Loppiaiskinkku

Yksi ystävä toi minulle valmiiksi leivinuunissa paistetun kinkun. Hyvää ja mureaa, Kypsyys täydellinen.  Itse olen persaukinen kun oli pitkä joulukuu rahanmenoineen. Tämä tammikuu pitää elää niukasti ja saunaoluetkin pitää vaihtaa vesijohtoveteen. Alennusmyynnit toki alkoivat ja vaatteitakin pitäisi ostaa. Mutta näillä mennään.

8 vastausta artikkeliin “Loppiaiskinkku”

 1. Meillä vaikka ei sitä joulukinkkua hankit, niinhän sitä kuitenkin kertyi kaksikin palaa.
  No, tänään sitten syötiin lihaisaa hernekeittoa, ´vakosipulilla ja hyvällä sinapilla ryyditettyä.
  No, noita alennusmyyntisessioita ei ole. Parit vanhat Dimeksin luukkuhaalarit pelittävät yhä.

 2. Meillä kinkku oli ja meni hyvällä ruokahalulla syötyä tuli. Se siitä joulusta, eikun onhan meillä sentään vielä kuusi ja hyvässä ryhdissä onkin, ei varise edes neulaset.

  Eikä olla edes missään kaupoissa käyty, kannattaa mennä sitten kun alennusmyynnit on ohi ja tavara halpaa.

  Minä kylläkin eilen kävin Tampereella, mutta ainoastaan Taysin sairaalassa. Siellä tohtori teki taas kerran UÄ kuvantaminen ja ronkki pitkällä neulallaan näytteen.

 3. No ei ollut varsinista joulukinkua tänäkään vuonna oli savupalvia sian pyllystä reilu kolme kiloa riitti hyvin joulun ajan
  Lopuista teen hernekeiton ja takuuvarmaan siitä tulee hyvää terv tepivaari

 4. Joulukinkku on edullista joulun jälkeen. Esimerkiksi Varkauden uudessa hyvin suuressa ja hienossa Prismassa (hypermarket) isot hienot kinkut näkyivät olevan hintaan 2,50 euroa kilo. En ostanut ennen enkä jälkeen joulun.

  Uuden vuoden jälkeen Prismassa oli taas vaikka minkälaista hyvää halvalla.

  Ostin 1,8 kg hyviä karjalanpaistilihoja ja tein karjalanpaistin. Oli myös ”lähes ilmaiseksi” nakkeja, joissa 90% lihaa. Ostin, eikä olleet yhtään hullumpia ja niitä riittää vielä moneksi päiväksi.

  Alennuskaudet kannattaa hyödyntää – en tarkoita ”alennusmyyntejä”.

 5. Perinteistä karjalanpaistia, runsailla juureksilla ja sipulilla; sitä meillä syötiin pyhien aikana. Yön yli kun se hautui leivinuunissa, olipahan maukasta. Imellettyä perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa karjalanpaistin kera. Ihan juhlaruokaahan tuo.

 6. Joo pikkulämmöllä oli yön yli mullakkin laatikot uunssa tosin sähkö uunissa mutta hyvää tuli sielläkin
  Toki leivin uuni on parempi mutta ei ole kerrostaloissa sellasia käytössä

  Seuraavana yönä tein myös tuon karjalan paistin oli pikkulämmöllä kuudesta kuuteen uunissa oli maukasta ja kypsää lihaa aamusella
  Kauhallinen laatikon päälle meinas kieli mennä saman tien aamulla söin ja jatkoin illalla
  Samalla kaaavalla teen uuni puuron illalla uuniin aamulla on hyvää lautasella teen uuni puuron tattarista en riisitä terv tepivaari

 7. Oma Äitini teki aina tattarista sieltä kait jääny mulle mielen nykyäänhän moni tekee riisistä tein kerran en tee toista kertaa syötyä toki tuli mutta ei ollut sama makunen kun tattarista
  Pitää kokeilla tuota ohrasta tattaria kun ei ainna saa mistään terv tepivaari

Kommentoi