Naurettavaa puhua Suomessa kuivuudessa vaikka olis kesä-heinäkuun +30 lämmintä

Ystäväni on asunut Tanzaniassa yli 10 vuotta ja hän jos kuka osaa kertoa mitä on kuivuus.

Ihmettelen suomalaisia jotka heti valittaa, paitsi ymmärrän kyllä sairaat ja muut jotka ei helteitä jaksa, mutta muuten Suomessa ei luonto kuole vaikkei kesällä sataisi yhtään.

6 vastausta artikkeliin “Naurettavaa puhua Suomessa kuivuudessa vaikka olis kesä-heinäkuun +30 lämmintä”

 1. En vieläkään tajua miten pienenä asuimme jenkeissä talossa jossa ei ollut ilmastointia ja oli kuitenkin +40C päiviä.

  Ja nyt täällä Tampereen Multisillassa on ilmastointi.

 2. Kaikki on niin kovin suhteellista, esimerkiksi ilmastointia ei Suomessa ole tarvittu vielä kertaakaan. Vettäkin on satanut sillai ihan sopivasti.

 3. Eipä ole meilläkään ilmastointia kuin autossa, ellei sitten ilmastoinniksi lasketa ilmalämpöpumppua, toisaalta koskaan en ole sen viilennyspuolta käynnistänyt.
  Ilmastointi muuten kuivattaa hengityselimiä, nenää ja suuta, kokemus hotellihuoneista reissuillani.

 4. Kesällä tuulisähkö on halpaa. Mutta sitä ei taida saada kuumimpana aikana kovinkaan paljoa. Jos taas tulee myrsky, joudutaan tuulivoimaloita seisauttamaan, ettei tulisi vahinkoja.
  Sähkön kaikkinainen kulutus on kesällä niin pieni, joten atomivoima kattaa tuulivoimaloiden tuotantovajeen.

  Mutta jos Saksassa ydinvoimalat lopetetaan, niin joutunevat siellä turvautumaan fossiilisiin polttoaineisiin kesälläkin helteiden ja myrskyjen aikana.

  Aurinkosähköön turvautuminen tuottaisi E-R Korholan mukaan toivottoman määrän kierrätyskelvotonta roinaa.

  ——-

  Näyttäisi siltä, että Suomessa ilmalämpöpumppujen käyttö viilentämiseen ei olisi ympäristövihamielistä, jos laitteistoa voisi käyttää myös lämmitykseen. Mutta kaukolämmitystaloissa jäähdytyspumput ovat lokonaisvaikutukseltaan luontoa rasittavia.

 5. En nyt vain osaa ymmärtää miten esim tuulisähkö tähän liittyy. Toisaalta, käytän vain aurinkosähköä sähkölaitteitteni lataamiseen. Onnistuu muuten vielä marraskuussakin. Sittemmin aina helmikuusta sinne marraskuuhun.

Kommentoi