Oma vertailuni muutamasta b-luokan lenkistä

Herran lenkki (LIDL) 1,49 eur Hyvää ja edullista     8+

Talonpojan lenkki (s-market) 1,99 eur. Maukas ja sopii myös grillattavaksi 8

Atrian punainen lenkki 2,39 eur s-marketissa. Ihan ok uunimakkaraksi 8-

Hk sininen 2,79 eur s-markitissa. Hieman vetinen ja ylihintainen, mutta menee pyttipannussa 7-

20 vastausta artikkeliin “Oma vertailuni muutamasta b-luokan lenkistä”

  1. Hyvän listan on Timo tehnyt liidelistä ostan joko bratfuurstia taikka herrain lenkkiä
    Hinnan ja maun vuoksi terv tepivaari

  2. S-marketin joku peruslenkki on myös hyvä. En nyt muista nimeltä. Mutta 8+ sille

  3. Hienoa että joku testailee. En tiedä, en ole koskaan makkarasta oikein perustanut. Joskus koulussa pidin uunimakkarasta mutta nyt ei vain oikein. Ehkä se on sukuvika. Tosin kaikki sukulaiset siitä pitävät.

  4. Halvimpien uunimakkaroiden lihapitoisuus on pieni ja ties mitä kamaroineen.

    Uunimakkarat eivät kuulu minun ruoka-arsenaaliin.
    Ainoastaan kokolihanakit (Lihajaloste tms., Lidl:n bratwurst, hallin Lihajalosteen lenkkikiekura perjantaisin klo 10 ). Ja siskonmakkarat keittoon .

  5. Tuo Lihajalosteen lenkki kauppahalliin tulee aina perjantaisin klo 10 lämpimänä suoraan uunista ja on myyty loppuun klo 10.15.

    Sitten eräs bravuuri HK:n sinisestä lenkistä on hesalaisen kaverini, mainostoimistoguru Markku Rönkön ”HK-blöö punaviinikastikkeessa”.
    Oikeasti paistinpannulla voissa paistettuja HK:n sinisen uunimakkaran viipaleita ja paistettuja sipulirenkaita. Lisäksi voissa paistettuja keitettyjen perunoiden palasia paistetun munan kanssa. Kastikkeeksi Knorrin valmispunaviinikastiketta. ”Terveyspommi ” vailla vertaa ja hyvää !

  6. No onhan tuo Heikki mainitsemasi HK:n sinisestä valmistettu sörsseli oiva keino vähentää lihanstyöntiä. Toisaalta, makumaailmassa lienee erilaisiakin vaihtoehtoja.

  7. Juu minä en syö simpukoita, en ostereita, en mustekalaa, en etanoita, en sammakoita. en munuaisia, en kieltä, Onhan niitä, mutta en silti sano, että nuo yllämainitut eivät olisi hyvää ruokaa, ken niistä tykkää.

    Makkaroita syön. Monessakin muodossa. Lenkkejä myös. Se tuo kamarahan on sian nahkan syötävä osa. Sitä on käytetty iät ajat, mutta nykyään sille irvistetään. On niin hienoksi mennyt.

    1. Simpukat ja etanat valkosipulivoissa uunissa paistettuina on herkkua. Mustekalan liha hyvää, mutta lonkeron imukuppeineen inhottavia.
      Paistetut isot sammakon reidet ovat maultaan kuin kanan koivet.
      Munuaispata tai lihapadassa ovat loistoherkkua. Munuaiset vain tarvitsevat ison ilmavan esityön ennen valmistusta.
      Maksaruoat nuoresta maksasta erinomaista. Nuori riista upeaa.
      Osterit ihan kamalia syödä elävinä. On kokemusta josta en pidä. Kuluu liikaa juomaa huuhteluunkin.

    2. Em määkään kiältä syä, koska se on ollu jonkun suussa, mutta munat kelpaa paistettuna. 😉

  8. Kamarahan on lihateollisuuden ikiaikainen temppu, myydä vettä kuluttajalle.
    Vähän sama kuin ruiskusuolattu harmaa joulukinkku.

  9. Kamara ihan sinällään lihan pinnassa on oivallinen päällys; syötävää,riippunee syöjästä. Tuo kuitenkin rasvaa ateriaan, ilman rasvaa, on ateria syömäkelvoton; minun mielipiteeni.

  10. Reilu kolmen kilometrin lenkki rauhallisesti kävellen on ihan OK!

  11. Niinkö sitten johonkin lähti kommenttini, eli yritetään uudestaan. Kyllähän se lenkkimakkara on näin tavallisten ihmisten syötävää, joskus heitetään jopa saunan kiukaalle. Monessa muussa muodossa syödään, melkein viikoittain kuuluu ruokavalioon. Onhan se helppo pistää reppuun evääksi ja paistaa nuotiolla metsässä.

Vastaa käyttäjälle Kalle Pohjola Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *