On meitä ennenkin koeteltu

Jos olen oikein lukenut historiaa niin Suomessa oli aikoinaan Euroopan pahin nälänhätä ja liki puolet silloisista suomalaisista kuoli siihen.

Vaikka nyt näyttää huonolta ja kurjalta, niin uskokaamme että koronakin vielä voitetaan.

Toivokaamme parempaa uutta vuotta suomalaisille ja myös muiden maiden kansalaisille.

9 vastausta artikkeliin “On meitä ennenkin koeteltu”

 1. Hyvää vuodenvaihdetta vaan ja onhan se monellekin melkoinen koettelemus, mutta siitäkin selvitään. Kaikillehan se, eli muunmaalaisille, vaikka kovin eriaikaisesti kaikille meidän naapurimaalaisille, niin idässä, kuin lännessäkin.

 2. Mitä enemmän lennellään ympäri maapalloa sitä enemmän virukset kiertävät ja rokotehtehtailijat ova askeleen jäljessä.

 3. Kyllä korona tullaan voittamaan sitä en epäile
  Mutta kun kaiken aikaa kerrotaan vanhaan hyvään aikaan voiko noin sanoa kun nälkä kuolemia on ollut Suomessakkin
  Olikohan se sitä hyvää aikaa kuitenkaan no niin kuitenkin on ollut
  Jopa viime vuonna terv tepivaari

  1. Suuret tulivuorenpurkaukset aiheuttavat nälänhätiä.
   Mahtoiko se olla 1600-luvulla, kun oli mansikoita maaliskuussa ja jäitä juhannuksena?

   Nykyisen sääheilahtelun syyksi säätieteilijät ovat esittäneet stratosfäärin voimakasta lämpenemistä pohjoisessa, joka on hajoittanut tässä troposfäärissämme puhaltavan napapyörteen heittelemään kylmyyttä niskaamme aika ajoin.

   Oman teoriani mukaan stratosfääriin on kertynyt kasvihuonekaasuja liikaa lentoliikenteen ansiosta.

   Tulivuorenpurkausten sanotaan pystyvän puhkaisemaan troposfäärin ja stratosfäärin välisen rajapinnan. Ehkä Palman tulivuoripurkaus on ollut kyllin voimakas tämän tekemään eli Palman purkaus on saattanut päästöillään aiheuttaa joulukuun pakkaset hajoittamalla polaaripyörteen? Jos tämä hajoitus toimii myös ensi kesänä, se saattaa aiheuttaa jalkoja ensi kesänä ja suraavina kesinä, koska se, mikä stratosfääriin nousee tulee stratosfäärin ja troposfäärin välisen rajapinnan takia hitaasti slas. Osa kasvihuonekaasuna voimakkaasta vesikaasusta hajoaa auringon vaikutuksesta vedyksi ja hapeksi, jotka eivät kasvihuoneilmiötä lisää.

   ——–

   Ylen artikkelissa 1860-luvun nälänhätää selitetään duurelta osin maassa vallinneen kahden kastin politiikan politiikan syyksi ”maassa asuvia ruotsalaisia” ei mainita, mutta hehän sitä kahden kastin politiikkaa harjoittivat kampitellen finnejä kykynsä mukaan.

   https://yle.fi/uutiset/3-8877708

   1. No, ei polaaripyörteen hajoaminen sentään jalkoja aiheuta, halloja voi kyllä aiheuttaa ensi kesänä, jos ilmiö vielä jatkuu.
    Nyt pyörteen ailahtelu on tuonut ilmeisesti lämmintä ilmaa eteläsuunnasta.

  1. Tuskin enää on mahdollista.
   Poliitikkojen tyhmyydestä maksavat aina kansalaiset.

   1. Kokoomukselle on tyypillistä yksityistämisideologia.. Monopoliluonteisia toimintoja ei kuitenkaan pitäisi yksityistää.

    Tästä syystä kokoomus ei liene PS:lle mieluisin vaihtoehto hallituskumppania etsiessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *