Parempi kun en kirjoita politiikasta, puhutaan mieluummin ruoasta

Sain kaksi 10,70 euron lounasseteliä. Lahdessa ne ei kelpaa ruokakauppoihin, niinpä tein tilauksen pitseriasta kotiinkuljetuksella. Tilasin kebabrullan ja special opera-pitsan sekä ison coca colan. Tilauksen yhteisarvo pitserian menulistalta oli tasan 20 euroa ja kotiinkuljetus oli ilmainen. Eli lounasseteleiden arvo miltei täyttyi ja vaihtorahaa niistä ei saa takaisin.

Tuo kebabrulla oli positiivinen yllätys: Miltei puolimetriä pitkä taikinarulla joka täynnä kebablihaa, salaattia ja hyvänmakuista kastiketta. Kyllä tuli vatsa täyteen kun sen ahmin. Pitsa on jääkaapissa huomista varten. Lämmitän sen huomenna uunissa päivälliseksi.

12 vastausta artikkeliin “Parempi kun en kirjoita politiikasta, puhutaan mieluummin ruoasta”

 1. Itse olen lounassetelien käyttäjä. Loppuvuodesta olin lähes 3kk niin etten voinut syödä kiinteää ruokaa, joten lahjoitin pinkkatolkulla lounareita joululahjaksi etteivät vanhene käsiin.

  Kieltämättä tässä n. kympin hintaluokassa on tarjontaa monenlaista. Kebabrulli olen itsekin muutaman syönyt, joskin täällä Tampereella on semmoinen pyhä instituutio kuin Punjab Kebab, josta useimmiten otan riisikebabin, mutta muutkin ovat mainioita.

  1. En välttämättä kuulu näiden mättöpaikkojen asiakkaisiin mutta ko paikassa olen pari kertaa käynyt; ensimmäisen ja viimeisen, se oli Tampereen markkinoilla kun jotain piti saada suuhunsa.
   Uteliaisuuttani tässä aamulla sitten katselin asiakkaiden Tripadvisorin kautta jättämiä kommentteja.
   Havainnot kutakuinkin samoja kuin omatkin kokemukseni; ei siihen paikkaan tarvitse poiketa, tai sitten täytyy olla hirmuinen nälkä.

 2. Niin ruokahan on ihmisen tärkein elinkeino kaikki muu onkin rekvisiittaa kun sen asian oikein oivaltaa terv tepivaari

 3. Noin olen tehnyt toiset elää syödäkseen mutta se ei ole oikea tapa lainkaan kun syö elääkseen on oikea tapa
  Ja kuten ylppö neuvoi syökää kaikkia mutta vähän kerralla ja usein päivän aikana terv tepivaari

   1. No ei ole paino onkelia paino nyt n 73 kg mitta 174 cm terv tepivaari

 4. Olen sikäli onnekas että nykyisin niin suosittu mättöruoka ei edes maistu suussani. Hampurilaiset, pitsat, ranskaperunat, kepakot ja mitä niitä on. Oikeastaan vähän ihmettelen ettei pahimpia niistä kriminalisoida tai niiden saantia tehdä vaikeaksi niinkuin tupakin ja alkoholin ja veroteta roimasti sillä ovathan ne valtava kansanterveydellinen ja sitä myötä kansantaloudellinen ongelma. Pitkän päälle alentavat käyttäjiensä elämisen laatua ja elinikää myös.

  Ylipäänsä terveelliseksi todetun ravinnon alvin laskeminen maksaisi aiheuttamansa kustannuksen valtiolle moninkertaisesti takaisin. Kyllä näin on.

  1. Muutamankerran vudessa teen hampurilaisen silloin kun paistan jauheliha pihvejä hampurilaisen saa silloin aika pienellä vaivalla
   Mutta mistään hesestä mäkkäristä en sitä mene hakeen terv tepivaari

 5. Noin ja ihan samaa mieltä olen. Silloin aikanaan reissuelämäni aikana vaan joskus oli pakko ottaa sitä mikä lähimpänä oli; ei enää.
  Kunnolla, alusta asti valmistettu ruoka; mikä hyvänsä, se peittoaa mennen tullen nämä mättöruoat. Nehän ovat ns ”kädettömien” tarpeisiin osoitetut.
  Oikea ruoka, nauttijansa mielen mukaisesti; se on ruokaa.

 6. Aika usein teen hampurilaisen reissumiehen väliin iso pihvi ja mausteet sekaan tulee terveellisempi versio hampurilaisesta terv tepivaari

Kommentoi