7 vastausta artikkeliin “Tein vegaanipyttipannun”

 1. Vasta oli Lidlissä 5 kg kotimaisia perunoita 1€/ pussi, ostettiin niitä ja on tullut tehtyä lohkoperunoita eri ruokien kanssa. Kaikki hyvä ei maksa aina paljon. Tänään oli Prismassa makaroneja 6 pussia 1€. Siitä niitäkin tuli edullisesti. Avustetaan vielä paljon meidän aikuisia opiskelevia lapsia ja osan saavat ruokatarvikkeina, osan rahana. Omia pitää jeesata. Tuleehan sitä törsättyäkin mutta aina kun ”halvalla saa” sanoi Sulo Vilen niin pitää ostaa ,😀👍

 2. Olen ehdottanut aiemminkin, ja ehdotan uudelleen. Tee kerralla suuri annos edullista ruokaa ja lämmitä sitä sitten mikrossa vaikka viikon joka ainoa päivä.

  Itselläni on nytkin noin kuuden litran kattilallinen hyvää jauheliharisottoa, kulutuksessa ollut jo monta päivää.

  Erinomaista ale-jauhelihaa tällä kertaa kattilallisessa 1250 grammaa, määrä vaihtelee sen mukaan millaisissa paketeissa ja millaista on alessa. Yksi litra halpaa ja hyvää pitkäjyväistä riisiä (Rainbow kahden kilon pusseissa). 2,5 litraa vettä. Sipulia, valkosipulia, suolaa, cayennepippuria, valkopippuria.

  Jos sama ruoka joka päivä tuntuu kauhealta, niin joskus voi laittaa lisukkeeksi ketsuppia, jonakin päivänä punajuurta, joskus maustekurkkua, jne.

  Niin, minulla ei ole koskaan raha lopussa, vaan aina jää säästöönkin – kun pidän jokapaiväiset kulut alhaisina, niin on sitten rahaa välillä investoida ja törsätäkin.

 3. Meillä, vaikka mikro onkin; ei sitä ruuanlaittoon ja -lämmitykseen käytetä.
  Ruoka meillä laitetaan läpi vuoden puuhellalla, samaan aikaan saadaan lämpöä ja ruoka valmistuu tasaisesti kypsäksi.
  Lopuksi ruoka jaetaan annospurkkeihin ja pakastetaan jos isompi annos on tullut tehtyä. Ruuan lämmittäminenkin tapahtuu hellalla ja hyödyt kuten edellä kirjoitin.
  Jääkaapissa ei kotiruoka säily kuin 3-4 päivää, jos aina sitäkään.
  Noita kuivatuotteita kannattaa kyllä ostaa; oikein säilytettynä ne ovat käyttökelpoisia jopa kuukausia pe-päiväyksien jälkeen.
  Hyviä vinkkejä ruuan säilyvyydestä saa hakusanalla; ruoka-ainesten säilyvyys/martat.

 4. Minulla ne kuuden litran kattilalliset ruokaa säilyvät mainiosti jääkaapissa kunnes loppuvat – jopa 10 päivää. Valmistetaan hygieenisesti ja otetaan kattilasta puhtailla työkaluilla. Koko kattila jääkaapissa.

 5. Mulla on kokeilussa ollut hernekeitto purkki ja siinä on parasta ennen päivä mennyt umpeen jo v 2008
  Purkki on ollut koko ajan huoneen lämmössä
  Odotan että purkki alkaa pullistelemaan sitten heitän sen meneen
  Ei ihan ollut ihan asiassa mutta ruuasta kuitenkin on kysymys terv tepivaari

 6. Kyllä kannattaa tehdä aina ruoka kotona ja tehdä sellasta jossa yhdistää sekä vihannekset että lihan ei kannata oman terveyden kanssa riskeerata yhtään mitään
  Pelkkä vegaani ruoka tekee juuri terveydelle vaaroja osa vitamiineista kun pitää kaivaa purkki tavarana terv tepivaari

 7. Se tuo halpa jauheliha sisältää mm lihaksi kelvottomia osia ruhosta lisäksi mm palmuöljyä (kova rasva). Jauhelihaa ostan ainoastaan naapurin lihakaupasta; tiedän mitä saan, tai sitten jauhan kotona ostamistani lihapaloista (suositeltavin).

Kommentoi