Maailman onnellisin maa.

World’s happiest countries 2021
1. Finland
2. Iceland
3. Denmark
4. Switzerland
5. Netherlands
6. Sweden
7. Germany
8. Norway
9. New Zealand
10. Austria
11. Israel
12. Australia
13. Ireland
14. United States
15. Canada
16. Czech Republic
17. Belgium
18. United Kingdom
19. China
20. France

25 vastausta artikkeliin “Maailman onnellisin maa.”

  1. Hieman on eletty liikaa vaiheessa ja velaksi eurottamisen aiheutettua työttömyyttä. EU koheltavine kansoineen on muutenkin uhka.

    Hiilipaniikki tulee aiheuttamaan hurjasti köyhtymistä, vyön kiristystä ja kuntien ja valtion rahavajetta, joka edellyttää palvelujen leikkaamista.

    Köyhtyminen tullee aiheuttamaan rettelöitä ja epätoivoisia ihmiskohtaloita.
    ———-
    Kansallisvaltiot, joissa on vähemmän ristiriitoja kansanryhmien välillä ja keskinäinen luottamus ja solidaarisuus vallitsevat, ovat onnellisimmat. Ruotsin onnellisuus tulee hyvästä taloudellisesta tilanteesta huolimatta laskemaan.

    Välimeren maiden onnellisuutta ei voi kehua.
    Saksan energiaratkaisut ovat kalliit, josta syystä kilpailukyky ja työllisyys heikkenevät ja epäonnellisuus vierastyöläisten keskuudessa lisääntyy.
    Yhdysvalloista ei onnellista saa koskaan, koska se on liian monikulttuurinen, eikä keskinäistä luottamusta ja solidaarisuutta saa aikaiseksi. Vankitiheys on maailman suurin.
    Onnellisessa Suomessa poliisitiheys on maailman pienimpiä.

    Venäjän tilanne vaikuttaa pahalta, eikä tiedä mihin suuntaan kehitys vie.

  2. Voihan tuon mittauksen noinkin arvottaa.
    Mutta luulen- en tiedä, että se on aika sisäsiisti arvostus, jossa suomalaiset ovat vähemmän kriittisiä kuin esimerkiksi muut ”kuumemmat” eurooppalaiset.

    Kun olen liikkunut ( ennen koronaa) Keski-Euroopassa, niin kyllä sielläkin Saksassa, Ranskassa, Italiassa onnellisuus näkyy aivan toisella tavalla kuin Suomessa. Avoimmuus, iloisuus, nautiskelu, kauniit maisemat, kahvilat, seurustelu, lämpö, aamuleipomot jne.. Maaseudulla ei niinkään, kun huhkivat läpi vuoden hommia kun heinämies.

    Tämäkö se oli:

    https://yle.fi/uutiset/3-11266978

    https://fi.wikipedia.org/wiki/YK:n_onnellisuusraportti

  3. Ei ole Eemeli paljastanut lähdettään. Oli netissä toinenkin vertailu tältä vuodelta. Siinä Suomi ei ollut ykkösenä.

    Takavuosina Italialian onni oli sijalla noin 30 ja Kreikan onni sijalla noin 70.
    Eurottaminen on tehnyt etelässä pahaa jälkeä. Suomi olisi kai paremmin tutkittuaan pystynyt estämään Kreikan euroliitännän. Mutta Suomesta tuli osasyyllinen Kreikan onnettomuuteen. Soinilla oli kymmenen vuotta sitten ehdotus Kreikan onnen parantamiseksi eli paluu omaan valuuttaan, mutta se ei liittovaltiofanaatikoille kelvannut.

    ———

    On tehty onnellisuustutkimuksia myös toisin menetelmin. Ehkä on mitattu virnuilun leveyttä? Tuloksena saatiin lista, joka vastannee Teuvo Hakkaraisen käsitystä onnellisuudesta.

    Sillä listalla pienet Väli-Amerikan maat olivat vuonna 2015 kaikkein onnellisimmat.

  4. Voihan maa olla onnellinen vaikka mitnkä paljon mutta onkos kansa se onkin aivan eriluku terv tepivaari

  5. Eikös Karjalainen antanut lähteen. Wikipedia. Tai hae onnelisuusraportti tai world happiness report. Itse kopsin CNN:lta.

  6. Yksi irakilainen sanoi minulle että te suomalaiset ette varmaan itse ymmärrä että te elätte melkoisessa paratiisissa.

  7. Maailman onnellisimmassa maassa 400 000 ihmistä käyttää masennuslääkkeitä.
    Vuonna 2017 Suomen köyhyys – tai syrjäytymisriskissä eli noin 894 000 suomalaista, mikä oli 16,5 prosenttia koko väestöstä.
    On myös työttömyyttä, on myös asunnottomia, leipäjonot ovat pitkät, liian pitkät.

    On jännää, että Suomi olisi maailman onnellisin maa ja Sveitsi on neljännellä sijalla. Sveitsi, jossa on käytännössä lähes täystyöllisyys ja joka ei kuulu EU:hun. Ja jossa maassa islaminuskoiset ovat sopeutuneet valtaväestön tapoihin eikä päinvastoin.

    Onhan kyllä sanonta, ettei raha tee onnellisiksi. Ehkä näinkin, mutta en ole myöskään kuullut yhdestäkään ihmisestä, jonka köyhyys olisi tehnyt onnelliseksi.

    Ehkä Suomen ja suomalaiset tekee onnelliseksi se, että saamme olla EU:n iloisia nettomaksajia. Ja onnellisuus senkun lisääntyy jos tai kun elvytyspaketti hyväksytään ja Suomi siirtyy tulonsiirtounioniin ja saamme kunnian ruveta avittamaan mm. italialaisia ja espanjalaisia, joiden kotitaloudet ovat paljon varakkaampia kuin suomalaiset kotitaloudet.
    Mutta – rahaahan saa taikaseinästä, sähköä töpselistä ja silleen!

  8. No, itse sitkeilen köyhyysrajan alapuolella ja niin on minulla ollut jo pitkän aikaa asia. Olen etsinyt työtä vaikka olen työkyvyttömyyseläkkeellä, koska en halua elää loppuelämääni takuueläkkeen varassa. Lottovoitto kun on epätodennäköinen.

    1. Pitää muistaa että on heitä joilla menee vielä huonommin.

      Ikuinen kierre on se kun naapuri katsoo kuinka hyvin sillä toisella naapurilla menee, samaan aikaan joku katsoo kuinka hyvin sillä toisella naapurilla menee joka toista kateellisesti katsoo. Ikuinen kierre.

  9. Kun asut täällä periferiassa; ei kukaan kadehdi kun omasta pihasta toiseen et juurikaan näe; siis se auto.
    Kesämökkiä täällä kovin harvalla on kun ”kesämökillä” asuu.

  10. Ehkä selittyy sillä, että muualla on huonommin? Jossain suhteissa. Ja suomella on eräissä suhteissa paremmin?

  11. Jotainhan kertoo sekin, kun tämä oli jo neljäs kerta peräkkäin. Miksi meidän täällä pitää olla erimieltä, vaikka väkisin.

  12. Pääkirjoitus: Itsetuhoisten nuorten määrä kasvaa hälyttävästi – ”varmistettiin vain, että lapseni pysyy hengissä”
    Nyt systeemissä pärjäävät ne, jotka osaavat vaatia hoitoa. Miten käy muiden? Nuorisopsykiatria on pahasti ylikuormitettu, kirjoittaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Heidi Hagelin. -Tämän päivän Ilta-Sanomat.

    En halua olla ilonpilaaja enkä mörköjen seinille maalaaja. En vain usko noiden ”maailman onnellisin maa”- tutkijoiden ja julkaisijoiden vilpittömyyteen.

  13. Tuossa on varmaan mitattu olosuhteita. Turvallinen maa, vähiten koronakuolemia suhteessa väkilukuun Euroopassa, hyvä sosiaalituva, koulutus, terveydenhuolto. Ei paljoa korruptiota, puhdasta luontoa.

    Mutta jos ihmisiltä olisi kysytty niin oltaisiin päädytty pohjalle. Suomalaiset ovat kovia valittamaan ja odottavat pahinta tapahtuvaksi. Näkyy täälläkin.

  14. Taisi sittenkin perustua pääosin kyselyyn. Ei uskoisi että tällainen pessimistinen valittajakansa kertookin olevansa onnellisia. Ennemmin kommenttien luulisi olevan kuin Simo Salmisen protestilaulusta.

  15. Jos joku ulkomaalainen toimittaja kysyisi minulta :”Olette maailman onnellisimman maan eläkeläinen. Oletteko onnellinen?”
    Meikä: ”En tiedä, en minä ainakaan onnetonkaan ole. Onni on sen verran abstrakti asia, että mieluummin puhuisi tyytyväisyydestä.
    Ei Suomi hullumpi maa ole elää ja asua, en minä sillä, mutta ainakin minä olisin enemmän tyytyväinen, jos entisen pääministeri Lipposen (demari) tekemä vääryys eli taitettu indeksi korjattaisiin. Tämä taitettu indeksi on syönyt jo 25 vuotta työeläkkeiden ostovoimaa. Sen korjaaminen ei ole rahasta kiinni vaan jostakin minulle tuntemattomasta syystä. Jos tämän lisäksi maahamme säädettäisiin eläkekatto tai eläkepalkkakatto, nämä päällimmäisenä, olisin paljonkin tyytyväisempi kuin nyt olen. Ne on niitä oikeustajua rassaavia asioita, you know!
    Sanoisin vielä lopuksi, että epäkohtien esille nostaminen on kansalaisoikeus, melkeinpä kansalaisvelvollisuus eikä synonyymi tyhjän valittamiselle.

  16. Minua ei erityisemmin tuo taitettu indeksi, vielä vähemmän Lipponen+Aho, ole haitannut.
    Eläkekatosta en sano mitään koska se ei omaa eläkettäni nostaisi.
    Pärjäilen omillani ja tyytyväinen elämääni olen.

  17. Parempi olla iloinen veronmaksaja ja saada lähes ilmaiset täyden palvelun terveyden/sairaanhoidon kuin vielä verojenkin jälkeen maksaa yksityisille veronkiertäjähoitolaitoksille loput omaisuudestaan.

  18. Kyllä se on sillä lailla, että tässäkin maassa sitä on paljon mälsää. Ei sitä tartte paljon mennä kavereilta kyseleen kun vaan vähänkin viittii tsiikata ympärilleen, Kaiken maailman törpötkin ne luulee olevansa vaikka mitä.

    No, ehkä ihmiset sitten ovat onnellisia vaikka purnaavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *