Muuan ohje äänestäjille

Antaa tällaisen neuvon Tampereen yliopistosta lehtori Demokraatissa eli sossujen pää-äänenkannattajassa.=– Älkää äänestäkö häirikköjä, joiden elämäntehtävä on dissata, solvata, luoda eripuraa ja levittää disinformaatiota.

– Häirikön äänestäminen on kuin ampuisi itseään ihan vähän polveen, koska se häirikkö vaikeuttaa juuri sen kunnan toimintaa, joka yrittää tehdä sinun arkielämästäsi helpointa ja parasta mahdollista.

Hän muistuttaa, että kuntapolitiikka on yhteispeliä. Yhteistyökyky on avainasemassa, jos valtuutettu aidosti haluaa vaikuttaa asioihin.

– Räksytys ja yksin jääminen on varmin tapa olla vaikuttamatta mihinkään oikeaan. Se voi olla myös joillekin ihan tietoinen strategia. Ei tarvitse tehdä mitään tai perehtyä mihinkään, kun vain haukkuu kaikkea, eikä esitä mitään omaa – tai ainakaan mitään sellaista, mihin myös muut voisivat sitoutua.

8 vastausta artikkeliin “Muuan ohje äänestäjille”

  1. Olikohan lehtori hönössä.
    Kyllä moni asia vaatii useita toistoja ennen kuin viesti menee perille.

  2. Hyvä neuvohan tuo, sillä minä tämän ”vaalien tylsin ehdokas?” moton itselleni väänsin, ajattelin että nyt ei nosteta yhtään äänensävyä.

  3. Luulenpa, että suomalaiset osaavat äänestää – ilman Jenni Airaksinen ohjeita.

    Omasta puolestani sanoisin, ettei kannata kuunnella tahoja, jotka esittävät manipuloivia lausuntoja.

    ***************************************************************************************

    Suurin osa tekstistä on fiksua, mutta sitten tulee notkahdus.

    ***************************************************************************************
    https://demokraatti.fi/hairikon-aanestaminen-on-kuin-ampuisi-itseaan-ihan-vahan-polveen-asiantuntijan-mukaan-raksytys-ja-yksin-jaaminen-on-varmin-tapa-olla-vaikuttamatta-mihinkaan-oikeaan/
    .
    Kuntapolitiikasta on tullut moniäänisempää. Sekä kuntalaisten että päättäjien mahdollisuudet tuoda mielipiteitään esille ovat lisääntyneet. Kunta- ja aluejohtamisen yliopistonlehtori Jenni Airaksinen (kuvassa) Tampereen yliopistosta näkee kehityksessä sekä hyvää että huonoa.
    .
    Airaksinen kuvaa kuntapolitiikan kentän pirstoutuneen 2000-luvun alkuun verrattuna, kun perinteisesti vahvat kuntapuolueet – keskusta, kokoomus ja SDP – ovat saaneet haastajia muista puolueista, kuten vihreistä ja perussuomalaisista.

    ***********************************************************************************
    Kun lukee tekstiä pidemmälle:
    .
    – Älkää äänestäkö häirikköjä, joiden elämäntehtävä on dissata, solvata, luoda eripuraa ja levittää disinformaatiota.

  4. Onko Kunta- ja aluejohtamisen yliopistonlehtori Jenni Airaksisella jotakin kommentoitavaa Sebastian Tynkkysen puheenvuoroon?
    .
    Muuten, ei ole ensimmäinen kerta kun maraton puheilla pyrittiin tuomaan voimakkaasti esille vastustava kanta esillä olevaan asiaan.
    .
    Yksi tällaisia aiheita oli euroon liittyminen.
    .
    [ Ruotsissa järjestettiin kansanäänestys euroon liittymisestä. Siinä kansa antoi onnistuneeksi osoittautuneen ohjeen päättäjille.]
    .
    *************************************************************************************
    Asian on tuonut ensiksi esille PB:ssa
    Mage , 15.5.2021 20:16 , Tynkkysen peruspuhe
    *************************************************************************************

    https://www.bing.com/videos/search?q=Youtube+jarrutuskeslustelu&view=detail&mid=FCBE6A5AA363CD690A37FCBE6A5AA363CD690A37&FORM=VIRE
    .
    Sebastian Tynkkysen kahdeksan tunnin puhe (uncut)

  5. Pitää ymmärtää edes yksinkertainen sääntö:äänestää sellaista henkilöä ja puoluetta, joka osaa toimia yhteistyössä muiden kanssa ja saa aikaiseksi vähintään kompromisseja. Kaiken vastustjat pitävät ihmisiä yhtä tyhminä kuin ovat itse. Suomessa on yksi tyhjänpuhujapuolue, joka ei saa muuta aikaan kuin sotkua, hämennystä ja ristiriitoja eli PS.

  6. Vuodeta toiseen hallituksien hyvinä kompromisseina ovat olleet rahan pumppaus erilaisiin tukipaketteihin –miksi? Saksan toimien pelko ollut hallituksiemme ohjaimena.
    .
    Kreikan tukipaketit eivät hyödyntäneet kreikkalaisia. Ne hyödyttivät saksalaisia sijoittajia ja saksalaisia pankkeja.
    .
    Matkailu on kärsinyt valtavasti Italiassa, Espanjassa ja Kreikassa. Saksalaiset ovat sijoittaneet valtavia summia näiden maiden hotelleihin ja yleensä lomakohteisiin.
    Elvytys paketin varoista menee pääosa näiden maiden matkailubisneksen tappioiden peittämiseen, mikä tarkoittaa (jälleen) merkittävän osan paketista valumiseen Saksaan.
    .
    Ongelmana ei ole vain tämä ja edelliset paketit. Ongelmana on, että varojen siirrosta on tulossa normaali käytäntö. Suomalaisilla ei olisi tässä pelissä sanan sijaa. Prosessia ohjailisi Saksa Ranskan myötäillessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *