Kiitämme kepua

Oikeammin onko kepua kiitettävä etteivät vihreät saaneet koko maaseutua hallintaansa?
No ainakin minä ajan edelleen dieselkäyttöisellä ja sillä ajaa moni maajussi pelloillansa.
Kotitalousvähennystä korotettiin ns piikakulttuurin /työllistämisen nimissä. Mutta miksi sillä hyvätuloisilla olisi varaa ilman veroetuakin ja pienituloisilla ei ole varaa edes veroedulla?
Vanhat kubet halutaan pitää työssä veroedulla – eikö olisi ollut järkevämpää käyttää sekin raha nuorten työnsaannin edistämiseen?

27 vastausta artikkeliin “Kiitämme kepua”

 1. Olisinkohan minä jotenkin ”parempi ihminen” kun molemmat meidän automme ovat kaasuautoja?
  Nykyinen sähköauto ei ole tullut mieleenkään. Minun pitää autollani päästä vähintäänkin tuo 600 – 700 kilometriä, ilman tankkausta.
  No, kaasuautollani se kyllä onnistuu.

  1. Uskon sinun, Kalle, olevan hyvä ihminen riippumatta minkälaisella autolla ajelet.

   Kepua eikä Sipilää ei mielestäni pidä kiitää, että olet parempi ihminen.

   .
   ”Olisinkohan minä jotenkin ”parempi ihminen” kun molemmat meidän automme ovat kaasuautoja?”

 2. Jos kepun pitäisi yhdellä rehdillä lauseella tiivistää toimintaansa hallituksessa, se kuuluisi ehkä näin: ”Teillä vihreillä ei ole mitään asiaa tuhota maaseutuamme – se on yksin meidän hommamme!”

 3. Vähän masentavaa jos kotitalousvähennyksen kohdalla ei näe sen työpaikkoja luovaa vaikutusta ja sitä että pienituloisten ja suurituloisten välissä on paljon kesituloisia joille elämäntilanteistaan johtuen kotitalousvähennys on tärkeä.

  Mutta näinhän ihminen toimii että jos on jäkkäytynyt aatemaailmassaan kovin oikealle tai vasemmalle niin asioissa haluaa nähdä vain osan faktoista.

  Mielestäni pitäisi ajatella niin että tyynen rauhallisesti pohdiskelee, asettelee plussia ja miinuksia omiin vaakakuppeihinsa ja muodostaa käsityksensä sen mukaan mihin vaaka kallistuu.

  1. ”Vähän masentavaa jos kotitalousvähennyksen kohdalla ei näe sen työpaikkoja luovaa vaikutusta ja sitä että pienituloisten ja suurituloisten välissä on paljon kesituloisia joille elämäntilanteistaan johtuen kotitalousvähennys on tärkeä.”

   Myllymatti, no ihan juuri näin.

 4. Näitä kaasuautojahan saa muutamalla tonnilla:

  https://www.nettiauto.com/volvo/v70/12275826

  siitäkin Volvon V-70 2,4 Automaatti vm 2006 ”Autoon on vaihdettu, jakopää kokonaisuudessaan + moniurahihna, etuiskarit jousineen kokonaan, uudet eturenkaat, hammastanko kokonaisuudessaan”

  Hintaa hulppeat 2600€

  1. … ja kilometrejä miltei 600 000. siis autolla ajettu n kolme kertaa oman autoni kilometrilukemat. Luulisi vaikuttavan hintaan.

 5. No ehkäpä ilman maaseutua eivät edes vihreät voisi asua kaupungissa ja jäisivät ilman ruokaa.

 6. Uskoisin, että kaasuautoiksi muutetuissa autoissa on useimmiten bensakone.

  Kysymys : Kumpi tuottaa vähemmän hikidioksidia (per kilometri) – dieselauto vai kaasuautoksi muutettu bensamoottorinen auto?
  .
  Virallisesti WLTP-mittausten mukaan kaasuauton CO2-päästöt ovat parikymmentä prosenttia pienemmät kuin vastaavan bensiinikäyttöisen auton.
  .
  https://kaasuautoilijat.fi/2019/07/24/maakaasu-ja-biokaasu/
  ,

  Esimerkiksi Skoda Octavia Combi 1,5 TSI Style DSG

  – kaasukäyttöisenä 114 g/km
  – bensiinikäyttöisenä 136 g/km

  IS , diesel :

  Suomessa viime vuonna myytyjen uusien autojen keskimääräinen CO2-päästöarvo oli 120,6 grammaa kilometrille.

  Onko ero merkittävä?

  ,***********************************************************************

  http://www.satakunnanviikko.fi/teksti/dieselinkin-saa-kaasulle-6.56.77852.ee9c22a60d

  Dieselinkin saa kaasulle

  Tekniikka maksaa bensiinimoottorimuunnosta hieman enemmän.

 7. Ei uskoisi, että teksti on entisen käytettyjen autojen myyjältä Jos autolla on ajettu liki 600 000 km, lienee hinta sen mukainen. Kaasuauto tai sitten ei.

 8. Suosittelisin ns ”uusi korista” V70 mallia, en noita panhnan pohjimoita vanha korisia muutaman tonnin Volvoja jonka Kallekin hankki.

  Tässä olisi jollekin asiallinen auto ja hinta ok, sekin on vain lähtöhinta, tuhansia lähtee tinkimällä:

  https://www.nettiauto.com/volvo/v70/12302771

  Volvo V70 vm 2011 (rek 2010 mutta 2011 tekniikka) 2.5FT AVF Bi-Fuel*KAASU/BENSA* hintapyynti: 11890€ ajettu 194000 km ’tuosta joku tinkii sen 9900€…

  Hyvät varusteet vetokoukkukin valmiina….

  ”Siisti ja huippuvarusteltu kaasu Volvo.

  Kaasu / Flexifuel eli saa ajaa kaasulla, e85, e95 tai e98 bensalla.

  Kaasutankki n.14kg, pääsee sen 300-400km.

  Täysi kokoinen bensatankki 70-litraa eli ei jää välille.

  Juuri katsastettu, seuraava katsastus 03.08.2022.

  Todella hyvä huoltokirja + kuitteja.

  Edellinen huolto n.191tkm.

  Jakopää tehty n.176tkm 04/2018 (vaihtoväli 180tkm)”

  1. Sekä kyseinen kaasu/flexifuel on autoliikkeestä, ei miltään jobbarilta. Kuluttajansuojalaki antaa 8 kk turvan ostohetkestä, sekä pidemmän turvan mm koneelle, voimansiirrolle sekä liikkeen vastuulla on piilevät viat joita ei voi mm koeajolla huomata. Joka kerta käytettäessä autoa Volvon merkkihuollossa saa vuodeksi ilmaisen tiepalveluturvan autolle, riittää kun teettää perus Volvon Essential huollon 187€. 👍

 9. Tietenkin Kalle voi siirtyä suoraan jo edullisiin sähköautoihin:

  ”Uusi Volvo XC40 Recharge täyssähköauto

  Nyt ensiesittelyssä uusi etuvetoinen Volvo XC40 Recharge täyssähköauto. Alk. 48 518 € tai 534 €/kk. Etuvetoinen, yksimoottorinen XC40 Recharge on malliston toinen täyssähköinen XC40-versio, kaksimoottorisen XC40 Recharge Twin -mallin ohella.

  Uutuusmalli on saatavilla kolmella eri varustetasolla, joista kahden hinnat jäävät alle valtion sähköautojen hankintatuen 50 000 euron hintarajan (hankintatuki 2000 €, 30.11.2021 saakka).” (Hämeen Autovarusteella viikonloppunäyttelyssä juuri nyt)

  1. Ei nyt noita Markon, entisen potkut saaneen käytettyjen autojen myyjjän juttuja ihan tosissaan voine ottaa.
   Ostamaani Volvoon olen ollut tyytyväinen.

   1. Kuka on saanut potkut, 😄😄. Kalle ei tiedä että ihminen voi vaihtaa alaa tai työpaikkaa. Kyllä tässä on sellainen ”tietäjä” että ohhoh 😄😄. Ajele vaan sillä muutaman tonnin autollasi, tuskin toistakymmentä vuotta vanha auto mikään sijoitus on…🤫

 10. Ei oikein osaa sen enempää kiittää kuin moittikaan Kepua tai muita halituspuolueita budjetista, kun ei ole tullut vielä kovin tarkkaan asiaan perehdyttyä, mutta perehdytään kyllä ja paltataan asiaan.

 11. Kaasu vaikuttaa fiksulta mutta se vie sen verran peräluukun tilaa ettei käy itselle. Sama se on lataushybrideissä.

  Toki harvaa tämä häiritsee.

  1. Kyllä V70 takakonttiin mahtuu tavaraa ja paljon, huolimatta kaasuversiosta ja autoni on Ruotsissa valmistettu alkuperäinen kaasuversio.
   Tuo varsin käytännöllinen koriversio muuttui vasta 2015 tyyppimerkinnäksi V90.

   1. ”Kyllä V70 takakonttiin mahtuu tavaraa ja paljon” – kiittäkäämme kepua, vai?

   2. 2000 luvun melkein 20 vuotta vanha korimalli ei ole sama kuin sen jälkeen tullut V-70. Ajele vaan sillä parin tonnin autollas 😅, käännä rattia välillä

 12. Sähköauto on mahdoton ladata taloyhtiössä jossa ei ole latauspistettä joka autolle. Taloyhtiöiden sähköistyskään ei kestä latauksia.

 13. Markolle vaan tiedoksi; en ostanut autoani miltään jobbarilta vaan perheen vaimon ”kauppakassi”, tilalla näkyi olevan aika hulppea BMW.
  Mitä tulee kuluttajansuojalakiin ja kuluttaja-asiamiehen lausuntoihin; eipä noilla paljon painoarvoa käytettyjen autojen kaupassa ole.
  Kovin näyttää arvon ”korpisoturia” (mikähän ammatti sekin lienee?) nyppivän jonkun autokaupat, vaikka käsittäisin sen olevan ihan yksityisasia.

   1. Lisäys: autosi on toistakymmentä vuotta vanha muutaman tonnin auto, vaikka kuinka kehuisit, se on tosiasia.

 14. Suomessa on päivittäisessä käytössä melkoinen määrä 200-sarjan Volvojakin. On bensiinikäyttöisiä ja dieselkäyttöisiä. Hintahaitari näillä liikkuu muutamasta satasesta liki 10 000€. Nettiautosta tuon voi helposti todentaa.
  Olihan minun Mersunikin päivittäiskäytössä vaikka vuosimalli oli -95. Aina meni katsastuksessa läpi kerrasta. Ajokilometrejäkin sillä oli jo päälle 500 000.

  1. Sinä olet kyllä niin harhainen tyyppi, luuletko että joku maksaa vanhoista paskoista noin paljon 😅!

   Mene peilin eteen hyvä mies!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *