Metsä-äläkkä

Taksonomia-sanaa en ymmärrä enkä sitä että EU laatii vaikeaselkoisia rahanjakopykäliä joita tuskin osataan noudattaa?
EU Suomen mepit jakaantuivat kahtia puolesta ja vastaan. US uutisoi tänään.
Suomen hallitus väänsi asiasta kompromissipäätöksen vietäväksi eduskuntaan päätettäväksi
ja samantien hallituksesta kuului eriäviä mielipiteitä juuri tehdystä päätöksestä.
Päätös on kuitenkin että hallitus on EU ehdotusta vastaan ja tulemme näkemään eduskunnan päätöksen/jakautuman.
Meppien enemmistö on esitystä vastaan kuten hallituskin.

34 vastausta artikkeliin “Metsä-äläkkä”

 1. Punavirheet elävät olemattoman kokoisessa kuplassa, missä yhteiskunnan kassasta riittää heille elatustukiaisia, vaikka koko metsäsektori lopetettaisiin.

 2. Suomi on maailman metsäisin teollisuusvaltio. Metsät ovat Suomen öljy, vieläpä uusiutuva luonnonvara. Suomen metsäteollisuus ja metsätalous kelpaavat esimerkiksi valtiolle kuin valtiolle. Valehdelkoon puna -Yle mitä tahtoo.
  Totta kai EU-troikka käy tämän Suomen luonnonvaran kimppuun. (Miten muuten liittovaltiota saataisiin pystyyn, jos ei heikennetä jäsenvaltioiden omapärjäämistä.)

  Satu Hassi ja Sirpa Pietikäinen ovat lobanneet EU:ssa täysillä, että turveteollisuus saatiin ajettua alas Suomessa. Nyt on sitten metsien vuoro.

  Orwellin dystopiaa pukkaa.

  Puna-Ylen toimittajat eivät vieläkään ole toipuneet järkytyksestä, kun Britannia onnistui lähtemään pois siitä sutkipuljusta.

 3. Metsäporukka on liian yksinkertainen näkemään edes puuta metsästään.
  Hassi taas on toinen liian älykäs kuvaamaan, mitä taksonomia tarkoittaa.
  Metsäporukka valehteli lajien rajusta vähenemisestä ja luonon monimuotoisuuden katoamisesta nykyisellä hakkuumenetelmällään, joka on tieteellisestikin todistettu. Sikoja !
  Kaikki sen ymmärtää, että aukko on kohta täynnä hiiltä sitoa rikkaruhoa ja joutavaa muuta pöpelikköä. Siinä ei ole enää hiiltä sitovaa puuta ja järeää tukkia.
  Avoahakkuusa on parturoitu kaikki hyvässä kasvussa oleva metsän taimikko tukkeineen. Tyhmät !!!

  Taksonomia tarkoittaa investointien suuntaamista sertifioiutuhin leimalla varustettuihin tuotteisiin ja uuden luomiseen kestävästi- ei sellukattilaan investointeja.

  1. Punaviher-taksonomia tarkoittaa kaiken tekemistä kannattamattomaksi ja Suomen muuttamista metsäreservaatiksi.
   Hassi on tapana mukaan pihalla kuin lumiakka hehkulampuista.

 4. Muistaakseni Pekka Haavisto oli vastuuministerinä silloin kun Natura 2000 ajettiin Suomessa läpi. Haavisto kuulemma piirsi punakynällä roimasti lisäalueita EU:n vaatimiin alueisiin. Sitten homma ajettiin läpi pirunmoisella kiireellä. Silloin tapahtui suurin yksityismaiden sosialiasointi Suomessa. A la Pekka Haavisto.

  Mitä tulee Satu Hassiin, hänen työnkuvaansa kuuluu tehdä parhaansa, jotta marxilainen utopia ei jäisi utopiaksi.

 5. ”Taksonomia on tieteenala, joka tutkii eliöiden luokittelua ja luokittelee niitä taksoneihin. Sen synonyyminä esitetään yleensä nimitys tieteellinen luokittelu. Erään kuvauksen mukaan systematiikka tutkii biologisen luokittelun teoriaa ja menetelmiä ja taksonomia käytännön luokittelua.” – Wikipedia.

  Orwellilaista uuskieltä, jonka tarkoitus on hämätä kansalaisia.

 6. Eliitti omistaa valtamedian ja tietenkin myös osan vaihtoehtomedioista. Eliitin omistamat mediat kertovat meille sellaisia tarinoita ilmastonmuutoksesta, suhteellisen harmittomasta kaasusta nimeltä hiilidioksidi, metsien biodiversiteetista, jne., jotka tarinat ovat hyödyllisiä eliitille ja haitallisia rahvaalle. Näin se vaan menee.

  Nykyään, kun poliittiset puolueet ovat lähentyneet toisiaan, vastakkaiset voimat monissa länsimaissa ovat käytännössä vain eliitti ja rahvas.
  Ilman hyödyllisiä idioottejahan tämä ei onnistu, mutta hyödylliset idiootit ovat uusiutuva luonnonvara. (Ainakin tällä haavaa.)

  Koska toivoakin ihmisrievulla pitää olla, toivonpilkahdus on se, että läntinen kristinusko on käytännössä instituonaalisessa muodossa jo kuollut. Marxismi on läntisen kristinuskon maallinen versio, ja se elää ja kuolee läntisen kristinuskon mukana.
  Minun puolestani tervemenoa!

 7. Tämäkään porukka täällä ei ymmärrä, mistä on kysymys.
  Hassi on elektroniikan ja sähkötekniikan DI ja lisensiaatti sekä oppikirjojen kirjoittaja ja laaja-alainen kirjailija sekä opettaja. Myös ympäristöalan asiantuntija.
  Hänellä välkkyy älyn määrä lumenneilla kuin näillä änkyröillä luku palaneen hehkulampun wolteilla.

  1. Hassi on ääri-intoilija, jota eivät tosiasiat kiinnosta.
   Tutkintoja toki on kaikenlaisia, mutta ne eivät estä potaskan esittämistä millään tavalla.
   Kun ideologinen roska sivuuttaa tosiasiat, ei tutkinnoilla ole merkitystä.
   Taistolaistausta helpottaa potaskan levittämistä kummasti.

  2. Ja miten sähkötekniikka ja elektroniikka tekee kenestäkään metsäalan asiantuntijaa?

   Taitaa olla niin, että jälleen kerran uppoaa sukkana sisään kun vihertävä kertoo mistä on kyse, mutta jättää samalla kertomatta mitä siitä seuraa?

 8. ”Tämäkään porukka täällä ei ymmärrä, mistä on kysymys.”

  Se ainakin on tullut selväksi, ettei HK ymmärrä tätäkään asiaa.

  HK : ”On hoidettu metsiä teollisuudelle ja omistajien loppakoita pullottamaan, mutta luonto on unohtunut.”

  Voi pyhä yksinkertaisuus – me suomaliset saamme viennin avulla varoja, niin että voimme ostella kaikenlaista kivaa, esimerkiksi ruokaa.

  Hassi-
  Taas valankahvassa olija on niin fiksu . ettei häntä voi mitään arvostella

  1. ” ..että asiat menevät niin Suomessa kuin EU:ssa lävitse ?”

   Minkä lävitse ja miten?

   *
   Suomi on osin elänyt metsien avulla varsin pitkiä aikoja.

   **********************************************************
   Aikaisemmasta, 19.11.2021 21:02
   *
   HK :”Tämäkään porukka täällä ei ymmärrä, mistä on kysymys.”

   Se ainakin on tullut selväksi, ettei HK ymmärrä tätäkään asiaa.

   HK : ”On hoidettu metsiä teollisuudelle ja omistajien loppakoita pullottamaan, mutta luonto on unohtunut.”

   Voi pyhä yksinkertaisuus – me suomaliset saamme viennin avulla varoja, niin että voimme ostella kaikenlaista kivaa, esimerkiksi ruokaa.

   ***************************************************************
   Pitäisikö ihmiset maissa, jotka ovat hävittäneet metsänsä jo ajat sitten, saada neuvoa suomalaisia miten metsiä hoidetaan?

   (esimerkiksi hollantilaiset)

   1. Vanha vitsi niille, jotka tietävät Suomen ja Ruotsin metsävarojen tilanteen vrt. Eurooppa. Pitääkö meidän noudattaa muun Euroopan hävittämispolitiikkaa ja vielä paljon arvokkaamman kokonaisluonnon, järvineen ja soineen ja metsineen täällä Suomessa ?
    Siihen haetaan vastauksia, ei nykypolitiikkaan.

 9. Olen aika hyvä risusavotassa ja vielä parempi kantamaan metsurin jäljiltä painavia asioita metsästä kirveen luo. Olen kohtuullinen kuullun ymmärtäjä ja ymmärrykseni on että monenlainen metsä, monenlainen käyttö, monenlainen metsänhoito.

  Ei ole yhtä vastausta.

 10. Luin tämänkin, mutta en sotkeennu tähän keskusteluun. Täällä on muutettu itse aihe toisten haukkumiseksi, väitetään kirjoittajia jopa sioiksi. Se ei sovellu hyviin tapoihin, ei edes välttävästi.

  1. Pentti !

   Ei väitetty kirjoittajia sioiksi, vaan heitä, jotka tv:n A-studiossa väittivät tieteelliseti tutkittuja asioita vääriksi:

   ”Metsäporukka valehteli lajien rajusta vähenemisestä ja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta nykyisellä hakkuumenetelmällään, joka on tieteellisestikin todistettu. Sikoja ! ”

   1. Jälleen potaskaa.
    Ei ole todistettu, että nykyiset hakkuumenetelmät sinänsä olisivat aiheuttaneet nuo vähenemiset.
    Paljon suurempi syyllinen on maatalouden muutos suuriksi tehotuotantopelloiksi salaojineen.
    Ojien reunuskasvuston katoaminen on merkittävä tekijä nimenomaan linnuston ja hyönteisten katoamiseen.
    Punavihreät siat.

    1. Jos Suomen metsäpinta-alasta 95 % on useilla eri tavoin hakattua talousmetsää, ei edes joulupukki usko, ettei sillä ole noiden mainitsemiesi syiden lisäksi oleellisin merkitys luonnon monimuotoisuusen häviämiseen kaikkine kasveineen eliöineen ml. Ilmastovaikutukset. En tarkoita hiiltä, vaan pienilmastoa hyönteisineen jne..

     1. En väittänyt, etteisillä lisi merkitystä, mutta maatalous kaikkine piirteineen mukaan lukien kaikenlaiset myrkyt on vähintäin yhtä merkittävä tekijä ja tällä hetkellä Suomen merialueiden päästöt tulevat edelleen pääosin maataloudesta.

     2. ”Jos Suomen metsäpinta-alasta 95 % on useilla eri tavoin hakattua talousmetsää…” kerrohan sinä kaikkitietävä miten on mahdollista, että talousmetsä ei ole ”oikeaa metsää”, mutta kun sitä talousmetsäää aiotaan hakata nin se muuttuukin ”oikeaksi metsäsksi”, jota ei saa hakata?

      Missä logiikka?

      1. Juuri tällaisesta tahallisest manipulaatioista väärinymmättyksestäsi johtuen.

       Nykyään pääosa talousmetsitä ovat puupeltoja lähtöisin jo kaukaa tervanpolton suurajoilta, edelleen sotien jälkeisitä laajoista avohakkuista ja Eljas Pohtilan metsäpohjien kyntämisistä ja ojituksista. Ja edelleen suuri osa on yksipuisia ja toiset raivattujen peltojen metsityten ajoilta. Ja edelleen harvesterit panevat aukoiksi jo hyvällä alulla olleen monipuiset ja ikäiset metsiköt, jotka ovat säästyneet ja sellulta kattilaan.

       Suunta on onneksi muuttunut valistuneemmilta jo kymmeniä vuosia sitten poimintahakkuun suuntaan ja muuttumassa niin teollisuudessa kuin metsänomistajilla jalotusasteen parantamiseksi kestävämpiin tuotteisiin monialaisten metsien tuottamina.

 11. Kommunistit/globalistit yrittävät kääntää retoriikallaan mustan valkoiseksi ja valkoisen mustaksi, jotta korvikeneuvostoliitto (EU-liittovaltio) näkisi päivänvalon.
  Ja hyödylliset idiootit peesaavat.

  Näillä näkymin: EU-eliitti on kauhuissaan, koska internetin ansiosta hyödylliset idiootit näyttävät tässä asiassa olevan hupeneva luonnonvara. Ja koska esim. Tanska.

  Väestönvaihto Euroopassa saattaa jäädä Soroksen, Aatos Erkon ja kumppaneiden rahasatsauksista huolimatta toteutumatta.

 12. Vihersosialistit mesoavat lajien katoamisesta.
  Suurin syy lajien katoamiseen taitaa kuitenkin olla vihreä ideologia.
  Esimerkiksi tuo huulluuten asti edennyt tuulkivoimaloiden rakentaminen.

  ”Linnut ovat saaneet lentää vapaasti taivaalla miljoonia vuosia. Nyt niiden elintilaa ja lajien säilymistä uhkaavat nuo ”maailman ilmastonmuutokselta pelastavat” silppurit. Elinympäristön häviäminen onkin suurin lajien vähenemiseen ja sukupuuttoon johtava syy. Tuulipuistot paitsi vähentävät luonnollisen elinympäristön kokoa, myös luovat alueita, jotka houkuttelevat eläimiä.
  Tuulivoimalat aiheuttavat pyörteitä, joita hyödyntäen hyönteiset liikkuvat. Siten ne houkuttelevat hyönteisiä, jotka puolestaan houkuttelevat lintuja ja lepakoita ja nämä taas ravintoketjun huipulla olevia petolintuja.

  Saksassa tuuliturbiinit tappavat tutkimuksen mukaan yli 200 000 lepakkoa vuodessa.
  Saksan tuulivoimalat tappavat viikossa viime syksynä (siis v. 2018) julkaistun tutkimuksen mukaan vuosittain 1200 miljardia hyönteistä: Mallinnukseen pohjaavien laskelmien mukaan hyönteisten lukumäärän väheneminen vaikuttaa eri hyönteislajien selviytymiseen ja sitä kautta muiden hyönteisten ravinnoksi käyttävien eläinlajien selviytymiseen ja viime kädessä koko eläinmaailman ravintoketjuun.” – Lainaus Lasse Kallon blogista 28.9.2020, Pirkan Blogit, otsikolla ”Tuulipuistot vs. villi luonto: uusiutuvan energian haitalliset ympäristövaikutukset”.

 13. Suomessa hoidetaan metsät niin hyvin että saa etsiä maata missä se hoidetaan yhtä hyvin
  Mitään rytömetsiä ei Suomeen tarvita pelkästään metsäpalot siinä lisääntyy onko sekään oikea suunta
  Ja ei metsissä ole varaa myöskään mädäntyä pystyyn terv tepivaari

 14. Maalaisjärjellä toimin pienen metsäpalstani kohdalla: Hakkautin aukoksi vanhoista kuusista jotka eivät enää kasvaneet eivätkä sitoneet hiiltä. Istutin aukkoon uuden taimikon ja se kasvaa innolla sitoen hiiltä. Samalla istutin pienen peltoläntin kasvamaan koivua joka on lyhyessäajassa kasvanut yli oman mittani sitoen samalla hiiltä. – Vanha lahoava puusto ei hyödytä ketään ja mistään metsästä ei ole kannattavaa hakea muutamaa setrifikaatiopuuta jota haettaessa vielä tuhottaisiin jäävien puiden juuristo.

 15. ”Suomessa hoidetaan metsät niin hyvin että saa etsiä maata missä se hoidetaan yhtä hyvin”

  Tässä olen sinun kansasi täysin samaa mieltä.

  *************************************************************************
  Luke:
  Suomen pinta-alasta noin 22,8 miljoonaa ha (75 %) on metsää. Suomen metsien osuus on noin 10 % Euroopan metsäalasta (215 miljoonaa ha)

  [ Suomen metsien pinta-ala : 22,8 miljoonaa ha = 228 000 neliökilometriä ]

  **************************************************************************.
  Näin (esimerkiksi) Brasiliassa:

  https://yle.fi/uutiset/3-11674207

  1.12.2020

  Brasiliassa Amazonin metsäkato nopeinta 12 vuoteen
  Metsää tuhottiin kahdentoista kuukauden aikana yhteensä yli 11 000 neliökilometriä. Asia selviää Brasilian avaruusjärjestön (Inpe) raportista, jossa katoa tarkasteltiin viime vuoden elokuusta tämän vuoden heinäkuun loppuun. Raportin luvut ovat alustavia.

  [ Pelkästään Brasiliassa Amazonissa HÄVIÄÄ metsää VUODESSA yli 11 000 neliökilometriä, joka vastaa noin 5 prosenttia Suomen metsien pinta-alasta]

 16. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008121251.html

  Lähes puolet suomalaisista luulee, että valtaosan metsistä omistaa Suomen valtio. Oikeasti valtio-omistus on vain neljännes. Väärinkäsitys selittää yksityisomaisuuden suojan puuttumisen, kun aktivistit vaativat sitä ja tätä ”Suomen metsiin”.

  Enemmistö suomalaisista uskoo, että metsätalous tuo vuodessa verotuloja alle 400 miljoonaa euroa. Oikea summa on miltei 400 miljardia euroa. Mittakaava pitäisi ottaa huomioon EU-kitinöissä. Elvytyspaketti meni miinukselle nelisen miljardia, toivon mukaan kertaluontoisesti.Toistan. Metsätalous poikii vuosittain lähes 400 miljardin verotulot – ja lisäksi yritysten ja ihmisten ansiot.

  Suomi elää metsistä, metsässä ja on metsä. Mutta vuonna 2021 suomalainen läpäisee peruskoulun, lukion, ammattikouluh ja yliopiston oppimatta tuon taivaallista metsästä.

  Jos purukalle on tuntematon vihreän kullan taloushistoria, täysijärkistä näkemystä ei voi muodostaa luonnonsuojelussakaan.

 17. Korjaus. Piti olla ”Oikea summa on miltei 4 miljardia euroa” ja ”Metsätalous poikii vuosittain lähes 4 miljardin verotulot – ja lisäksi yritysten ja ihmisten ansiot”.
  Hitsi kun näitä kommentteja ei pysty muokkaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *