Onko oikein ennustaa eteenpäin

Pidän sellasta kyllä aika mahdottomana enkä ennustaisi edes seuraavaan päivään mitään

Jossa en katso niitä teeveen sääennustajia  jotka osuu jopa viikon päähän  mutteipa he ennusta vaan katsovat mitä sateliitti kuvaa

Tavallisten kadun tallaajien  ennusteille en paljon arvoa anna

Mutta kyllä toiset ennustaa jopa seuraavalle vuosituhannelle meneekö se kohdalle no voi se tietysti olla ihan oikeinkin tuo ennuste mutta harvoinpa

On sitten kohdillaan mistään kohtaa Joskus sataa paljon lunta joskus on pakkasta vaikka millä mitalla hyvänsä

Joskus sataa vettä koko talven ajan eikä me ihmiset sille paljonkaan voida yhtään mitään

Muuta kun paksumpi perperi päälle kun mennään ulos niin on mukavampi olla sielläkin seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

12 vastausta artikkeliin “Onko oikein ennustaa eteenpäin”

 1. Lapsuudessani naapurin vanha ukko oli erikoistunut sään ennustamiseen – hänestä oli sanonta, jos lupaa poutaviikkoa niin todennäköisemmin oli sateinen viikko…

 2. Joo noinhan ne meni etupäässä samaa voi olla lumenkin kanssa terv tepivaari

  1. Kyllä ne teeveessä ennustavat säitä ja ne ennustajat vieläpä senkin, miltä sääkartta näyttää viikon päästä.

   Etelä-Suomeen ennustetaan jopa yli puolen metrin lumentuloa keskiviikkoon mennessä.

   Tuon perusteella voin maallikkona ennustella muutaman kuplahallin romahdusta ja ounastella vaikeuksia muillekin halleille, vaikka lumi onkin pakkaslunta.

   Ennustusten hyvä osuvuus on yllätys ottaen huomioon ennustajien sekoaminen syy-seuraus -suhteissa:

   Korkeapaine ei suinkaan tuo pakkasia, vaan kylmän ja kuivan ilmamassan saapuminen tuo mukanaan korkeapaineen.

   Ei polkupyörän kumikaan kylmene painetta pumpatessa, vaan lämpenee.
   Kylmä ja kuiva ilmamassa on raskas ja se aiheuttaa raskaudellaan korkean ilmanpaineen seudulla, mihin kylmä ja kuiva ilmamassa saapuu.

   1. Joo mutta niiden ennusteet ovat suurimmalti osin taivaalta tulleiden tietojen lähettämiä elikkä sateliitin tuotteita ei niinkään ennusteita lainkaan
    Ne tiedot perustuu aika pitkälti tietoon mutta kaduilla olevat ihmisten tiedot olettamuksiin joilla ei ole mitään faktan kanssa tekemistä terv tepivaari

    1. Ennusteet eivät ole mittareiden lähettämiä.

     Mittareiden lähettämät tiedot syötetään maailman tehokkaimpiin tietokoneisiin, jotka simuloivat säätapahtumia syötettyjen faktojen perusteella.

     Tietokoneet antavat ennusteet sääinehmoille, jotka yrittävät muotoilla ennusteet muotoon, joita rahvas ymmärtää.

     Sääinehmot sotkevat ennustuksissa syy-seuraus -suhteita, mutta itse ennusteesta rahvas saa riittävästi tietoa sopeutuakseen tuleviin sääilmiöihin.

 3. Kun Ahti on ollut manan majoilla noinkin pitkään kannattaakos noita juttuja enää paljonkaan noteerata
  Maailma on aivan eri missä Ahti aikanaan eli
  Tulevan ennustamisiin ei kannata paljonkaan arvoa antaa kenenkään siinä voi onnistua muttta ne asiat voi mennä aivan päin vastoinkin
  Eikä ihminen voi asialle yhtään mitään
  Toki omia mielipiteitään voi tuoda julki joskus jopa hyvä asia kun tulee eriäviä mielipiteitä nissä on monasti visauden siemen mukana
  Neljä silmää näkee paljon enemmän kun kaksi kymmenestä puhumattakaan terv tepivaari

  1. Luulenpa, että nämä sanat pätevät nyt ja tulevaisuudessa: ” Ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen”

   Ahti oli järkevä mies vaikka olikin juoppo.

 4. Väitetään, että ”kolmas silmä” näkee lisää siihen, mitä kaksi silmää näkevät.

  Niinpä googlailin itselleni kolmannen silmän pikakurssin.

  ”Kolmas silmä” on ruumiillisesti käpyrauhanen, joka sijaitsee keskellä otsaa (kallon sisäpuolella). Sitä kutsutaan vertauskuvallisesti ”kolmanneksi silmäksi”.

  Sanotaan, että se kokoaa yhteen eri aistivaikutelmat ja ymmärtääkseni myös alitajunnalliset muistikuvat ja luo sitten ihmisen tajunnalliselle mielelle kuvan todellisuudesta.

  Jotta osaisi ennustaa oikein, pitää olla kuva todellisuudesta. Todellisuuden hahmottamisessa kolmas silmä auttaa.
  Ennustaa voi järkeilemälläkin, mutta järkeily sisältää kapea-alaisia päättelyketjuja, jos ketjussa on tuntemattomia tekijöitä, niin intuitio voi auttaa noiden puuttuvien lenkkien yli. Kolmas silmä voi auttaa oikean intuition eli välittömän kuvan muodostumisessa.

  1. No minä en näe sillä kolmannella silmällä yhtään mitään terv tepivaari

 5. Täytyi välillä tallettaa, koska taskuaivoni käyttöjärjestelmä kaatuilee.
  ———————
  ”Kolmas silmä” eli käpyrauhanen ikääntyy ja sen toimintakyky laskee. Jotkut kemikaalit vähentävät sen toimintakykyä. Mainitaan mm. fluoridit, joita on esimerkiksi hammastahnoissa.

  Olen harrastanut viime aikoina hampaiden harjausta ehkä liian usein fluoritahnan kera päivittäin, sillä käpyrauhanen ohjaa myös päivärytmiä ja unirytmiä. Ja viimeaikoina unirytmi on kärsinyt.

  Vihreistöhän harrastanee tämmöisiä kolmannen silmän asioita. Siksi on pieni mahdollisuus, että näkisivät todellisuuden paremmin, kun ovat vielä nuoriakin.
  Puuhansa ovat kuitenkin sen verran järjenvastaisilta vaikuttavia, etten usko ainakaan höpöheinän käyttäjän käpyrauhasen olevan hyvässä työkunnossa.

Kommentoi