Tulipa tehtyä bors keittoa

On se vaan hyvää keittoa siinä  löytyy makua siinä vaan menee aikaa kun sitä itse tekee

Lopputulos on sen vaivan arvoinen meinas kieli mennä sen siliän tien mutta jäi se suuhun kuitenkin onneksi voi olla käyttöä vielä

Voihan pors keitosta joku sanoa ett se olis ryssäkeittoa no siinäpä sanovat he eivät ymmärrä hyvän ruuan päälle Laitan  aina keiton päälle smetanaa

Silloin siitä tulee herkkua isolla Hoolla eikä sihen tarvii paljon lisätä jos on rusleipää se riittää ja nälkäkin siirtyy käytän tuohon sikaa ja nautaa sopivassa suhteessa

Ja keitän melkoisen pitkäään nytkin oli liha kypsää ja mureeta kautta linjan muutenkin keitto onnistu tosi hyvin  seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

10 vastausta artikkeliin “Tulipa tehtyä bors keittoa”

  1. Ukrainasta tuo taitaa olla lähtöisin, ei Venäjältä, mutta kieltämättä itäisen sektorin ruoka. Mikäs tuossa, suotta sitä ruoan kanssa kovin rasistiseksi kannattaa ryhtyä. Antaa maun puhua.

    1. Borshi, borshikeitto = punajuurikeitto, on itäeurooppalainen perinneruoka. Tyypillinen hapanimelä keitto. Siitä on maittain monenlaisia versioita, esim Ukrainassa, monasti borshkeitossa ei ole lainkaan punajuurta, siellä borshkeitto valmistetaan usein kasviksista pelkästään, lihaa, joka lisätään kypsänä, laitetaan borshkeittoon tyypillisesti Ukrainassa.
      Borshkeitto on perinteistä myöskin eestinvenäläisten, vuosisatoja siellä asuneiden perinteessä, samoin Latviassa.
      Venäjällä kirjoituksissa borshi mainitaan jo ainakin 1500-luvullata lähtien.

  2. Juuri näin taitaa olla Ukrainasta mutta valmistetaan molemmissa maissa ja otan joka puolelta maapalloa ne ruuat jotka miellyttää minun kieltäni ja ovat mielestäni maultaan syötäviä
    On mulla Kiinastakin makuelämyksiä ja Intiasta mutta toki eniten Saksasta josta braatvursti on se jota ei parane mun kanssa jättää kaksin se on kohta syöty terv tepivaari

  3. Tuossa jääkaapissa se on pari päivää sulanut. Tänään smetanaa päälle ja suuhun. Kerralla sitä pitää tehdä iso kattilalinen kuin myös muita keittoja, että saa maun kohdalleen.

      1. Noinhan se menee kun tein tiesinettä on pakko laittaa myös pakkaseen viis litraa ei yhden miehen syömisessä mene
        Ja iso työ menee hukkaan pakkasen kautta saa litran annoksen aina halutessaan ei muuta kun sulatus lämmitys ja smetana päälle terv tepivaari

    1. On sen verran iso töinen ei tulisi mieleeni tehdä litraa viis litraa laitoin jo pakkaseen osan nyt syön sen mikä menee no loppu taitaa mennä ennen kun pilaantuu
      Ja tosi asia on että kolmantena päivänä keitto kun keitto on parasta terv tepivaari

  4. Minäkin aina joskus borts keiton laitan, laiskuuttani aika harvoin kun on muka suuritöistä, sama juttu on kaalikääryleiden kohdalla.
    Olin kerran kolmen päivän seminaarissa Virossa, Kolgan kartanossa. Oli mahtavat ruuat siellä. Alkupalana päivällisillä oli borts keitto ja se oli huono juttu kun oli niin maan perusteellisen herkullista että tuli syötyä liikaa itse kun sai isosta ruukusta lappoa. Ei jäänyt mahassa enää paljon tilaa herkullisille liharuuille. Sinä päivänä kun oli ylikypsää villisikapataa sain ähkyn, vatsa kuin rumpu, pitkään sulattelin.

    Kolgan suuri kartano on aika rappiolla, on kai Stenbockien suvun paikka. Jos ohi ajaa kannattaa käydä ihailemassa. Silloin kun vierailin olivat ”hotellihuoneet” ison entisen hevostallin vintillä.

  5. No ihän se suuri töisintä tietysti ole mutta iso aika siihen menee jos meinaa että se on hyvä lopputulos
    Onhan siellä kartnossa tullut käytyä villisika peijaisilla ja ei pidä sitä alkukeittoa ottaa liikaa ei mahdu suussa sulava villisika
    Mutta noikin voi helposti sitten käydä sitten vaan ähkytään terv tepivaari

  6. Parisen kertaa olen Kolgan kartanossa vieraillut, kutsuttuna ystävieni kekkereissä.
    Hieno kartano, nyt jo kuulemma restauroitukin kohtuullisesti.

Vastaa käyttäjälle teuvomast Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *