Monenlaisia uskovaisia!

Suurin osa, ellei jopa kaikki, ovat uskovaisia. Kuka mihinkin uskoo.
Ehdottomasti suurin osa näyttää uskovan ainakin koronauutisiin, iltasanomiin ja rokotuksiin!?
Ilmeisesti suurimpana syynä on pelko sairastumisesta, tai jopa kuolemasta.
Kuten on iltasanomissakin uutisoitu, että rokotuksetkaan eivät välttämättä estä sairastumasta, vaan voivat jopa aiheuttaa sairauksia, jopa kuoleman.
Rokotteita ei ole läheskään kaikkia kunnolla testattu, vaan pelottelemalla saadaan lähes kaikki sen ottamaan ja tuottamaan rokotetehtailijoille tuhansien miljardien liikevaihdon. Aivan sama, mutta ”vähän” isommassa mittakaavassa, kuin Sarmasteen maskikaupat!
Pelkäämällä te ette voi pidentää elämäänne hetkeäkään, joten se on turhaa energian kulutusta!
Huomattavasti tärkeämpää olisi huolehtia siitä, missä vietätte kuolemanne jälkeen loppuajan ilkusuudesta!
Täällä hankittu mammona ei ole enää nautittavissa kuoleman rajan toisella puolella, vaan olemme kaikki samalla viivalla, jossa meidän ansiomme ”punnitaan” ja köykäiseksi ansiomme havaitaan! Huom! Meillä jokaisella on vain yksi elämä, jota nyt elämme ja jonka aikana ihan itse päätämme, missä ikuisuutemme vietämme. Jumala on tehnyt kaikkensa meidän jokaisen puolesta, että pelastuisimme, mutta ketään ei pakoteta pelastumaan!
Raamatussa kerrotaan. että vain Jeesukseen uskomalla pelastutaan!

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

32 vastausta artikkeliin “Monenlaisia uskovaisia!”

  1. Rokotteita on testattu niin hyvin kuin on voitu. Muun väittäminen on korovavastainen vale. Länsinaissa ei rokoteita ole päästetty käyttöön ilman asianmukaisia testejä.
    Ilman rokotteita kuolleira olisi kymmen-satakertaisia määriä ja vain terveen järjen puute sallii tuollaisen perättömän valheen levittämisen.
    Uskontosaarna ei todellakaan muuta tosiasioita eikä mihinkään ikuisuuteen uskominen muuta tautia muuksi tai pelasta millään tavalla.
    Ihan tarpeeksi ihmisiä kuolee typerien uskontomääräysten vuoksi mm. siksi, ettei verta saa antaa eikä lääkkeitä saa syödä, kun rukous korjaa kaiken.
    Itsekukin saa uskoa mihin haluaa, mutta toisten elämään ei ole oikeutta sotkeentua.

  2. Kohtasin lapsena sielunvihollisen ja siksi en ole ateisti. Ei mitenkään tavatonta kun kohtasihan Martti Lutherkin ja heitti sitä mustepullolla.

  3. Juuri näin, monenlaisia uskovaisia!
    Sinä valkkaat, mihin uskot ja minä omani, mutta minä en pelkää!
    Elän täällä oman aikani ja uskon myös tämän elämän jälkeiseen elämään.
    Tuntuisi aika turhalta, jos kaikki olisi tässä.
    Ainakaan helvetissä tätä en halua jatkaa.

  4. Jep, uskon Valhallaan, Thor rules ja Valhallassa juhlat jatkuu eli ei haittaa vaikka potkaisis tyhjää.

    1. Minä nyt en usko; lähinnä angnostikko kun olen. Kenenkään uskontoa en halua pilkata, aivan täysin jokaisen henkilökohtainen asia.
      No, en minä mikään viikinkikään ole, joten Thorit ja valhallat ovat minulle tyystin vieraita. Viikingit olivat ja menivät 1200.luvun jälkeen eivätkä palanneet.
      Noita sarjakuvalehtiä lukemalla ei mitään uskontoa voine perustella.

  5. Onhan sekin pelkäämistä jos pelkää joutuvansa helvettiin (en tarkoita Ruoveden kansallispuistoa) ellei usko tietyllä tavalla ja toista tiettyjä litanioita. Mitä se uskominen oikeasti on? Että toistaa tietyt vaaditut hokemat? Kristinuskossa se mitä Jeesuksen uskotaan sanoneen ja tehneen on varmasti kaikkein tärkeintä. Jeesus puhui kerran ”viimeisestä tyomiosta” ja siitä ketkä pääsevät taivaaseen ja ketkä joutuvat kadotukseen. Ne jotka olivat auttaneet muita ja antaneet omastaan pääsivät taivaaseen. Ei siinä auttaneet tietyt hokemat eikä muotomenot.

    Mitä tulee koronaan niin uskonnon kanssa sillä ei juuri pitäisi olle tekemistä. Nyt on tällainen tilanne että meillä on miljoonia tappanut pandemia ja siltä kannattaa suojautua. Koronaan on kuollut lähes tuhat ja monilla on myös pitkittyneitä oireita. Rokotteeseen ei ole kuollut kukaan, se on huuhaata. Rokote ei estä täydellisesti sairastumista mutta hyvin todennäköisesti vakavan taudin. Kyse on todennäköisyyksistä.

    Huuhaa saarnaajia on aina ollut eikä sellaisiin kannattaisi uskoa. He haluavat vain itselleen valtaa ja seuraajia. Tyypillistä sellaisille ovat maailmanlopun ennustukset joissa ”valittu joukko” pelastuu kauhealta tuholta. Yleensä antikristus on mukana tarinassa ja maailmantapahtumista keitetään soppa, väitettään voitavan ennustaa mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Näitä on ollut kautta aikain. Joskus ihmiset ovat jopa myyneet omaisuutensa ja kiivenneet katolle odottamaan ”Jeesuksen paluuta taivaasta”. Huonosti kävi. Silti jotkut jaksoivat uskoa samoja saarnaajia edelleen.

    1. Mulle riittää Thor ja Valhalla. Ei mitään selittelyjä, ennemmin sinne kuin jotain mystistä zeezuzta kumartamaan tai lapioimaan hiiliä jonnekin. Parasta on kun uskoo vain itseensä, se on mun ”uskonto”. Rock 😎👍

      1. Lisäys:

        ”Valhalla (muinaisnorjaksi Valhöll, ”kaatuneiden soturien sali”) on sankarivainajien asuinsija skandinaavisessa mytologiassa.Se on jumala Odinin sali, jonne valkyriat toivat urhoollisesti kuolleet soturit ja muut Odinin suosikit nauttimaan syömingeistä ja juomingeista. Odin valitsi ensin puolet sotureista, kun taas toinen puolikas kuului erään myyttiversion mukaan Freijalle. Valhallan sotureita kutsuttiin nimellä einherjar. He taistelivat keskenään päivittäin mutta heräsivät joka ilta uudestaan eloon jatkaakseen syöminkejä ja taisteluita” (Wikimaailman ihmetietoa)

        Näin tässä nopeasti. Ennemmin tänne kuin siipeilemään pilvenhattaralle 😎👍

  6. Mitäpä ihminen ei keksi kansan pitämiseen nöyränä ja kaikkeen suostuvana ja onko rokote tutkittu kun niissä kuitenkin on ollut suuriakin haittoja ihmiselle
    Itselle tuli käsi kipeeksi toisesta ei kestänyt saunassa siihen paljon kosketella eka piikki meni ilmanvaivoja terv tepivaari

    1. Joo, ei olisi kannattanut ottaa jos tuli käsi kipeäksi ja ilmavaivoja.

  7. Erilaiset uskonnot ovat ihmisten alistajia johtajiinsa, jotka elävät tai ovat kuolleet. Niistä uskonnoista ja kulteista on paljon esimerkkejä ja mikään ei ole hyvä. Paitsi jotkut itämaiset henkistä hyvinvointia vapaaehtoisuuden pohjalta tukevat liikkeet.

  8. Minä en kannata mitään uskontoa, enkä rituaalia!
    Mikään uskonto ei ketään pelasta, ainoastaan usko Jeesukseen pelastaa!

    Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa. (1. Joh. 4:1-3 FB38)

  9. Usko ja uskonto ovat eri asioita!
    Uskonto on rituaali, jota harjoitetaan ja jonka harjoittamisella luullaan ansaitsevan jotakin erityistä.
    Haluan kertoa uskosta Jeesukseen, että kukaan ei tietämättään joudu helvettiin! Jokaisen oma valinta!
    Sitten sen näkee ja on myöhäistä kääntää kelkkaa!

    Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: »Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. 19
    Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 20

    ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.»

    1. Eikös tuo ”ettei joudu helvettiin” ole juuri sitä että tiettyjen asioiden vakuuttelulla ajatellaan ansaitsevan pääsy taivaaseen ja vältyttävän joutumasta helvettiin?

      Kristitty ajattelija C.S. Lewis näki asian eri tavalla: hänen mukaan meidän tulisi uskoa Jumalaan siksi mitä hän on eikä siksi mitä hän voi tehdä meille. Usko voi tuoda voimaa ja toivoa elämään, mutta helvetin pelko ja ihmisten luokittelu vuohiin ja lampaisiin on juuri sitä ”uskontoa”.

      1. Pitäisikö salata, mitä Jumalan Sanan mukaan käy niille, joilla ei ole uskoa?
        Uskoa ei oteta, vaan se annetaan jokaiselle, joka sen suostuu vastaan ottamaan.

        Moniko olisi ottanut rokotteen haittoja pelkäämättä, ellei olisi pelkoa koronasta? Moniko käyttäisi maskeja?

        Voisinhan sanoa, että kannattaa uskoa, kertomatta miksi.
        Voisin kertoa Jumalan rakkaudesta, josta monikaan ei tiedä, saati kokenut.

        Raamatussa kerrotaan myös, että uskovat joutuvat kaikkien vihaamiksi, kuten täälläkin vaikuttaa siltä.

  10. Saattaapi olla, että uskovaisten taivas on muille helvetti, joten en taida sinne edes haluta.

    1. Kuulostaa ihan helvetiltä, ensin saat elää tällä planeetalla Jumalan pelossa ja sitten pääset joko pilvenhattaralle roikkumaan tai lapioimaan hiiliä itse ison kieron kanssa.

      Ei paljon nappaa moinen meininki

  11. Erään uskon suunnan mukaan taivaaseen pääsee vain 120 000 t taitaa olla ettei tuolla taivaassa ole enää tilaa siellä kun eletään ns ikuista elämää

    1. Ahdasta on ja jos kaikki heiluu samalla pilvenhattaralla niin osa tippuu alas

    2. Jehovan todistajien mukaan valittuja on vain 144 000. Muillakin on silti jotenkinmahdollisuus pelastua. Jehovan todistajia ei luokitella kristilliseksi kirkoksi koska heidän oppinsa ei ole yhteisellä apostolisella pohjalla- Se apostolinen pohja on sama kuin kirkossa lausuttava yhteinen uskontunnistus joka on jostain 100 -luvulta peräisin kun haluttiin määritellä mikä on aitoa kristinuskoa.

      Jehovan todistajat ovat juuri malliesimerkki myös siitä että on lähdetty ennustamaan tulevia ja luokittelemaan ihmisia. Jehovan todistajien perustaja Russell ennusti että Jumalan valtakunta alkaa vuonna 1914. Alkoikin maailmansota mutta silti ihmiset halusivat uskoa Russelin oppeihin. Ajoittainn näitä aina tulee jotka väittävät tietävänsä maailmanlopun ja saavat mukaansa niitä jotka uskovat pelastuvansa siltä seuraamalla tätä johtajaa.

  12. ”Moniko olisi ottanut rokotteen haittoja pelkäämättä, ellei olisi pelkoa koronasta? Moniko käyttäisi maskeja?”

    Pelkoa on viisasta ja vähemmän viisasta. Kuinka moni käyttää turvavyötä koska pelkää muuten kuolevansa tai loukkaantiuvansa jos sattuu paha kolari? Kuinka moni käyttää turvavyötä koska pelkää poliisia?

    Kuinka moni jättää käyttämättä turvavyötä koska pelkää ajavansa järveen ja hukkuvansa koska ei ehdi avata turvavyötä?

    Kuinka moni pelkää saavansa koronan vakavan tai pitkittyneen muodon ja haluaa siksi rokotteen?

    Kuinka moni uskoo netissä leviäviä juoruja rokotteen haitoista ja jättää sen siksi ottamatta?

    Pelko itsessään ei ole hyvä tai huono. Riippuu siitä mitä pelkää ja millä tavalla pelko ilmenee. Järjen avulla pystymme ratkaisemaan mitä kannattaa pelätä.

    ”Voisinhan sanoa, että kannattaa uskoa, kertomatta miksi.
    Voisin kertoa Jumalan rakkaudesta, josta monikaan ei tiedä, saati kokenut.”

    Helvetillä pelottelu ei minusta ole ”Jumalan rakkaudesta” kertomista. Pikemminkin päinvastoin. ”Jos et tee näin ja noin niin Jumala heittää sinut helvettiin. ”

    ”Raamatussa kerrotaan myös, että uskovat joutuvat kaikkien vihaamiksi, kuten täälläkin vaikuttaa siltä.”

    Eri mieltä oleminen ei ole vihaamista. Jos kirjoittaa blogipalstalle voi odottaa saavansa palautetta.

  13. Jumalan Sanasta kertominen sitä tuntemattomille ei ole pelottelua!
    Hän ei myöskään vaadi meitä tekemään mitään, että sitten olet kelvollinen pelastukseen!
    Hän tuntee meidät ja tietää, millaista tekoa me olemme, siten hän ei odota meidän itse suorittavan mitään, pelastuaksemme. Hän itse tuli antamaan henkensä meidän puolestamme, että me uskomalla häneen pelastuisimme!
    Hän myös itse tulee takaisin noutamaan omansa.

    Jehovan todistajat odottavat pääsyä ”tuhatvuotiseen valtakuntaan”, eivät ikuiseen elämään, jos Jeesukselle sopii.

    Jumala ei ole asettanut pelastukselle mitään muuta ehtoa, kuin uskon Jeesukseen, joka vielä annetaan jokaiselle sitä anovalle rahatta ja hinnatta, kuten raamattu sen ilmaisee.

    Niin huonoa ei ole, kenelle sitä ei annettaisi. Jumala tuntee meidän sydämemme ajatukset.

    Room. 3:20:ssa Paavali vakuuttaa: ”Eihän yksikään ihminen tule Jumalan edessä vanhurskaaksi lain käskyjä noudattamalla. Lain tehtävänä on opettaa tuntemaan, mitä synti on.”
    Oikea vastaus

    ”Nyt Jumala on kuitenkin laista riippumatta tuonut ilmi vanhurskautensa, josta laki ja profeetat todistavat. Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat. Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. Hänet Jumala on asettanut sovitusuhriksi, hänen verensä tuo sovituksen uskossa vastaanotettavaksi. Näin Jumala on osoittanut vanhurskautensa. Pitkämielisyydessään hän jätti menneen ajan synnit rankaisematta, mutta nyt meidän aikanamme hän osoittaa vanhurskautensa: hän on itse vanhurskas ja tekee vanhurskaaksi sen, joka uskoo Jeesukseen” (Room. 3:21-26).

    http://www.uskonet.fi/artikkelit/181/vanhurskautuminen

    1. Jos pelastus ei vaadi mitään tekoja niin millä perusteella sitten luokittelet toiset pelastumaan ja toiset helvettiin?

  14. Jumalan maailma on lähempänä kuin uskotkaan.
    Yksi lause siitä kertoo: sinun ”päästäsi ei hiuskaan putoa Jumalan sitä havaitsematta.”

    Se tarkoittaa sitä, että todellisuudessa Jumalan maailma on pienimmässä elollisessa meissä, mitä voi olla kuten viruskanta. Se muuntuu meidän käytöksemme mukaisesti hyvään tai huonompaan suuntaan syyn ja seurauksen lain mukaan.
    Ja helvetti olet itse, jos kohtelet itseäsi tai muita huonosti ja toisin päin.
    Jeesus käytti symboliikka yksinkertaisille ihmisille, jotta ymmärtäisivät.
    Ei Jumala ole missään taivaissa, vaan maan päällä jatkuvasti.

    Jehovat on lahko uskovaisten syrjivien johtohahmojen käsissä ja rahat mukana sen ahneuden takana.

  15. Voiko olla mitään tätä turhempaa huolehtimista?

    Kuinka joku voi vielä 2000-luvulla uskoa parituhatta vuotta siten kirjoitettuihin satuihin?

    *
    Blogin avauksesta:
    ”Huomattavasti tärkeämpää olisi huolehtia siitä, missä vietätte kuolemanne jälkeen loppuajan ilkusuudesta!”

    1. Kahdessatuhannessa vuodessakaan ei ole ratkennut mistä tässä kaikessa on kysymys.

  16. Mielestäni raamattu, uusi testamentti, varsinkin, on varsin hyvä elämisen ohje, huolimatta siitä, koska se on kirjoitettu.
    Uusi testamentti sisältää myöskin paljon symboliikkaa ja tämmöiset Thoriin ja Valhallaan uskovat eivät sitä ehkä alkuunkaan ymmärrä.

  17. Mitä vikaa on Thorissa ja Valhallassa?

    Jokainen tulee autuaaksi uskossaan.

    *
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Valhalla

    Valhalla (muinaisnorjaksi Valhöll, ”kaatuneiden soturien sali”) on sankarivainajien asuinsija skandinaavisessa mytologiassa.

    **

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Thor

    Thor (muinaisnorjaksi Þórr, isl. Þór; myös Tor, Thorr tai Thór) on skandinaavisessa mytologiassa ukkosen jumala. Koska hän suojelee maanviljelijöitä tarujen jättiläisiltä,

    1. Thor ja Valhalla ovat varmaan kiva brändi ja mukava kertomus. Vähän kuin Kalevalan tarinat. Oleellinen ero kristinuskoon tulee siinä että kristinusko on maailmanselitys, siihen uskova ei pidä sitä minään kivana kertomuksena vaan selityksenä sille mistä tässä maailmassa ja maailmankaikkeudessa on kysymys. Ei kukaan nykypäivänä usko Thoriin tosissaan ellei ole jotenkin yksinkertainen. Kristinuskon Jumala sen sijaan selittämättömyydessään mahtuu nykyajan maailmankuvaan. Mutta miten kukin kristinuskon ymmärtää, siinä on paljon eroja. Veikolla on omat ”vanha-helluntailaiset” näkemyksensä. Niissä homma on selvää pässinlihaa: tärkeintä on välttää helvetti ja päästä taivaaseen, taivaaseen pääsee kun sanoo uskovansa tietyt litaniat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *