Joditabletteja

Sosiaali- ja terveysministeriö ohjeistaa hankkimaan joditabletteja alle 40-vuotialle kotitarpeiksi mahdollista säteilyvaaratilannetta varten.

Apteekkariliitto taasen ohjeistaa että joditabletteja ei pidä hamstrata kun niitä riittää kaikkien tarpeiksi

MSN

10 vastausta artikkeliin “Joditabletteja”

 1. Koko uutisointi oli perzeeztä! Kansalle paniikkia ja hyllyt tyhjäksi tableteista. Sodat käydään yhä konventionaalisin asein, ei ydinasein. Koskeintaan joku ydinvoimala posahtaa Venäjän tulituksessa Ukrainassa ja sitten niitä voi popsia, jodia.

  Hyviä jodin lähteitä ovat:
  jodioitu suola.
  maito ja maitotuotteet.
  kala.
  kananmuna.
  viljavalmisteet, joiden valmistuksessa käytetty jodioitua suolaa.

  Eli popsii noita niin on elimistössä jodia muutenkin

 2. Ote Wikipedian tekstistä otsikolla ”Jodi”:

  ”Jodia esiintyy luonnostaan runsaasti kalassa ja äyriäisissä. Kalan kulutus on kuitenkin Suomessa niin pientä, että jodioitu ruokasuola on suomalaisten tärkein jodinlähde. Nejännes suomalaisten jodinsaannista tuli jodioidusta ruokasuolasta vuonna 2012. Maito on seuraavalla sijalla jodin lähteenä. Muut pääasialliset jodin lähteet ovat kananmuna ja viljavalmisteet.

  Vähärasvainen kala sisältää yli kaksi kertaa enemmän jodia kuin rasvainen. Maidon ja kananmunien jodi on peräisin rehusta ja viljan jodi lannoitteista. Maidon jodipitoisuus vaihtelee kesän 83 mikrogrammasta/litra talven 212 mikrogrammaan. Eri viljatuotteiden jodipitoisuuksissa on huomattavia eroja riippuen jodioitun suolan ja lannoitteisiin lisätyn jodin käytöstä”

  — Itse käytän Kelp-merilevähiutaleita, jotka lienevät ihan okei jodin lähde. Ripottelen useimpien ruokien päälle kuin mausteeksi hyppysellisen, kun en jodioitua suolaa aina käytä.

 3. ”Jodin tärkeimmät esiintymisalueet ovat Chile ja Peru. Rikastuneille alueille tyypillistä on, että ne ovat joskus olleet meren peittämiä. Chile on maailman suurin jodin tuottaja ennen Japania, Venäjää ja Yhdysvaltoja. Tärkeimmät lähteet ovat natriumjodaatti ja natriumperjodaatti. Maan kuoressa sitä on noin 0,3–0,5 ppm”

  – Wikipedia

 4. Nämä samat hysteerikot vissiin hamstrasivat vesspapaperia ja muuta turhaa koronan tultua.

 5. Hamstraan kyllä yhtä todella tehokasta ydinlaskeuman suojaa – nimittäin omaa kotia. Paras peliliike on mennä sisätiloihin turvaan ja pysyä siellä.

 6. En aio ottaa mitään mitä viranomaiset suosittelee. Korona paljastu ihan täydeksi kusetukseksi.

  1. Joo, joditabletteihin on leivottu mikrosiru jonka avulla Bill Gates voi alkaa ohjailla sinua kuin robottia x-boxin ohjaimella.

  2. Ei voi kuin nauraa salaliittouskovaisille.
   Moni koronalieltäjä ja rokotevastainen heitti komeasti veivinsä ja muutti mieltään huomattuaan kuolevansa.
   Kovaa koronaa toivottaen.

 7. Itse ostin joditabletit jo aiemmin. Jos tulisi laskeuma niin joditabletti täyttää kilpirauhasen varaston eikä ympäristössä oleva radioaktiivinen jodi pääse sinne. Nythän tuota suositellaan vain alle 40-vuotiaille, mutta osasyy siihen voi olla että niitä ei riitä kaikille ja täytyy priorisoida. Taloyhtiöillähän noita myös voi olla mutta ainakin meillä olivat menneet vanhaksi enkä tiedä onko uusia hankittu.

 8. Teemaan sopien:

  ”Radioactivity
  Is in the air for you and me
  Radio Aktivität
  Für dich und mich in All entsteht
  Radio Aktivität
  Strahlt Wellen zum Empfangsgerät
  Radio Aktivität
  Wenn’s um unsere Zukunft geht”

  https://youtu.be/0EBTn_3DBYo
  Kraftwerk – Radioacitivity HD Live

Kommentoi