14 vastausta artikkeliin “Mikähän punaisessa planeetassa houkuttelee ??”

 1. Peruste on yksi vahvimmin tieteilijöiden esille tuomia huolia pitkältä aikaa. Ei ole liioittelua sanoa että tämä voi olla elämän ja kuoleman asioissa numero yksi.

  Kun ihminen on vain maapallolla, jos jotain tarpeeksi ikävää tänne sattuu, se oli sitten siinä.

  Kun ihminen asuu kahdella taivaankappaleella, selviytymisen todennäköisyys katastrofeista kasvaa merkittävästi.

  Tämä kaveri on tienannut miljardinsa ja haluaa käyttää ne ihmiskunnan pelastamiseen. Ehkä se on jonkun mielestä turhaa ja saahan tätä mieltä olla, mutta olen kuullut tyhmempiäkin tapoja miljardööreiltä käyttää omaisuutensa. Historiassa moni rikas on käyttänyt rahansa bisnesimperiumien tekoon. Tämän päivän huippurikkaat ostavat koteja, autoja, laivoja. Pitkä aika sitten Andrew Carnegie rahoitti ziljardiomaisuudellaan julkisia kirjastoja, rakennutti niitä lähes kolmetuhatta. Sen jälkeen onkin ollut hiljaista pitkään.

  Ehkäpä se on sääntö että kerran vuosisadassa on joku rikas heppu joka päättää tehdä rahoillaan jotain josta jää iloa jälkipolville. 1800-luvulla Carnegie, 1900-luvulla Gates, 2000-luvulla Musk?

  1. Ei ihmimen mitään pelasta tuhoamalla ensin oman maapallonsa ja jatkaa tuhoamista muualla.
   Tiede pitää valjastaa selviämiseen täällä.
   Lähettäkööt ihmisrobotteja sinne tai pari seksinukkerobottia, niin katsotaan pystyvätkö lisääntymään. Maassa olisi hauskaa katsoa niiden touhuja ja Musk saisi lööppirahat.

 2. Ei ole hulluudella rajaa!
  Vielä jotkut omasta mielestään viisaat ovat ymmärtävinään näitä idiootteja!?
  Mikäli sinne marssiin oikeasti lähetetään joitakin, niin sitten vain kaikki idiootit, jotka näihin hörhöihin uskovat!
  Jäisi maapallolle tilaa!

 3. Suosittelen ihan oikeasti tutustumaan tähän tieteelliseen kulmaan asiasta. Harvaan asiaan on näin vahvat tieteelliset perusteet, eikä se liity etäisestikään edellä esitettyihin.

  Siinä sivussa voisin kysyä: jos kaveri tätä tekee omilla rahoillaan, mikäs siinä niin hirveästi risoo?

 4. Ei minua mahdolliset tulevat mars-.matkat riso. On vain haastavaa saada sinne asuinkelpoisia oloja edes tulevaisuudessa.

 5. Keksikää sinne ensin hengitettävää ilmaa, juotavaa vettä ja syötävää ruokaa! Ei siellä ihan lämminkään ilmeisesti ole!?

 6. Ihmiskunta on parhaimmillaan haasteiden äärellä.

  Avaruustutkimusta pitää jo kiittää isosta osasta nykypäivän teknologiaa, jolla tätäkin planeettaa pelastetaan. Kun Mars-ongelmat ratkeavat, samalla ratkeaa julmetunmoinen pino myös paikallisia ongelmia.

  1. Mitä ratkeaa ?

   – ilman saasteet
   – ihmiskunnan määrä
   – luonnon hävittäminen
   – materiaalinen hyvinvointi
   – sosiaaliset ja poliittiset ongelmat

   Siinä avaruystutkimuksessa voi ratketa joitalin teknologisia asioita liittyen valoon, magnetismiin, ihmisen elintoimintoihin.

   Ajatus kulkee edelleen tekniikasta huolimattakin nopeammin kuin valo.

 7. Onhan se järkevää asuttaa muitakin paikkoja kuin Maa. Ilmastoalarmistitkin voivat lakkaa sanomasta että meillä ei ole toista planeettaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *