8 vastausta artikkeliin “PHKS”

  1. Mulle tuo päksi on tullut 11 vuodessa niin tutuksi että osaan kulkea siellä vaikka side silmillä.

     1. Kyllä te pojat sitten olette ehtineet koluamaan ilmeisesti koko Suomen kaikkien sairaaloiden perämetsät, siinä missä itse nostalgisesti muistelen oman lapsuuteni leijan lennätystä Keski-Eurooppalaisten lehtimetsien (joita ei tietenkään edes metsiksi voi teidän mittapuulla varmaankaan kutsua) reunustamilla kukkuloilla, joilta oli näkymät kaupungin kattilanpohjalle.
      Itse viihdyin noissa avarissa lehtimetsissä paremmin kuin täällä Suomalaisessa sysi-kuusikossa, joissa rämminnän jätän suosiolla metsän eläimille. Marjat ostan kaupasta tai poimin mökiltä tai vanhempieni herukkapensaista.
      Kaupin ulkoilureitit ovat pääosan kesästä hyttys-helvettiä, paitsi kuumimpina päivinä pystyy aivan järven tuntumassa kävelemään ja käymään kallioilla syömässä evästä, kun sinne käy tuuli. Kauppi vitoselle en lähde, kun sen jälkeen näyttää allergisen kohtauksen saaneelta ja saa kotona harjata hiuksistaan noin 50 hyttystä vessanpönttöön. Mitään hyttys-liimoja en myöskään itseeni hiero, vaan ajoitan mökkireissutkin syksylle, jolloin saa rauhassa olla itikoilta.

      1. Olen minä sielläkin Luxenbourgin Strassenin lehdoissa vaellellut ja myös Etelä-Saksan Baden-Badenin kukkulat kolullut kesällä ja talvella viimeisen 10 vuoden sisällä.

 1. Sairaalahuvipuisto lapsille (ja erityisesti pitkiä aikoja sairaalassa oleville) oli myös mielestäni hyvä toteutus:

  ”Särkänniemi ja Tampereen yliopistollinen sairaala toteuttavat huvipuiston Tays Keskussairaalan uuden pääaulan yhteyteen.

  Sairaalahuvipuistosta tulee paikka seikkailemiseen, pelailuun ja leikkimiseen, ja siellä voi viettää myös vaikkapa pienen potilaan syntymäpäiväjuhlia. Huvipuistoon on suunniteltu myös monipuolista lastenkulttuuria. Huvipuistoa voivat käyttää tukikohtanaan myös sairaalaklovnit ja sairaalan muut esiintyjät. Lisäksi huvipuiston jännittävä ja iloinen maailma voi tulla myös potilaan saavutettavaksi osastolle virtuaalisten ratkaisujen avulla.”

  (https://www.tays.fi/fi-FI/Toimipaikat/Tays_Keskussairaala/Taysin_uudistaminen/Ilo_yltaa_kaikkialle__Sarkanniemi_ja_Tay(141954))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *