Sianniskaa ja rosamundaa

Vippasin vähän ruokarahaa ja söin hyvin.  Lohkoin rosamundat kuorineen ja lautoin rautapataan. Kivikylän kasslerit ja lohkotun sipulin lisäsin pataan.

Annoin olla uunissa 150 asteessa 1 tunti 50 minuuttia. Kastikkeeksi oli felixin sinappikastike. Näin sain siirrettyä nälkää pitkäksi aikaa eteenpäin.

12 vastausta artikkeliin “Sianniskaa ja rosamundaa”

 1. Joo eihän se nälkä poistu mutta varmuudella siirtyy epämääräiseksi ajaksi terv tepivaari

 2. Saako tuota ruokaa 20€ viikkokausiksi….kun tuntuu olevan nykyään ruoka riittoisaa monen keskustelun mukaan 😅

  1. Nuo tarpeet maksoi vähän yli 7 euroa ja yleensä mulla menee päivittäin ruokaan tuo 7 – 8 euroa. En usko että kukaan saa riittämään 20 ekee viikon ruokiin tai sitten saa olla melkoinen ituhippi.

   1. Timo, 20 eurolla on mahdollista tehdä viikon sapuskat, siten että ei tarvitse nähdä nälkää.

    Minun vanhassa täysin konkreettisessa laskelmassani pärjäsi 10 eurolla viikon. Kun laskelmassa vaihtaa tämän päivän halvat hinnat, niin tuskin menee yli 20 euron. En sano, että kenenkään pitäisi elää sillä tavalla, mutta se on mahdollista. Tietenkään se ei sisällä esimerkiksi tupakkaa – mutta tupakka ei olekaan ruokaa.
    Se linkki kotisivulleni ei ole sen vaarallisempi kuin linkki Pirkan Blogeihin.
    https://jput.fi/Suomessa_ei_tar.htm

    Kysymys ei ole siitä, että söisi mitenkään huonosti. Pitää vaan tehdä kerralla suuria annoksia edullisista aineksista, silloin yhden annoksen hinta on hyvin edullinen.

   2. Niin, sinä joudut oikeasti säästämään joka sentin, se ei ole sinun valinta vaan elämä on nyt näin. Uskon täysin että se n 8 euroa menee vähintään oikeasti vähintään ruokaan / päivässä tai sitten joku valehtelee että päivässä sinunkin ruokaan menee vain 2,8€ eli se 20 jako 7 päivää.

    Minusta se kun on ihan vitun suuri valhe.

    1. Tai jos sinun ruokaan pitäisi mennä se 10€ / viikko eli se on = 1,4€ /päivä!

     Jos minä voin ”myydä sinulle ja muille” tämän niin jo on ihme. Suomen ja koko maailman ruokahuolet on ohi heti.

     Nyt menen todellakin nukkumaan. Leffa oli : ”Tron: Perintö (Tron: Legacy)” Sen pääsoan esittäjä Jeff Bridges esitti samaa jo kasarin alussa elokuvassa Tron. Olen katsonut kummankin noin 30 kertaa,,,riittääkö se. En muista mutta semmoista se.

 3. No sehän riippuu paljonko ruokaa uppoaa sisään kerralla nuukasti eläen voi kolme kk pärjätä terv tepivaari

 4. Tässä katsoin juuri yhden leffan, palaan asiaan. Todellisessa elämässä kukaan ei Suomessa elä edes sitä viikko 20€ summalla.Niinb että tulisi oikeasti ruokituksi. Jos joku näin väittää, niin haluan nähdä laskelman siitä ruokalaskuineen ja jonkun oikeasti todistamana. Ja jakson pitää olla ainakin se 3 kk ettei ole kyse vain yhden viikon ”elämän kurjistumisesta”.

  Minäkin pärjäsin pienin rahoin erämökillä kesällä, omaa perunaa, metsän eväitä ja kalaa mutta pakko oli saada muutakin. Nämä oli lisänä siihen muuhun ja se oli hieno juttu että onnistun siinä nyt ja jatkossa. Mutta sen muun varalle on aina säilykkeitä, noodeleita, makaroonia yms ja ne ei ole ilmaisia.

  Edelleen, kuka eli markka-aikana 120 markalla viikon…?

  Yritän mennä nukkumaan, leffa oli kyllä hyvä jonka katsoin, mutta se onkin ihan oikea juttu eikä mikään ”kun minäkin”—

 5. Jos ostaa 2 pussia kuivaherneitä, 1 ltr täysmaitoa, pari sipulia, porkkanapussin ja HK:n Sinisen, käyttää kaapin mausteet ja sinapit, murustaa näkkileipää joukkoon, saa yli 5 ltr. täyteläiset viikon hernekeitot alle 10 € ja pierut päälle.
  Kyllä sitä halvalla saa, mutta…
  Isot kattilalliset kerralla tehtyinä ovat edullisia, mutta taas ..

Kommentoi