15 vastausta artikkeliin “Tilipäivän herkuttelua”

 1. Vielä, kun ostaa hyvin ruskettuneen yrttigrillibroilerin kokonaisena ja pilkkoo se herkkupaloiksi. Fileistä kylminä leivänpäällissiivut. Muista pilkottuina risoton tai kanakeiton ja siivistä kaluttavat herkut.

 2. Itse en palkkapäivänä tätä tee, vaan 10. päivä, eli silloin kun on isoimmat laskut, asuntolainat ja vastikkeet ja sellaiset maksettu pois, näkee mitä jäljellä.

  Ja ensi viikolla minä ostan ainakin hyviä oliiveja.

 3. Vanhaan hyvään aikaan sai tilipussin suoraan työnantajalta. No erästä rouvaa oli aina tilipäivänä mies vastassa joten hänelläkin oli tilipäivä? Toinen työkaveri pyysi aina tilin jälkeen seuraavalla viikolla kottia kun rahat olivat loppuneet…
  – Tää nykyaika on huonoa aikaa kun tilipäivänä ei näe rahaa ja ne laskut menevät automaattisesti tililtä joten sitä saldoa ei katsoessa hymyillytä?

 4. Koipireidet ovat edullisia, niitä tulee varsinkin talvisaikana takassa olevassa uuni osiossa ylikypsennettyä. Perkaan ja teen soosia tai risottoa, joskus höysteeksi salaattiin.
  Koira pahus snoolaa aina vieressä kun niitä perkaan, haluaa välttämättä nahat itselleen, katsoo pahasti kun joskus sujautan rapisevan kypsän herkkupalan omaan suuhuni.

 5. Koitan itse elää niin että laitan säästöön aina vähän enemmän kuin mihin on varaa. Se pakottaa kitsastelemaan enemmän, ja kun tietää että tästä yhteiskunnasta ei koskaan eläkettä tule saamaan, parempi vaan. Jos käy pöhkösti, aina sitä säästöistä saa otettua takaisin sen verran että saa laskut maksettua.

  Mutta kyllä kanaa uuniin voi silti joskus pistää. Laitila velvoittaa.

 6. Sitten Lidlestä maustettuja Italian, Meksikon tai Thai pakastevihanneksia iso pussi noin 2.5 €. Oliiviöljyn kanssa paistinpannulle jäisenä reipas annos. Kuumennetaan noin 5 min ja nesteet haihtuu pois. Joukkoon broilerin paloja.
  Tietenkin, jos haluaa freesaa ensin öljyssä valkosipulin viipaleita ja sitten vasta vihannekset. Hyvää !

 7. Heikin konseptiin on myös optio: kunhan on käräyttänyt vihannekset ja kanat, yksi optio on vielä sen jälkeen hukuttaa ne kermaan vähän pienemmällä lämmöllä.

 8. Tänään söin lidlin lasagnea 3,65 e kilon rasia. Siitä riittää kolme annosta. Seuraavaksi ajattelin tehdä salaatin johon. Kurkkua, paprikaa, punasipulia, fetajuustoa, oliiveja ja kinkkusuikaleita.

 9. Onhan huomenna äitienpäivä, tulee lapset ja lapsenlapset. En yleensä tee pastaa, mutta nyt kun tiedän jälkikasvuston ja päivän sankarinkin siitä tykkäävän niin heidän mielikseen teen.
  Runkona on pekoni, sitä amerikkalaista silppuan, paistan rapsakaksi, sipulisilpun kuullotan pekonista sulaneessa rasvassa. Lisään itse kuivattamistani herkkutateista tekemääni jauhoa. Sitten pippurinen sulatejuusto, kolmen juuston kermaa ja mausteita, keskeisenä mustapippuri, niin ja tyleehan jokunen kynsilaukkalohko silputtuna myös. Ehkä vähän soija kastiketta värinkin vuoksi lorautan joukkoon. Siinä tulee olemaan energiaa.
  Niin ja päälle saa itse kukin omien mieltymystensä mukaan raputtaa parmesan juustoraastetta. Juomana italialainen 15 euron ripasco punaviini, lapsille sinistä maitoa.
  Ja tämä juhlava pasta siis äitienpäivän vuoksi.

 10. Minulle tuli italialainen ruonlaittaja, juna- asemalta hain juuri äsken. Saa vaihteeksi kunnon ruokaakin.

 11. Minulle taas on tuo Saksalainen parasta siinä kun moni onkin lähes samaa mitä on Suomalainenkin ruoka
  Mutta kyllä Kreikkalainen ruokakin menee aika nopeesti tuulen suojaan terv tepivaari

Kommentoi