14 vastausta artikkeliin “Turkki on kivi kengässä”

  1. Kaikki ymmärsi mistä oli kysymys, tämä järjestö itseasiassa on Venäjän tukema…

   On Kurdistanin työväenpuolue

   1. Lisäys: Suomalaiset vassarit jo ajaa tämän järjestön asiaa,,,johtuisiko siitä etteivät voi Venäjän asiaa enää ajaa?

    ”Vasemmistoliitto päätti vaatia Kurdistanin työväenpuolue PKK:n poistamista Euroopan unionin terroristijärjestöjen listalta.”

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008879049.html

    Sinänsä kurdien kohtelu Turkilta on terrorismia siihen suuntaan…ei näitä asioita joku Ruotsi ja Suomi päätä vaan Turkki…se on diktatuuri.

   2. Ainakin rajan takana, Syyrian puolella, olevia kurdijärjestöjä ryssät ovat tukeneet.

    Kurdistan Workers’ Party or PKK [Turkissa ja Irakissa] – Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) [Syyriassa]

    “ .the PYD and its military wing, the Kurdish People’s Protection Units (YPG), have presented themselves as .”

    *
    https://www.eurasian-research.org/publication/russian-policy-towards-the-syrian-kurds/

    The Syrian Kurds are considered one of the most significant and influential parties of the ongoing conflict in Syria, mostly due to their direct engagement and relative successes in the fight against the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS), and resulting support they receive from the major powers, the United States and Russia. Currently, the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) controls a large part of northern Syria and expects to legitimize this de-facto autonomy or even pursue an independent status within a future political settlement to be reached at the end of the civil war.

 1. Aikoinaan tunsin pari Irakin kurdia. Pitivät elintarvikekioskia talossa jossa silloin asuin.

  1. Kurdit on kovia sotureita ja pitää muistaa että ei tarkoita että on kurdi ja on vassari,,, tässä vaan esitän tämänkin kannan. Asiat ei ole yksinkertaisia.

 2. ”Me ansaitsemme suurempaa kunnioitusta”?????????????
  Kyllä tuo mulkkuilu tuottaa lähinnä halveksuntaa.

  1. Turkissa inflaatio laukkaa jo 70%, maa on ns ”iso NATO maa” mutta lihakset kuihtuu koko ajan…paniikki siellä on.

 3. Ei kannata hikeentyä. Tämä on erittäin iso ja nolo Naton sisäinen asia selvittää ja nopeasti. Se selviää huippukokoukseen mennessä. Ei USA, Nato jne. halua mentää naamaansa. Nt ollaan jo siinä hilkulla, mutta siellä käydään nyt kuumia keskusteluja Turkin kanssa, että missä leirissä se seisoo.

  1. Kukaan ei hikeenny, tässä vain Turkki osoittaa nyt oman heikkouden, se on Venäjän veturi

 4. Syyrian kurdien päätukija on ollut USA, ehkä Erdogan koettaakin välillisesti kiristää USA:ta. Kurdeja on monessa maassa, Irakissa ja Syyriassa kurdeilla on omat alueensa. Miten mahtaa olla Venäjän tuki Syyrian kurdeille: Venäjähän tukee Assadia ja kurdialue tavallaan heikentää myös Assadin valtaa vaikka eivät suoraan vihollisia olekaan? Eikös juuri käynyt niin että Venäjän Wagner-palkkasoturit lähtivät Syyriassa ottamaan jotain kurdien hallitsemaa aluetta haltuunsa, mutta USA tuki kurdeja ilmaiskulla ja Wagner-ukkoja kuoli läjäkaupalla?

  Kurdit ovat olleet järkiporukkaa niin Syyriassa kuin Irakissakin ja taistelleet Isistä vastaan. Siellähän ne suomalaiset ”Isis-vaimotkin” olivat Syyriassa kurdien pitämällä vankileirillä. Kurdien peshmerga-joukoissa ovat naisetkin taistelleet, heitä ei pidetä neljän seinän sisällä kaapu päällä niin kuin arabeilla usein on tapana. Kurdit ovat tarjonneet turvaa myös muille vähemmistöille kuten jesideille joita Isis vainosi. Suomalaisiakin on ollut kouluttamassa Irakin kurdisotilaita.

  Turkki sen sijaan on katsellut läpi sormien Isisin touhuja ja tukenut islamistisia äärijärjestöjä Syyrian sodassa. Turkki vainoaa kurdeja ja jahtaa heitä Syyriankin puolelta. Trump teki katalan tempun kurdeile: kun kurdit olivat nujertaneet Isisin niin Trunp salli Erdoganin hyökätä kurdien kimppuun pohjois-Syyriassa. Tuloksena oli suuri pakolaisaalto ja kristittyjen ym. vähemmistöjen vaino kun Turkki ja sen tukemat ääriryhmät valtasivat alueen Syyriasta. Nyt Turkki havittelee lisää alueita sieltä ja Suomen ja Ruotsin Nato- jäsenyyden torppaaminen voi olla yksi kiristyskeino USA:ta vastaan.

  Epärehellinen despootti Erdogan valehteli Niinistölle, haluaa hyökätä kurdien kimppuun ja tukee itse terroristijärjestö Hamasia joka ampuu Gazasta rakettejaan Israelin siviilien niskaan yms. Kun putin näkee itsensä Pietari Suurena jona vaan ”palauttelee” Venäjälle alueita niin Erdogan on puhunut Osmannuen valtakunnasta joka ulottui ympäri Välimeren ja ”Jerusalemin vapauttamisesta”. Jonkinlainen napoleon- kompleksi näyttää olevan molemmilla.

 5. Turkki on kuin paha, (eli Erdogan) mukula, niin kauan se kiukuttelee, kun joku viitsii kuunnella. Siis ollaan hiljaa, eikä kuunnella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *