Demokrtian kuolemanvaara

Puolueiden jäsenmäärä kepu 70 tuhatta, Kokoomus 30 tuhatta, SDP 30 tuhatta eli kolme suurinta runsaat 120 tuhatta.

Puolueet värväävät riveihinsä kellokkaita jotka keräävät vaaliääniä. Muodostuuko puolueista kellokkaiden kerhot jotka valtaavat päätöksenteon paikat? Jos näin niin puolueet joutavat kuopattaviksi.

Marinilla miljoona seuraajaa joka on viisi kertaa enemmän kuin puolueet yhteensä.

 

7 vastausta artikkeliin “Demokrtian kuolemanvaara”

 1. Mielestäni puolueeseen kannattaa liittyä jos sen aatetta vähänkin arvostaa.

  Miksi? Koska sitä kautta saa hurjasti tietoa ja pääsyä tilaisuuksiin. Ei puolueeseen liittymällä rahaa saa tai mainetta tai kunniaa, mutta informaatiota kyllä. Maailma avartuu, vaikkei koskaan olisi ehdossa yhtään missään tai edes kampanjoihin osallistuisi.

  Saapi nähdä miten ensi eduskuntavaaleissa. Olen julmetun hyvä kahvinkeittäjä, löytyyköhän tehtävää…

 2. Kun valitsee omaa ajatteluaan lähimmän puolueen ja on aktiivinen, niin puolueen sisällä on mahdollista vaikuttaa puolueen linjaan.

  Demokratian kuolemanvaara on jos kansa ei viitsi äänestää.

 3. Niin oikeastaan aika pieni porukka ns kellokkaita päättää asioistamme?

 4. Periaatteessa äänestäminen pitäisi olla välttämätön kansalaisvelvollisuus kuin lukeminen ja laskeminen tai koulunkäynti. Siitä voisi palkita vaikka pienellä verovähennyksellä äänestäneitä.

 5. Kahvi ja makkaratarjoilu äänestyspaikoille, mutta miten saada perusmeikä tuntematon ehdolle ja hänelle ääniä läpimenoon?

 6. Olisihan mielenkiintoista tietää mikä on itse kunkin miljoonan Marrnin peruste seurata häntä. Voisiko olla paljon muitakin motiiveja kuin hänen uransa politiikassa ja SDPn puheenjohtajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *