Marin

Suosituin puheenjohtaja ja edelleen suosikki seuraavaksi pääministeriksi.

Yleensä pääministeri ja puolue menettävät kannatuksensa hallituskauden aikana ja joissakin tapauksissa hallituskausi loppuu ennen aikojaan.

Marinin suosio on kestänyt ja hallitus pysynyt pystyssä, mutta nyt on aika jolloin kannatusromahtanut kepu kirppuilee kannatuksensa kanssa. Saattaa olla ettei kepun luvut nouse? Epäillä sopii ettei kepu silti jätä hallitusta ellei Marin näytä ovea?

50 vastausta artikkeliin “Marin”

  1. Toivoisi kokoomuksesta edes joitakin varteen otettavia ehdokkaita, mutta ei näistä näkyvimmistä siihen ole.
    Kepu näyttää kyllä menettäneen itse uskonsa.
    Vihreissä tarvittaisiin jotain Ville Niinistöjä.
    Tällä menolla demarit vie koko potin ja topakka fiksu Andersson säestää.

  2. Kokoomuksen hyvä puoli on että siellä ei ole valovoimaisia ehdokkaita (Elina Valtonen ehkä lähimpänä). Nyt ei tarvita valovoimaisia sometähtiä vaan harmaita asianhoitajia.

    Moisia löytyy sekä demareista että kokkareista reilusti. Nyt on bileet ohi ja pitää mennä töihin.

    Minua ei kiinnosta ensi hallituksen värit vaan värittömyys.

  3. Marinillakin on kieltämättä hyvät puolensa mutta kuinka paljon kannatuksestaan tulee bilettämisestä ja kauniista selfiestä, sitä sopii ihmetellä, ei ainakaan tyystin kieltää. Kuin myös sitä että suomalaiset isommissa määrin olisivat alkaneet kannattaa laitavasemmistolaista sosialidemokratiaa mihin Karjalainen varmaan sanoo ettei Marin niin vasemmalle kallellaan ole mutta kovin yleisesti näin nähdään.

    Jos demarit ottaisivat oppia sisarpuolueestaan lännessä olisi kannatuksensa 30 prosentin hujakoilla aivan ilman Marininiakin. Vai olisiko kumminkaan, vastaan itse että ei olisi jos suomalainen kansanluonne on kateellisempi kuin ruotsalaisten.

    RKPn ymmärrän mutta Keskustaan olen uskoni menettänyt.
    Onneksemme Vasemmistoliittolaisia löytyy puheenjohtajastaan riippumatta vähän alle kymmenennes Suomen kansasta, sen kestämme ja rauha vallitsee.

      1. On paikkoja joissa nainen on tasa-arvoisempi kuin mies, sitäkö meinaat

        1. Ex PM Katainen (KOK) sanoi itse että jos olisi hänelle moista tapahtunut (bilettämis kohut yms) olisi hänen pesti loppunut samana päivänä. Tästä löytyy faktaa kun vaikka googletatte.

          Eli mies olisi jo lentänyt pihalle noista hommista

  4. Suomi on pärjännyt keskivertoa paremmin jopa EU-maihin verraten nämä Marinin hallitusvuodet.

    1. Sitä ei kukaan voi kiistää, etteikö Marin ole pärjännyt tässä moninaisessa Suomen, Euroopan ja muussa kansainvälisessä sopassa hyvin, vaikka kuinka joitakin vit…a. Vertailukohtaakaan ei ole.

      1. Niin, vertailukohtaa ei ole ja en tiedä ketä tässä vituttaa, tai no ehkä jota kuta vituttaa se, että kaikki eivät ole hurahtaneet Marinin kiiltokuvaan.

  5. Siinähä se on miten Mika sanoo. Marinin ongelma on että pääosassa keskusteluja häntä pitää joko rakastaa ehdoitta tai vihata ehdoitta. En pidä tästä linjasta. Diplomaattina ja kansainvälisen näkyvyyden hankkijana hän on täysin vailla vertaa. Kotimaan politiikan hoitajana tulokset ovat heikkoja jopa hänen omilla ydinaiheillaan.

    Olisiko joku muu tehnyt paremmin? Ehkä ei, ehkä kyllä, mutta kun ei ole ketä vertailla, on vain katsottava mitä tehty. Sillä ei ole väliä mitä joku muu olisi tehnyt, koska joku muu ei ole tehnyt.

    1. Kyllä pojat ovat nyt sokeita värilaseissaan tai muusta ”syystä”.
      Minulla ei ainakaan ole mitään fyysistä ihailua yhtään mistään muusta, että osaa omaperäisen tyylin. Rikkoo rajoja ja bailaa kun Vanhanen naulaa 4×4 ” lautaa, Niinistö pyydystää matoja koukkuun tai Haavisto säätää kuplansa kaasaria.
      Sitäkin arvostan, että hän on pystynyt pitämään hallituksen kasassa, oppositiota vituttaa, luonut kansainväliset suhteet ja osannut vaikuttaa kumartelematta kaikkialla isoja ja vieläkin isompia herroja.

      1. Heikki, moitit muita sokeiksi ja jatkat ”että minulla ei ainakaan…” Niinpä niin.

        Minä en pidä Marina millään tavalla erityisen hyvänä pääministerinä ja parempiakin ollut, on ollut parempi hallituksia jotka ovat tehneet parempaa politiikkaa.

        Tämän hallituksen jäljiltä Suomi on kusessa ja pitkään, siitä ei nyt vaan pääse yli eikä ympäri.

        Vai on Marin luonut kansainväliset suhteet vai olisiko kenties niin, että jokainen pääministeri on luonut vuorollaan niitä suhteita ihan vaan siitä syystä, että se kuuluu tehtävään?

        Vai onko Marinilla jotenkin poikkeuksellisen hyvät suhteet, jos niin miten se näkyy ja missä?

        1. Subb loi suhteet, mutta nössölili ja kumarteli kuvia.
          Katainen tavallaan.
          Molemmat hukuttivat Suomen velkoihin, vaikka ei olisi tarvinnut.

          Suomi ei ole mitenkään kusessa muuten kuin opposition lokatynnyrissä vrt. useat muut EU maat.
          Kusessa oltaisiin oltu nyt peräänkuulutetulla opposition kurjistamismallilla pahemmin kuin 90- luvun lamassa.

          1. Aivan höpö höpöä.

            Suomi todellakin on kusessa ja nykyinen hallitus tekemillään ratkaisuilla on siitä isolta osin vastuussa.

            Marinin hallitus on myös hukuttanut Suomen velkoihin, heti ensimmäinen budjetti oli 2 miljardia alijäämäinen eikä ollut koronaa, ei ollut sotaa ja sama on jatkunut koko hallituskauden, pysyviä julkisia menoja ilman tuloja, et tätä pysty muuksi muuttamaan.

            Soteuudistus sivujuonteineen on aivan katastrofi, koulutukseen liittyvät uudistukset eivät vastaa olemassa oleviin ongelmiin, EU:saa Suomen edunvalvonta on ollut olematonta tai suoraan sanoen sellaista ei ole ollut.

            Muista nyt sitten kuitenkin myös vaalien jälkeen, että kuinka virheetön ja erheetön hallitus onkaan ollut, viime vaalien jälkeen kantasi muuttui aika nopeaan.

  6. Marinin hallitus on pysynyt kasassa lähinnä siksi, että hallituksen sisäinen oppositio keskusta on kovin heikoilla kannatuksen suhteen. Hallituksen talouspolitiikka on kaukana keskustan perinteisestä linjasta ja tästä huolimatta keskusta roikkuu mukana. Jos Saarikolla olisi ollut kanttia pitää puheensa, niin hallitus olisi hajonnut jo reilu vuosi sitten.

    1. Juha U, onhan se huvittavaa, että nyt sekä SDP ja Keskusta puhuu sopeuttamistarpeesta, harmi etteivät ole olleet hallituksessa🤣

  7. Marinin arvoa mitataan tarkemmin tämän hallituskauden jälkeen

  8. Marin saattaa muutoin olla ensimmäinen suomalainen poliitikko joka onnistuu äänestämään itseään vastaan sekä kunta, että valtio tasolla.

    Saavutus kai sekin ja jos joku politiikan aktiivinen seuraaja ei tiedä mistä on kyse niin ehkä se seuraaminen on lähinnä lööppien lukemista.

    1. Kyllä nyt jo kirvelee niin paljon, että jätetään Marin keskittymään hallituksen loppurutistukseen, Natoon ja tuleviin Eduskuntavaaleihin, että voi sitten liukuvasti siirtyä uudeksi pääministeiksi. Vaihdetaan vain kepu kokoomukseen ja kokkareille VVM: pallin jalkoja leikkaamaan.

      1. Hyvä jos keskittyy ja jättää selfie ponnistukset vähemmälle.

      2. Hae Heikki kirvelyysi apua apteekista, eiköhän sieltä jotain salvaa löydy käsityöläiselle.

  9. Kuten sanottu, olen ollut oikein tyytyväinen Mariniin. Kun Rinne jätti pääninisterin tehtävät ja luin että Marin on vasemmistolaisempi niin pelkäsin mitä tuleman pitää. Pelkäsin, että Marin on jokin Eva Biaudetin ja Erkki Tuomiojan ristetys joka puhuu tippa linssissä identiteettipolitiikkaa, feminismiä ja rasismin vastustusta ja lähtee perumaan hävittäjäkauppaa. Enpä olisi enempää väärässä voinut olla!
    Marin piti kiinni sovituista hävittäjistä jo silloin kun Venäjä vielä näytti yhteistyökykyiseltä. Tv:ssä tomittaja tivasi Keskustan Katri Kulmunilta, eikö olisi syytä nyt alkaa tinkiä hävittäjistä kun koronasta uhkasi tulla suuri lasku. Kulmuni katsoi vain hädissään Marinia. Marin sitten linjasi napakasti, ettei turvallusuudesta voida tinkiä, piste.

    Koronan aikana Marin on johtanut Suomea pääosin hyvin, rauhallisesti ja määrätietoisesti. Ukrainan asian hän näyttää ottaneen hyvin henkilökohtaisesti. Kuvat Ukrainan vierailulta paljastavat, mitä Marin ajattelee Ukrainan sodasta ja Venäjästä.

    Hallitus on pääosin myös onnistunut, sotekin saatiin aikaan. Keskiasteen koulutusta en kyllä olisi tehnyt ilmaiseksi, uusia menoja, varsinkaan suuria, ei kannattaisi keksiä. Sehän oli ilmeisesti Rinteen kuningasajatus ja siksi SDP: n oli ajettava se läpi. Mutta kun vertaa vaikka viime hallitukseen joka sotki haun korkeakouluihin, pilasi täysin taksiliikenteen ja runnoi läpi onnettoman kikyn niin tämä hallitus on ollut noin 90 prosenttia parempi.

    Jotkut vastustavat Marinia koska kannattavat jotain toista puoluetta. Minä en ole sitoutunut mihinkään puolueeseen ja siksi voin kannattaa mielestäni hyviä asioita tulevat ne mistä puolueesta tahansa.

    Sitä en Marinista ihan tajua miksi hänen pitää hengailla kaikenlaisten tyrkkyjen kanssa jotka sitten leveilevät somessa tuntevansa pääministerin. Kai hänellä on entisiäkin ystäviä, tavallisia ihmisiä? Maria Veitolan ohjelmaa en yöskään enää jaksanut katsoa. Minusta Veitola oli jotenkin tympeä, vakava ja ilkeän tuntuinen.

    1. Valitettavasti tämä hallitus on myös jokusen kymmenen miljardia kalliimpi ilman hajuakaan tuloista.

  10. Halliuksen loppurutistus – hallituksen viimeinen budjettiesitys, vaalibudjetti

    *
    https://yle.fi/uutiset/3-12605456

    Videoanalyysi: ”Kaikki saavat, pyytämättä ja yllättäen” – Ari Hakahuhta pohtii, onko hallituksen viimeinen budjettiesitys vaalibudjetti

  11. Niin, ja onhan Marin saanut kultaisen penis-patsaankin. Saavutus sekin.

    1. Asettuisikohan tuollainen kultainen patsas toisaalta kuitenkin jossakin mielessä länsimaiseen adventin aikaan ja Jeesuksen syntymäkertomuksiinkin valmistautumisen kulttuurisen uudistamisen traditioon — Adoniksen siirtyessä symbolisesti Persefonen arkkuun tai arkusta; syksyn loisteliaan keltakullan tiivistyessä (saksaksi dichtung) runollisiksi (runo = Gedicht) tähti-öiksi?

      https://www.startrading.com/publikt-sortiment/candlesticks/candlesticks-wood/candlestick-krubba-652-85_p

      Kosmiset syntiset avaruudessa sovittelemassa aatteitaan ehkäpä hallituksemme sekä Suomen kansalaisten välisessä dynaamisessa haukunnan-lahjonnan maailmanpyörässä?

      ”Charles Wesley (18. joulukuuta 1707 Epworth, Lincolnshire, Englanti – 29. maaliskuuta 1788 Lontoo) oli englantilainen pastori, metodismin perustajia ja virsirunoilija”
      (Wikipedia)

      Wesley on säveltänyt yli 6500 hymniä, mm. tunnetun joululaulun ”Hark! The Herald Angels Sing”:

      Hark! The herald angels sing,
      ”Glory to the newborn King;
      Peace on earth, and mercy mild,
      God and sinners reconciled!”
      Joyful, all ye nations rise,
      Join the triumph of the skies;
      With th’angelic host proclaim,
      ”Christ is born in Bethlehem!”

      Phillips Brooks (December 13, 1835 – January 23, 1893) was an American Episcopal clergyman and author, long the Rector of Boston’s Trinity Church and briefly Bishop of Massachusetts. He wrote the lyrics of the Christmas hymn, ”O Little Town of Bethlehem”
      (Wikipedia)

      ”O morning stars together, proclaim the holy birth
      And praises sing to God the King, and peace to men on earth!”

      Voihan tähtityttö.

      1. Jeesuksen syntymään ei tarvittu penistä – Jeesus syntyi pyhästä hengestä

        *
        Liisa :”Asettuisikohan tuollainen kultainen patsas [kultaisen penis] toisaalta kuitenkin jossakin mielessä länsimaiseen adventin aikaan ja Jeesuksen syntymäkertomuksiinkin ..”

        1. Joidenkin tarujen mukaan kuitenkin Adoniksen äiti Myrrha (vertaa Maria) olisi ”vietellyt” oman isänsä, josta sitten seurasi insestinen raskaus sekä Myrrhan karkotus oman onnensa nojaan. Myrrha rukoili apua jumalilta, jotka muuttivat hänet kumipuuksi, jonka kyynelistä tuli mirhaa.

          Itse mietin, kuinka nuorten tyttöjen hyväksikäyttöön liittyviä karseita tarinoita on maailmanhistoriassa sekä uskontojen kirjoitetussa historiassa väännelty miesten hyväksi, miesten kunnian säilyttämiseksi?

          ”The myth of Myrrha is closely linked to that of her son, Adonis, which has been easier to trace. Adonis is the Hellenized form of the Phoenician word ”adoni”, meaning ”my lord”. It is believed that the cult of Adonis was known to the Greeks from around the sixth century B.C., but it is unquestionable that they came to know it through contact with Cyprus. Around this time, the cult of Adonis is noted in the Book of Ezekiel in Jerusalem, though under the Babylonian name Tammuz.

          Adonis originally was a Phoenician god of fertility representing the spirit of vegetation. It is further speculated that he was an avatar of the version of Ba’al, worshipped in Ugarit. It is likely that lack of clarity concerning whether Myrrha was called Smyrna, and who her father was, originated in Cyprus before the Greeks first encountered the myth. However, it is clear that the Greeks added much to the Adonis-Myrrha story, before it was first recorded by classical scholars.”
          (Wikipedia)

        2. Neitseellinen syntyminen vaiko Messiaan syntymä äiti-puusta?

          ”In the Bible, myrrh is referenced as one of the most desirable fragrances, and though mentioned alongside frankincense, it is usually more expensive. Several Old Testament passages refer to myrrh. In the Song of Solomon, which according to scholars dates to either the tenth century B.C. as a Hebrew oral tradition[10] or to the Babylonian captivity in the 6th century B.C., myrrh is referenced seven times, making the Song of Solomon the passage in the Old Testament referring to myrrh the most, often with erotic overtones. In the New Testament the substance is famously associated with the birth of Christ when the magi presented their gifts of ”gold, frankincense, and myrrh”.
          (Wikipedia)

          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Picart_-_Birth_Adonis.jpg

        3. Tiernapojat kuuluvat meidänkin Lucia-perinteeseen, kun lapset rallattelevat ”kultaa, pyhää savua ja mirhamia”.

          ”During the Ceres’ festival, the worshipping women (including Cenchreis, Myrrha’s mother) were not to be touched by men for nine nights; the nurse tells Cinyras of a girl deeply in love with him, giving a false name. The affair lasts several nights in complete darkness to conceal Myrrha’s identity, until Cinyras wanted to know the identity of his paramour. Upon bringing in a lamp, and seeing his daughter, the king attempted to kill her on the spot, but Myrrha escaped.

          Thereafter Myrrha walked in exile for nine months, past the palms of Arabia and the fields of Panchaea, until she reached Sabaea. Afraid of death and tired of life, and pregnant as well, she begged the gods for a solution, and was transformed into the myrrh tree, with the sap thereof representing her tears. Later, Lucina [vertaa Lucia] freed the newborn Adonis from the tree.”
          (Wikipediasta otsikolla Myrrha)

          Minua kiinnostaa näiden kristillisten tarinoiden mahdolliset assosiaatiot vanhempiin myytteihin.

      1. Edellinen kommenttini oli Kallolle.

        Ps. Nämä kommentit eivät kohtaa toisiaan edelkeenkään, vaan noudattavat aikajärjestystä. US:ssa on numeroviite. Sama tekninen alusta kuin täälläkin.

  12. Marin on nostanut Suomen maailman kartalle. Hänen ansiostaan pieni maamme tunnetaan.
    Suomi on menestynyt tässä vaikeassa tilanteessa EU-maiden parhaimpien joukossa.
    Oppositio oikeisto haluaisi leikkauslistoja, mutta ei haluaisi luopua omasta yltäkylläisyydestään?

  13. Marinilla on puolensa, hyvät ja huonommat, sitä tässä ihmettelen että niin mustavalkoisesti hänestä kirjoittelemme, mätämuna tai hyvä ja erehtymätön.
    Itse pidän hänen selkeästä tuomitsevasta suhtautumisestaan Putiniin, monia piirteitä joista en pidä en viitsi nyt tässä luetella.
    Itsellenikin tässä muistuttelen että kohtuus ja tasapuolisuus kaikessa olisi hyvä.

  14. https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/e7532943-8c72-401d-bb64-9dfa7956d471
    .
    Sanna Marinin sanat paljastavat, että harkintakyky petti
    .
    Taustalta kuuluvat kommentit ”jauhojengi” ja ”vittu täst tulee hyvä fiilis” ovat herättäneet erittäin laajaa keskustelua ja kummastelua jopa kansainvälisesti. Videon herättämien kysymysten seurauksena Marin joutui järjestämään pika-aikataululla tiedotustilaisuuden, jossa hän selitti illan tapahtumia, sen aikana käytettyjä päihteitä ja huumeisiin viittaaviksi tulkittuja puheita videolla.
    .
    Oleellisempaa tapahtuneessa on se, että Marin itse sanoi tiedotustilaisuudessa tietäneensä häntä kuvattavan, mutta luottaneensa siihen, ettei videoita vuodeta mihinkään.

  15. Kepun kannatas antaa kenkää nykyiselle puheenjotajalleen joka vaan puhuu eikä toiminta ole uskottavaa terv tepivaari

  16. Kummallista tämä nykymeininki. Kun nuori (36-vee) tamperelainen kuntapoliitiikko (kok.), Ilkka Sasi, viihtyy vapaa-aikoinaan bile-elämässä, häntä ei huolita kansanedustajaehdokkaaksi.
    Samaan aikaan, kun nuoret demarikansanedustajat, Marin ja Nurmi joista toinen Suomen pääministeri, viihtyvät myös vapaa-aikoinaan bileviihteen parissa, heidän statuksensa senkun nousee, ja pääministerille myönnetään tästä toiminnasta kultainen k-patsas!

    Assosiaation viekas kettu vie ajatukseni Mooseksen kirjoihin, joissa Jumala ajaa Israelin lapset puhdistautumaan erämaahan pitkän vankeudessa olon jälkeen. Israelin väen johtaja, Mooses, viipyy vuorella laatimassa sääntö- ja lakikirjaa. Ilman johtajaa ja ilman sääntöjä Israelin väki villiintyy, tekee sonnista kultaisen patsaan (joka symboloi ihmisen aistinautintoja) ja tanssii villisti tämän epäjumalan patsaan ympärillä, kun Mooses palaa vuorelta ja meinaa polttaa päreensä nähtyään meiningin.
    Tämä näin mukailtuna tri Norman Doidgen näkemyksen perusteella (esipuhe Jordan Petersonin kirjaan ”12 elämänohjetta”

    1. Aistinautinnoista puheen ollen, eikös kaikkiin pakanallisiin kalenterivuoden sesongista toiseen siirtymistä painottaviin kansanperinteisiin liity uhrijuhlaa erilaisia vuorten jumaluuksia kuten vaikkapa Ida-vuoren jumalattaren kulttia palvoen keväällä/ pääsiäisenä, tai tämä skandinaavinen Yuletid Odinille uhraamisineen? Meillä esimerkiksi joulupukki/ joulupossu liittyvät uuspakanallisen hetenistiseen joulun juhlintaan, mitä nykypäivän materialistinen joulu monille varmasti käytännössä on? Luin että kristillisessä liturgiassa vihkiveden pirskotteluun käytetty väline olisi pakanallisessa perinteessä vastannut tällaista jotakin keppiä, jolla uhrilahja olisi seivästetty ja verta roiskittu sitten ympäriinsä väkivaltaisen voiton kunniaksi näissä oluen juonnin bakkanaaleissa…

  17. Ben Zyskowicz ei ole ihan tavallinen poliitikko.

    Poikkeuksellista oli esimerkiksi se, mitä Zyskowicz sanoi toukokuun lopussa eduskunnan täysistunnossa. Hän nimittäin kehui hallitusta, mitä hyvin harvoin kuulee oppositioedustajan suusta.

    ”Itse antaisin paljon anteeksi nykyiselle hallitukselle. Se on mielestäni hoitanut kohtuullisen hyvin viheliäisen koronakriisin, ja se on mielestäni hoitanut erittäin hyvin Suomen Nato-jäsenyysasian”, Zyskowicz sanoi eduskunnassa.

    Zyskowicz kertoo nyt jälkikäteen, että hänellä ei ole sinänsä mitään ongelmaa kiittää hallitusta asioista, joista se kiitosta ansaitsee.

    Ja herkeää Zyskowicz kehumaan myös pääministeri Sanna Marinia (sd), joka on etenkin sosiaalisessa mediassa kansainvälisesti poikkeuksellisen näkyvä suomalainen vaikuttaja. Loppukesästä Marinin bilettämistä kommentoi Twitterissä muun muassa Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Hillary Clinton.

    ”Marin on maailmanluokan tähti, joka luo erittäin hyvää Suomi-kuvaa”, Zyskowicz sanoo.

    Kehuttuaan hallitusta toukokuisessa eduskuntapuheessaan Zyskowicz kuitenkin jakoi myös risuja.

    ”Sitä ei voi hallitukselle antaa anteeksi, että se ei ole pystynyt aidosti laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen”, hän sanoi. Tällä hän tarkoittaa hallituksen löperönä pitämäänsä taloudenpitoa.

    Vaikka iso osa esimerkiksi korona-ajan lisämenoista oli Zyskowiczin mukaan välttämättömiä, jostain vähemmän tärkeästä olisi pitänyt voida säästää.

    https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009142132.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *