Työtä ja asunto löytyy

 • Mutta pyhä pyrogratia on toimintamme hiekka rattaissa?
 • Niin miksi ei pakolaisryhmälle tehdä yhtä läpyskää per nokka jossa tunnistus ja oikeutus normaaliin toimintaan?
 • Oikeastaan sama koskee kaikkia suomalaisiakin, sillä pitää olla monta korttia voidakseen tunnistaa oikeutensa asiointiin. Miksi ei yhtä korttia jolla selviäisi luukullakuin luukulla ja voisihan nykytekniikalla rajata mitä korttiin sisältyy.

10 vastausta artikkeliin “Työtä ja asunto löytyy”

 1. Tämä on kieltämättä vähän semmoinen soppa jota ilmankin pärjäisi. Passi, henkilökortti, kelakortti, järjestyksenvalvojakortti, ajokortti…

 2. Olen päästänyt passini vanhentumaan, kun ei ole ajatusta matkustaa ja passin uusiminen on aina lisätyö kuluineen kun ei ole sitä lähipaikkaa jossa homma hoituisi. Pankki ei enää hyväksy ajokorttia henkkariksi vaikka se on kuvalla varustettu.
  Lompakosta löytyy 5 korttia ja jos katoaa tulee paljon puuhaa.
  Ehdotan sirua niskaan jota viranomainen voisi ylläpitää ja täydentää vielä seurantaominaisuudella.

 3. Nykytiedoilla ja tekniikalla pitäisii saada aikaiseksi kortti, tai vastaava, jossa on kaikki mitä ihmisestä tiedetään. Se sitten lähetetään jokaiselle suomen kansalaiselle ilmaiseksi ja jonottamatta. Lyökööt Traficom, Poliisi, Kela ja muut tarvittavat hynttyyt yhteen ja jakavat kustannukset. Meistä suomalaisista tiedetään ihan varmasti kaikki mikä on tietämisen arvoista ja varmasti se tarpeetonkin.

  Mielestäni se suurta saamattomuutta, että sitä ei ole tehty, ajokorttien kanssa puuhastellaan jatkuvasti, samoin kaikkien muiden tiedostojen kanssa.

  Minä olin hankkimassa varmaan jo kolme vuotta sitten sitä henkilökorttia, tästä tietokoneen kautta. Helppo se on muuten, mutta aikaa se vie kun kysytään monia asioita. Minulla se pysähtyi valokuvan puutteeseen, kun oli passi kuivunut juuri muutama viikko aiemmin. Tässä päivänä muutamana tarkistin, siellä se keskeneränen hakemus on vieläkin, ei ole tullut hankittua valokuvaa.

 4. Pentiltä hyvä kommentti. No meillä se pyrogratia rassaa yli rajojen yhteistyötä.

 5. On se todella mutkikasta tuo byrokratian sekasotku.
  On myös ihmeellistä, että viranomaisen myöntämä kuvallinen ajokortti ei kelpaa henkilötodistukseksi.
  Nyt pitää pakosta pitää sitä passia voimassa, koska en halua hankkia sitä erillistä henkilökorttia, mitä en muuten mihinkään tarvitse.
  Passia tarvitsen ehkä kerran vuodessa, jos lähden jossain naapurimaassa käymään.
  Ihmeellistä on tuo byrokraattien kyvyttömyys selkeyttää asioita.

 6. Minulla ei ole tällä hetkellä minkäänlaista henkkaria, kun passi vanhentui jo 5 vuotta sitten ja poliisi vei ajokortin vaikea-asteisen uniapnean vuoksi.

 7. Tuli vielä mieleeni, varmasti kaikki muutkin tietävät kun kerran minäkin. Eli viimeisten huhujen mukaan meille rakkennellaan uutta henkilötunnusta, ei meille vanhuksille, mutta nuoremmille. Meitä alkaa olla liikaa, vaikka nuorempia ei synny, mutta vanhukset elävät liian pitkään. Sekin ongelma korjaantuu kohta, kun Linden muutti vanhusten hoitotakuuta, eli 70% säännön siirtämistä.

  https://yle.fi/uutiset/3-11299218

 8. On tosiaankin ihmeellistä, että korttipeliä ei saada aisoihin.

  Kun kävin hakemassa neljännen koronapiikin, niin siellä haluttiin nimenomaan Kelakorttia. Minulla on vielä erikseen Kelan Eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka ei tietenkään kelpaa Suomessa, vaikka muualla kelpaa.

  Ajokortti on uusittava vielä tänä vuonna, saapas nähdä minkälainen ruljanssi siinä on edessä.

  Passia ja ID-korttia on vaihdettava viiden vuoden välein. Sekin on kohtapuoliin taas edessä.

  Virossa ID-korttia käytetään laajamittaisesti identifiointiin verkossakin, Suomessa taas on yleistä käyttää pankkitunnuksia identifiointiin.

Kommentoi