Ydinsähköä sillä se on tulevaisuutemme?

Moni kakku päältä kaunis.

Taas päädytään allikkoon?

Ydinvoiman polttoaine tuodaan venäjältä!

Fortum ei kommentoi irtaantumista vaikka suomi on läntinen ainoa maa?

Nyt kaikki pitäisi saattaa sähkön varaan jopa autot näinkö lyhytnäköistä politiikkaa?

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009183765.html

9 vastausta artikkeliin “Ydinsähköä sillä se on tulevaisuutemme?”

 1. Tämä ei ole oikea uutinen.

  Kas, ydinvoimalan polttoainetta ei ladata joka päivä. Tai viikko. Tai kuukausi. Se on siellä hyvin kauan, eli polttoaine jota siellä käytetään on tuotu venäjältä jo pitkän aikaa sitten. Ja silloin myös tuo pitkä sopimus tehty.

  Meidän on syytä pitää kiinni sopimuksista – mutta ei stressata liialti. Jos sopimuksesta luovutaan, se ei ole maailmanloppu. Polttoainetta saa muualtakin.

 2. https://www.rferl.org/a/russia-nuclear-power-industry-graphics/32014247.html

  1.11.2022, 2022 14:13 GMT

  Russia is among the five countries with the world’s largest uranium resources. It is estimated to have about 486,000 tons of uranium, the equivalent of 8 percent of global supply.1.9.2022

  ****
  https://thebulletin.org/2022/08/us-and-eu-imports-of-russian-uranium-and-enrichment-services-could-stop/

  US and EU dependence on Russian nuclear services. In 2021, Russia provided US nuclear utilities with 14 percent of their uranium purchases and 28 percent of their enrichment services. For their part, in 2020, EU utilities imported 20 percent of their natural uranium and 26 percent of their enrichment services from Russia. Combined, annual US and EU imports earn Russia only on the order of $1 billion per year. This is small in comparison to Russia’s earnings of about $200 billion per year from oil and natural gas exports. But ending the US and EU imports of nuclear services from Russia would make them less subject to its blackmail over energy. Also, the loss, along with the cancellation of a new $8 billion reactor order by Finland, would be a setback to Russia’s nuclear conglomerate, Rosatom, which estimated its foreign earnings at about $8 billion in 2021.

 3. Uraani ei lopu ja sen kuljettaminen on verrattain helppoa, koska pieni määrä riittää pitkälle. Jos putte-possun kanssa ei kauppa käy, sitä saa monesta suuntaa.

  Saisihan sitä jopa Suomen maaperästäkin jos haluaisimme sitä lähteä tuottamaan, mutta se olisi melkoinen soppa.

  Uraanin hyvä puoli on sekin että sitä saa monista demokraattisista maista, kuten yllä mainittiinkin.

 4. Jos oikein käsitin niin ainoastaan Suomen ensimmäisiin ydin voimaloihin tuodaan venäjältä tuo uraani terv tepivaari

 5. Niin suomi on ainoa läntinen maa joka tuo venäjältä.
  Kaasustakin pitkä sopimus, mutta?
  – Niin rahoitamme sotaa ja maksamme kallista sähköä vaikka uraani venäjältä.

 6. Niilo kiinnittää huomiota aivan oikeaan asiaan – Venäjältä ei pitäisi tuoda ydinpolttoainetta edes Loviisan ydinvoimaloihin. Sillä rahoitetaan Venäjän hyökkäyssotia domokraattisia maita vastaan.

  Kokonaan toinen asia on, että se ostosopimus taitaa olla tehty Suomelle epäedullisesti – oletan, että sopimuksen mukaisesti pitää joka tapauksessa maksaa Venäjälle.

  Suomi odottanee taas EU-tason päätöksen, jonka mukaan ydinpolttoaineen ostaminen Venäjältä kielletään.

  Sinänsä myös Talvivaarasta saadaan uraania ja se kotimainen uraani voidaan jalostaa ydinvoimaloiden polttoaineeksi, jos niin halutaan – ja miksipä ei haluttaisi.

Kommentoi