Aikansa halpuutusta nyt hinnat nousee ihan kaikki

Noinhan siinä sitten kävi tänään tuli sähkölasku joka ennen oli n 100 ekee mutta nyt sitten se onkin 200 ekee voisko sanoa nousu aivan mieletön

Mutta samalla ovat nousseet kaikki ruuat siinä sivussa myös kahvi on herännyt eloon

Kun ennen sai kolme pakettia kympillä niin toisissa kaupoissa saa sen yhden jää jonkin verran rahaa mutta sillä ei saa sitä toista pakettia

Kun Juhla mokan hinta on reilun 8 ekee paketti

No tuossa on kyllä huonon sadon tuomaa lisarahaa mukana mutta silti  nousua on melkoisesti

No juodaankin nyt samaa merkkiä mutta kerrat päivässä jää korkeintaan yhteen kertaan päivällä

Aamulla kahvi on tärkein annos päivälle sitten menee hetki kun syön puuroni jolla saa päivän alkamaan

Ja kyllä nuot muutkin ovat nousseet melkoisesti saapi nähdä mitä ovatkaan loppuvuonna vaikkapa jouluna

No ei siinä sitten auta mikään on vaan ostettava vähemmän kun ennen  kyllä sen kauppiaskin tulee huomaan

Kun ennen ostettiin melkoisesti enemmän nyt jää ostokset alle 50 eken kerta ostoissa kuka siinä sitten eniten tulee häviämään

No eipä siihen tarvii paljon laskutaitoa kun huomaa häviävän osapuolen ja se ei ole ostaja vaan kauppias seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

12 vastausta artikkeliin “Aikansa halpuutusta nyt hinnat nousee ihan kaikki”

 1. Lapsuudessani taloudessamme ei ostettu ei ollut rahaa millä ostaa. Pienessä omavaraistaloudessa kaikki tuotettiin ja valmistettiin itse!
  – Se oli aikaa sodan jälkeen 1940-luvulla.

 2. Näinhän se oli silloin 1940 luvulla monilla ja ne jotka asui kaupunkissa saivat suvulta mm lihaa
  Tosin ei sekään ollut laillista sitten tietysti salakaadot ei ollut lainkaan tuntemattomia silloin
  Mutta eipä tainnut olla muitakaan konsteja että sai syötävää terv tepivaari

 3. Onhan se 100 egee nousu 200 egeen aika hurja mutta kovemmat nousut on vasta tulossa.

  Kaupoissa hinnat on nousseet mielettömästi. Ei selity millään että jokin tuote joka maksoi mm kesällä 0,99€ ja nyt sama maksaa 2,49€. Eihän mitkään kustannukset ole niin paljon muuttuneet…

 4. Kun ennen kk meni ruokaan yhdeltä n 700 ekee lasketaan siitä noin puoleen eiköhän kauppias huomaa kun sen tekee tarpeeksi moni terv tepivaari

 5. Niin paljonkos ne työkansan palkkoja nostivatkaan olikos se sataprosua terv tepivaari

 6. Kyllä niitä hintoja muistavat nostaa muuallakin, kuin ruokakaupassa. Minä eilen selasin netissä ja etsin puhelimen suojakuoria, siis niitä keinonahkaisia. Puhelin paljaaltaan on liukas, ainakin minun käsissäni ja vanhat kuoret ratkesivat saranakohdastta. Ennen niitä myytiin alle kymmenen euron, jossain jopa vitosella, nyt maksaa pari kymppiä ja ylikin, joku harva viistoista euroa. Minunhan oli pakko ostaa, kun vielä löysin sivustolta ”halvat hinnat” kympillä.

 7. Kyllä ne hinnat ovat nousseet ihan kaikessa ei ruoka ole lainkaan siinä yksin terv tepivaari

 8. Hinnat vahvassa nousussa, tuo kahvikin. Emännän kanssa kaksin juomme kahvipaketin noin viidessä päivässä, pakko kai ruveta keittämään laihempaa vähitellen.
  Jatkuvaa laskeskelua mikä kannattaa. Meillä on kylällä SALE missä hinnat roimasti kalliimmat kuin 20 kilometrin päässä Vaasan marketeissa. Viisi kuusi euroa menee bensaan kauppareissulla maalikylään. Yhden maitopurkin vuoksi ei kannata lähteä mutta kovin montaa ostosta ei tarvita kun jo kannatta. Toki usein on lääkäri, kirjasto, apteekki ym pakollista matkaa Vaasaan ja silloin aina samalla ruokakauppaan, joskus pullo punaviiniä jopa konjakkia Alkosta parempien vieraiden varalle fingerporillinen tarjota.
  Isomman peruna ja juuresmaan aion myös ensi keväänä perustaa ja pienen kasvihuoneen laittaa. Verkkokalastuksen uudelleenaloittamistakin olen harkinnut, hirvimetsälle ei minusta hentomieliisyyttäni ole vaikka nuorena innokas sorsien jahtaaja olinkin.

 9. Juhla Mokkaa saa Prismoista alle 5 €. CM taisi myydä samalla hinnalla.
  Kevytmaito Milboa Lidl 79 centtiä. Prisma 85 centtiä. Muualla ryöstöhinnat.
  Lohi on halpuutettu.
  Onhan hinnat nousseet tolkuttomasti. Mutta helposti sitä säästää, kun vähentää määrää.
  Eilen purkkihernekeittoa kokeeksi. Sinappia, vettä, kermaa, sipulia, porkknaa ja valkosipulia sekä rakuunaa päälle. Jo oli hyvää. Muut lisukkeet olivat omaa ”tuotantoa” paitsi kerma.
  Hellasähköä ei paljoa kulu, kun ostamme pääasiassa koulutuskeittiöiden erinomaisia ja monipuolisia valmisruokia. Niitä ei itse pysty tekemään niin edullisesti.
  Se on tämän lähikeskustan asumisen etu.

 10. Sähkön hinta kolminkertaistui, saunominen tippuu saman verran niin nousu ei jää ihan hulluksi. Uunissa ei enää tehdä ruokaa, astian- ja pyykinpesukoneita käytetään puolet harvemmin. 13 senttiä pitää itse maksaa kilowattitunnista tällä hetkellä, ei pahin mahdollinen mutta ei hyvä.

  Mutta jos sillä saadaan putin häviämään että säästellään niin ei tuota ongelmaa.

 11. Uudessa Kalevan S-marketissa oli tänään vakuumissa lohifileitä 2,95 kg. Naapuri vihjasi. Hain pari. Ja huomenna lohikeittoa. Päivämäärä lohella 26.10.
  Toinen heti pakkaseen.

Kommentoi