Kun ensin nostetaan hinnat kattoon

Tuota tekee kaikki putiikit kun muka annetaan jopa 70% alennusta tuotteen hintaan voidaan sanoa

Että siinä ei ole minkään maan järkeä kun ensin nostetaan hinnat 80% voidaan tuote siinä myydä tuolla 70% alennuksin

Jotenka tuotteen hinta onkin vielä 10 % korkeampi ja kansa luulee että onpa hyvä tarjous

Sitähän  se ei ole mistään kohtaa kuka huijaa hinnoilla ei siinä kukaan ole syytön

Rehellisiä kauppiaita ei ole olemassakaan ja esim sähkön hinta nykyään paljonko tuo pakko ledi lamput ovat vähentäneet kulutusta

Samaan voidaan laittaa Bensan hinnat kun nyky autot kuluttaa reilun puolet vähemmän kun ennen

Henkilöstö onkin sitten eri juttu sehän on sama mitä suuremmalla kulutuksella siitä sitten syntyykin hinnan nousut

Itse voin sanoa että minulla menee bensaa saman verran kun ennenkin litra määriä en viitsi julki tuoda

tuo senkin vuoksi etten ole sitä paljonkaan seurannut kun en muutoin pääse kulkemaan

Kun tankki alkaa sanoon mittarin mukaan sen olevan vähissä menen asemalle ja laitan sinne n 50 litraa ja tankin koko on 60 l matka jatkuu

Mutta kuka korvaa pakkasien sulamisen joka voi hyvinkin olla edessä jos sähkön saanti huononee

Ja katkoja laitetaan myöskin koteihin

No korvaavia tahoja ei varmaan löydy jotenkin tuntuu että tuo OL3 sattuikin hajoamaan sopivaan aikaan

No aina voi noinkin tehdä onko se sitten totta vai jotain muuta soommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

11 vastausta artikkeliin “Kun ensin nostetaan hinnat kattoon”

 1. Näin ne alennukset saadaan aivan älyttömälle tasolle kansa sitten luulee että olipa alennus terv tepivaari

 2. Jos ihminen todellakin uskoo mustan perjantain tai muihinkin alennuskampanjoihin, hän ansaitseekin maksaa törkeää ylihintaa.

  Vilkuilin muutaman tuntemani tuotteen mainoslehdistä ja yksikään tieto- tai kodintekniikan tuote ei ole viime kuukausien alimmalla hintatasolla.

  Eli ei muuta kun hyvää ylihinnoittelun päivää kaikille.

  1. Tietotekniikalla laajassa skaalassa ei ole mitään ns. normaalihintaa, vaan päivän hinta, joka muuttuu kilpaulutilanteen mukaan. Ota siitä sitten selvää.
   Markkinalait, kuluttajansuojelu on ihan metsästä.
   Josasakin vaiheessa eri tuotteille on ollut oltava ns. normaalihinta, johon alennusten määrä piti sitoa.
   Kusetusta tänään koko markkinointi ja arvatkaa, kenen hyväksi.

 3. Tässäkin on kyseessä talouselämän ja kaupan eräs pahimmista ilmiöistä. Kartellisoituminen, ilman mitään näkyviä kirjallisia tai edes suullisiakaan sopimuksia sanattomassa yhteisymmärryksessä kaupan toimijoiden kesken omaksuttu hintojen vedätyksen automaatti, johon ei mikään tutkimus voi päästä kiinni. Suomen pienissä keskittyneissä oloissa tällainen yhteisymmärrys syntyy helposti kun puolen kymmentä keskeistä kaupan päättäjähenkilöä tuntevat hyvin toisensa ja tapaavat säännöllisesti virallisissa sekä epävirallisissa yhteyksissä. Helppo on siinä kenenkään lausumatta asiaa ääneen tulla yhteisymmärrykseen siitä että kun sopiva perustelu – kuten nyt sota Venäjän ja Ukrainan välillä siitä seuraavine taloushäiriöineen – ilmenee, liu`utetaan kaikki yhdessä yhtä jalkaa hintatasoa ylöspäin. Perusteluksi, jos sellaisesta on tarvis jotakin joskus sanoa, riittää häiriötilanne maailmamarkkinoilla joka ei ole sen kummempi kuin aina ennenkin. Tällainen ilmeisen katteeton piilokartelli on nyt syntynyt esimerkiksi elintarvikkeiden päivittäistavarakaupassa koska ala on äärimmäisen keskittynyt. Kuluttajat päivittelevät ja murisevat mutta eivät kysele ja kyseenalaista eivätkä voi toimia koska kartellisoituneisuuden ulkopuolisia vaihtoehtoja ei ole.

 4. Johon Kalle Anttila sanoi multa varastetaan enemmän kun Kaihari myy terv tepivaari

 5. Juuri siksi muutamiin super-suurliikkeisiin keskittyneen kaupan keskinäisessä yhteisymmärryksessä syntynyt hintakartelli saattaa niin hyvin toimia kun ne ovat kaapanneet ja syöneet pois kallekaiharit ja kalleanttilat myymästä halvemmalla. Kilpailijoita ja tosiasiallista hinnoilla kilpailua ei ole enää. Kuluttajan toivo on potentiaalisissa ulkomaisissa yrityksissä. Lidl herätti tullessaan toiveita, mutta sekin on kasvunsa myötä jo suomettunut.

 6. Kyllähän se heppu edellä sanoi hyvin.

  Kyllä ihan oikeitakin alennuksia on. Kesän lopulla viimeiset grillit, keväällä viimeiset linnunsiemenet, yms, eli kun sesonki loppuu ja sesonkitavaraa on paljon, sitä on aivan mielekästä myydä halvalla pois. Itse ostin keväällä siemeniä paljon, nyt niitä laitoin linnuille. Joskus on joulukuussa ostettu kesäkenkiä myös.

  Lähestulkoon kaikki muu on niin suurelta osin kusetusta ettei kannata koskea tikullakaan.

 7. kun kolmen kk lasku sähköstä oli 189.84 niin nythän se kuukaudelta 101.05 eli kolmen kk lasku onkin jo päälle 300.00 euron terv tepivaari

 8. No nythän se lasku onkin kuukaudelta pyöreän satasen verran elikkä kolmen kuun lasku noilla menee yli kolmensadan eken normi aikana se oli pyöreät satasen kolmen kk ajalta terv tepivaari

Kommentoi