Meillä tehdään kaurasta melkeinpä mitä vaan

En nyt allekirjoita tuota vimmaa joka kaura on saanut aikaan kun siitä tehdään lähes kaikkia

Kauramaito joka sopii kahviin ja vaikka juotavaksi ei tosin edes muistuta maitoa

Mutta ei sillä tunnu olevan mitään väliä maistuuko  oikealle mistään kohtaa

Sitten on oma lukunsa nuot muut sörsselit kuten härkkis en tosin ole noista härkä pavuista välittänyt

Ne kun ei maistu niin ei maistu minulle mutta kuka senkin sitten on keksinyt ja tuonut markkinoille

Sehän ei sinäsä ole valmis tuotekkaan vaan sitä pitää itse maustaa mutta millä siitä ei tosin saa mistään hyvää ohjetta

En ole mikään pavun purija vaan lihaa pitää saada oikeana lihana no onneksi sitä vielä saa

Jos kaupat lopettaa lihan myynnin aina on metsä jossa lihaa riittää kaikille ei se sieltä lopu

Mutta sekin on harkinnassa melkoisella varmuudella jos tuo eräiden pellelily lopu

Ne jotka syö pelkkiä vihanneksia syökööt siihen ei kaikkia pidä pakottaa kanille se on herkkua ja minullekkin sopivasti

Mutta se ei määriltään saa mennä liian isoksi ei sovi minun elimistölleni lainkaan seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

3 vastausta artikkeliin “Meillä tehdään kaurasta melkeinpä mitä vaan”

  1. Muistan lukeneeni, että keskiajalla kasvisyöjämunkkeja kuoli niin paljon vatsasyöpään, että lääkärit nimesivät vatsasyövän ”munkkien taudiksi”.

    Aateliin kuuluvia miehiä vaivasi taas pääsääntöisesti kihti. Se johtui kuulemma liiallisesta riistalihan syömisestä. Liha oli varmaan ehtaa luomua, mutta ne puriinihapot.

    Todennäköisesti terveellisintä ruokaa söivät entisajan tavikset: viljatuotteita, juureksia ja harvakseltaan lihaa.

  2. Kauraryynejä käytän suhtpaljon, puurona tai sitten ”kauramoskana”: kypsentämättömiä kauraryynejä, maitoa ja sekaan puolukkaa, mustikkaa ja hieman rusinoita.
    Kauramaitoa en ole koskaan maistanut, en myöskään nyhtökauraa. Tuskinpa tulen maistamankaan.

  3. Kerran olen molempia maistanut ja siihen se sitten jäi loppu meni sian kaukaloon ei ollut maku mieleeni lainkaan terv tepivaari

Kommentoi