On se yksinkertaisuuskin jokin lahja

Kun itse valitsee asumismuotonsa korpeen niin eipä siinä ihan yksinkertaiset helpolla pääse

Siinä pitää olla selviytymis taitojakin mutta aina ne ei kohtaa vaikka kuinka olis asiat noin yksinkertaisia

Katselin tuossa Yhdysvalloissa asuvien korpi asujien hommia kun ihminen vetää satalitraa lähde vettä melkoisen matkan en ihan heti sillä pesisi vaatteita

Noin kuitenkin teki vaikka ulkona oli metrin paksuinen lumihanki eikö päässä välähtänyt siitä saa hyvän pesuveden aika helpolla

Voiko olla tuo yksinkertaisuus noin pitkällä no ilmeisesti voi Suomalainen ei vetelisi lähteeltä vettä muuhun kun ruokansa tekoon

Vaatteiden ja saunomiseen se tekisi vetensä lumesta no itse olen käynyt saunassa keskellä talvea kun meillä oli telttasauna oli muuten hienot löylyt

Mutta lumesta me sulatimme veden sitä kun oli tuolla kuusamossa melkoisia määriä

Vaikka sinne tulee kunnan vesi emme sitä käyttäneet talvella siinä kun on aina se putkiston tyhjääminen kun lähtee pois tontilla  on lähde josta haimme ruoka ja kahvi veden

Mutta yksinkertaiselle ei se olekkaan ihan selvä asia seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

14 vastausta artikkeliin “On se yksinkertaisuuskin jokin lahja”

 1. Voihan ne olla huuhaata mutta miksi vetää lähteeltä vettä ja pesee sillä vaatteitaan
  Ulkona olis ollut vettä metrin paksuudelta lumen muodossa no tapansa nuotkin on terv tepivaari

 2. Viimeksi kun olin patikoimassa kansallispuistossa kavereiden kanssa kovalla helteellä niin otettiin liian vähän vettä mukaan. Juotiin erämaajärvistä eikä meistä kukaan sairastunut siihen veteen.

 3. Eipä niistä kovin helpolla saa mitään tautia ja pohjoisessa voi juoda ihan mistä purosta vaan terv tepivaari

 4. Olet tainnut katsella Alaskan erakoiden elämää. Se on melkoista selviytymistaistelua kaukana sivistyksestä.

  Minä olin lauantaina tuolla meidän rantasaunassa, enkä saanut järvestä vettä, okeastaan en vitsinyt taistella paksun jään kanssa. Minä vein mennessäni täältä sisältä pari ämpärillistä vettä, hyvin riittää yksin saunoessa.

 5. Ei ollut alaska vaan se toinen mutta samaa katekoriaa sekin on mitä alaskan saaren asukkat saari vailla lakeja taitaa olla sen nimi tää on eriohjelma terv tepivaari

 6. Katsotaan miltä se jää näyttää saunaveden osalta tuossa kun torstaina pääsen paikalle. Totta puhuen siitä lajista tuli määrättömästi helpompaa kun osti tuommoisen käsipumpun jolla saa kairan kokoisesta reiästä veden. Aiemmin sai tuuralla hakata ämpärin mentävän reiän.

 7. Niin kuin olen kertonut aikaisemmin, asuimme n.10 vuotta sitten Porvoossa maalla, n. 12 km keskustasta, yksityisen maalaistien päässä, jossa ei ollut katuvaloja kuin puoleen väliin saakka. Tie päättyi meren rantaan, eikä ollut julkista liikennettä kuin n. 2 km:n päässä valtatiellä. Auraus ja kulkeminen oli ihan itsestämme kiinni. Rajanaapurinamme n. 0.5 km oli iso kartano eikä meidänkään ”kartanomme” mikään pieni ollut.
  Siellä pussinperällä meitä oli 4 perhettä hyvässä yhteistyössä.
  Ei sieltä joka aamu lähdetty kaljaa hakemaan kaupungista. No, lähin huoltoasema on n. 2 km:n päässä, josta sai välttämättömät.
  Kyllä omatoimisuus oli kaiken A ja O. Muuten siitä asumiseta ei olisi mitään tullut. Yli 10 vuotta siellä oli aikaa miettiä, mitä sitten isompana teemme.
  Päätimme muuttaa hyvän sään aikana Tampereelle eikä ole päivääkään kaduttanut sekään kaikki, mitä siellä maalla mukavinta oli. Ja sitä oli paljon, vaikka elää ihan omavaraisuudessa.

  1. Tuskinpa olisit pulkalla vetänyt vettä lähteestä ja pessyt sillä pyykkiä jos ulkona olis ollut metri lunta
   Olisit varmaan kantanut lunta saunan pataan ja tehnyt siitä pyykinpesuvetesi ei Suomi poika ole yksinkertainen kuten eräät ovat terv tepivaari

 8. edellinen vuokra-asuntoni oli pieni puulämmitteinen mökki Lahden ahtialassa. Kovilla pakkasilla oli pakko käyttää ulkohuusia, koska paskaputki oli kaivettu liian matalalle ja se aina jäätyi.

 9. Noinkin voi käydä kun putket on huonosti suojattu ja matalalla maassa terv tepivaari

  1. Tarina kertoo, että jäätyvät putket voi suojata asentamalla niiden sisää sulanapitokaapeli, mikä itä lämpätilan n. 4-5 asteessa.
   Ainakin minulla se suojaa vesiputket, joita ei olisi voinut asentaa syvemmälle kuin ampumalla kallioon kuoppa – asutun talon kivijalan alle.
   Samaa käytetään viemäreissäkin, vaikka vähemmän.

   1. Lämpökaapeli meilläkin pantiin remontin yhteydessä vesi- ja viemärikaivantoon, koska osa siitä jäi routarajan tuntumaan.
    Ja nykyään se asennetaan jopa vesiränneihin.

 10. Noinhan ne menee ja on muuten hyvä ratkaisu lähes aina ei ole mikään jäässä kun käyttöä tulee terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *