Ureheilussa on aina kehitystä olemassa

Kun keskustellaan urheilun tyyleistä uusien tyylien mukaan tulosta ja aina ollaan eri mieltä kaikesta

Kun nyt mentäisiin ekoihin Olympian kisoihin  siellähän miehet urheili alasti sekin tyyli on nykyään varmaan jo kieletty

Silloin areenalle ei naisilla ollut asiaa tulla mutta sekin pykälä on muuttunut ja nyt naisetkin saa tulla areenalle

Kun tuo Ruotsalainen hyppäs vee tyylillä oltiin siitä mieltä että se olisi ruma tyyli

Mutta tyylitkin vaihtuu ja nyt ei vee tyylistä sanota että se olisi ruma tyyli ollaan vaan sekin sitten hyväksytty

Niinpä niin mutta kuka viitsisi katsella ilkosillaan kilpailevia miehiä ja olis sekin näky kun on nyt talviurheilu  mukana

20 Astetta pakkasta ja äijät kilkerit paljaan siinä voi tulla filu alastomaan

Mutta tyylinsä kullakkin urheilua kuitenkin kehitellään jatkuvasti aina ei mennä hyvään suuntaan

Mutta noinkin asia voi mennä soomoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

27 vastausta artikkeliin “Ureheilussa on aina kehitystä olemassa”

  1. Nuot sprintit ei oo mun mieleeni kun yks kaatuminen vie kaiken ja kaatumiseen on lähes aina joku muu syyllinen terv tepivaari

  2. Kehitys menee kaikissa lajeissa itse tarkoituksesta alas päin. Urheilu on tänään pääasiassa välineurheilua mainonnan tuottojen maksimoimiseksi.

    Esimerkki: pikajuoksu hiilimurskalla, lähtökuopista pitkin piikkarin piikein. Ajanotto starttipistoolin savusta tai paukauksesta aikaviiveellä ajanottajien ollessa rivissä maaliviivalla eri kulmista katsoen. Asuna väljät housut ja urheilupaita.

    Nyt, joustavalla tartanilla, joustavin teknopiikkarein, sähköisellä ajanotolla telineistä maaliin, liikkuvalla seurantavideolla. Asuna kimmoisat housut ja paita.

    Mikään laji ei ole ilman urheilupaikkaa ja välineitä tuloksien perusteella vertailukelpoisia menneisiin, ei mikään.

    … eli kehitystä on tapahtunut itse asiassa vain välineissä.

    1. Heh…

      Nykyään on muuten jäähallejakin ja niissä on oikein valaistus ja kaikki😅

      Vai on ainoastaan välineet kehittyneet, no ihan miten vaan.

        1. Heikki, kyllä se nyt vaan on fakta, että tietotaito urheilusta, valmennuksesta, ravinnosta jne.jne.on lisääntynyt aivan valtavasti, eikä ne välineet niitä tuloksia tee vaan kyllä ne edelleen ovat ne urheilijat.

          1. Huippu-urheilun ravintotietämys on ollut kymmeniä vuosia täysin selvää, mitkä ovat vaikuttaja-aineita suorituksiin, kuinka, koska ja missä aikajänteessä suorituksiin nähden.
            Sen sijaan erilaiset mömmöt, hemohessit ja kropan kemialliset manipulaatiot ovat päivän elämää.
            Korkean paikan harjoittelu on ikivanhaa.

            No, tekniset mittarit ovat parantuneet, vaikka samat mittautulokset saatiin oikeilla harjoitteilla oikeissa olosuhteissa.

            Henkinen valmennuskyky on parantunut ja se, että urheilu on täysin ammattimaistunut.
            Fyysisesti ja henkisesti ihminen on heikentynyt ja vieraantunut siitä tarkoituksesta, mihin urheilu on tarkoitettu.
            Välineet, mömmöt, ammattimaisuus, raha ja olosuhteet ovat se asia, eivät itse urheilijat.

            1. Jaha, hassua kyllä useammankin entisen ammattiurheilijan suusta olen kyllä kuullut, ettei heidän parhaallakaan suorituskunnolla pärjäisi edes tämän päivän A junnuille, mitään asiaa edustusjoukkueeseen ei missään tapauksessa olisi.

              Ihmettelen kyllä myös hieman sitä jos esim.ravintoadiat ovat olleet urheilun suhteen täysin selviä jo kymmeniä vuosia niin miksi niitä edelleen tutkitaan ja valmentajia / vastaavia koulutetaan ja ihan hullua on se, että aika usein opitaan uutta ja kumotaan vanhaa.

              1. Sehän selviäisi, kun A- junnut pantaisiin juoksemaan 10 000 m , 5 000 m tai 100 m samoissa olosuhteissa kuin Viren, Väätäinen, Toukonen, Helsten, Rajamäki tai Vilen samoilla alustoilla, asuilla ja ajanotoilla.
                Juuri ja juuri pärjäisivät, jos pärjäisivät alkuunkaan.
                Miten nämä tehdyt maailmanennätykset kestävät rikkoutua erittäin pitkään nykyolosuhteissa ja välinein.
                Ihminen on saavuttanut on aikaa sitten maksimaalisen nopeuden, kestävyyden, voiman, jos tekijät ovat verrannolliset ilman dopingia ja välineurheilua.

              2. Niinpä, mitä tuohon ravitsemustietämyksen täyteen selvyyteen tulee, satuin itse auton radiossa hiljattain kuulemaan puhe-ohjelmaa, jossa psykiatrian erikoislääkäri selitti tästä suoliston bakteerien yhteydestä mielenterveyteen — ja siinä oli asiaa mm. siitä, miten yksilöllistä jonkin hoidon toimivuus olisi, koska vaikka mitä ”hyviä” bakteereja ihminen vatsaansa saattaisi, niin sillä että onko elimistössä valmiiksi millainen bakteerikanta tai hän puhui siitä että ”millainen tilaus” elimistössä on, vaikuttaisi olennaisesti siihen vaikuttavatko ihmisen syömät asiat millään tavalla siihen mikä pysyvämpi bakteerikanta on jo olemassa jne.
                Eli tuon tiedon valossa hoidon haaste olisi se, ettei mitään yleispätevää hoitoa ravitsemuksessa olisikaan, vaan se olisi hyvinkin yksilöllistä millaiset asiat kunkin yksilön tilanteessa voisivat toimia tai mitä voitaisiin perustellusti lähteä kokeilemaan. Että tuota.

  3. Heikki, sinussa on aimo annos oikein kunnon impivaaralaisuutta suhteessa urheiluun, tai nähtävästi käsityksesi siitä mikä on urheilua on kovin kovin kapea-alaista, mutta jos välineet tekee tuloksen niin jos saat samat piikkarit ja seipään kuin Duplantis niin paljonko yli 6metrin vedät Ratinassa?

    1. Puhutaan nyt edes samasta asiasta !
      Duplantis ja Eles Landströmin ero tuloksissa selittyy välineurheilulla niin kuin olen yrittänyt asian eroja valaista.

      Miksi samaan sarjaan n. 85 kg kuulunut nuori bodari, gogo- kuntosalin kädenväännön esittelijä, hävisi minulle, seniorille 2 v sitten julkisessa Hämeenpuiston suurmarkkinoiden tilaisuudessa ?
      Siksi, että se oli henkinen voitto pääasiassa.
      Panimme kädet pukille ja kahvoihin kiinni. Puristin hänen kättään niin teröksisellä otteella, että hän kalpeni jo siinä. Yks, kaks kolme ! laski tuomari. 2 sek. ja hänen
      kätensä oli nurin.

      1. Bodaamisella ja kädenväännöllä ei kyllä ole mitään yhteistä, kädenvääntö on erittäin pitkälle tekniikkalaji.

        Duplantisin ja Landströmin ero ei nyt vaan kyllä selity pelkillä välineillä, väite on kertakaikkisen typerä.

        En kuitenkaan jaksa vänkätä itsestäänselvistä asioista joista on rajattomasti tietoa ihan kenen tahansa saatavana.

        1. On aihetta olla täysin eri mieltä, koska toinen, Landström hyppäsi lähes taipumatomalla terässeipäällä. Duplantis ”lasikuitulingolla”.
          Väline on eron syy. Mutta vakeaa antaa Duplantiksen kokeilla täysin toista tekniikkaa.

          1. Etkö nyt ymmärrä, olen sanonut, että pelkät välineet eivät tuloskehitystä selitä ja sinä puhut edelleen jostain kivikauden välineistä aivan kuten jollekin olisi epäselvää että Ferrari kulkee kovempaa kuin Lada.

            Jos kyse on pelkistä välineistä niin miksi kukaan muu ei ylitä lähellekään samoja korkeuksia kuin Duplantis, miksi Lavilleni hänkin jäänyt jo toistakymmentä senttiä?

            Urheilusta ja kaikesta urheiluun liittyvästä löytyy tutkittua tietoa rajattomasti, ei näitä tarvitse arvailla.

            1. Urheukin kehittyy eräillä vaan aika on seisahtanut vuosikymmeniä sitten terv tepivaari

              1. Itseisarvona urheilu ei ole kehittynyt mihinkään. Välineet, rahoitus- soponssit ammattimaisuus. Ihminen urheilijana ja kyvykkyys ei, vaan tosiasiassa taantunut.
                Lahajakkaiden löytymisen seula löytää heitä on tihentynyt, se on ainoa kehitys.

              2. Kyllä kaikki lajit ovat kehittyneet terv tepivaari

        2. Bodaaja oli kädenväännön neuvoja ja opettaja GoGo:sta. Molemmat osasivat tekniikan. Toinen hävisi henkien ottelussa ja sitten lamaannutetulla voimalla ja ylimielisyydellä.

  4. Noiden tuloksilla ei pääsisi tänä päivänä edes pistesijoille terv tepivaari

  5. Heikki, kuten sanoin, aiheesta on rajattomasti tutkittua tietoa ja luotan mielummin siihen, mutta ole sinä keskenäsi oikeassa tässäkin asiassa, ei se ole keneltäkään pois.

    1. Olen varsin hyvin perillä niistä tutkituista tiedoista mitä tulee valmennukseen ravintoon lisineen ja suorituskykyihin.

      Kertokaa, miksi ihminen ei ole pystynyt parantamaan maksiminopeuttaan/ 100 m muin välinein kuin tartanilla, joustotossuilla, elastisilla juoksuvaatteilla ja dopingilla.

      Sama kaava pätee myös muissa suorituksilla.

      Urheilun business vain on muuttanut urheilun rahatekokoneeksi ja suoritukset sitä palvelevaksi.
      Lahjakkuusseula on tehostunut rahan voimalla henkilökohtaiseksi businekseski tv- oikeuksin.

      1. Hassu juttu, olet perillä tutkimustiedosta ja seuraavaksi esität näennäisen kysymyksen,joka perustuu väitteellesi, joka ei pidä paikkaansa.

        Tämän pitäisi säväyttää ketä?

        Esitähän nyt todisteet sille, että tuloskehitys urheilussa perustuu ainostaan välineisiin, eikä urheilijat ole kehittyneet, päinvastoin?

        Kun juuri todistit olevasi perillä tutkimustiedosta niin pyyntö ei liene kohtuuton?

        1. Tuo kommentti kertoo yksinkertaisesti siitä, että suorituskyvyn todellisen kehityksen ilätseisarvo on jäänyt huomaamatta ja jäänyt välineurheilun jalkojen alle tulosanalyysivertailuissa. Ja kiistää sen, ettei välineillä ja rahalla ole mitään merkitystä suoritusten paranemiseen.
          Ihmisen fyysinen suorituskyky on ollut ”tapissaan” äärettömän kauan. Henkinen valmennus on kehitynyt. Lahjakkuuksien seulaan jääminen on tiivistynyt median ja rahan vaikutuksesta.
          Urheilun kokonaisbrandi, media, välineet, raha, valta on vain nostanut sen yhteiskunnalle tärkeäksi taloudelliseksi toiminnaksi. Siinä sen merkitys on tärkeä.
          Omakohtaisesti olen ollut useassa yksilöjajissa kohtuullisen hyvin tuloksin ja etten liikaa kehuisi, parissa ihan sm-tasolle. Yrityssponsoroinnin yu- sekä sm-jääkiekon keskiöissä mukana.
          Riittäköön tämä nyt tällä erää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *