8 vastausta artikkeliin “En vietä vappua”

 1. Enpä itsekään ole ylioppilas tai muutenkaan kouluttautunut joten aika lailla sama vastaus.

  Joskus tulee käytyä kaupungilla katselemassa menoa mutta harvemmin. Tuo kansanjuhla on suomalaisittain vähän surullista katsottavaa näin keskimäärin. Joskus vappu menee töissä eikä siinä mitään.

  Tällä kertaa tosin kotona pitää pääosin se että on kipeänä. Jos ny kaupassa kävis.

 2. No noinkin vapusta pääsee ohi ja ei sitä varsinaisesti ei enää tuu viettyä terv tepivaari

 3. Vappu on kommarien juhlapäivä. Voisin vaikka ite tehdä töitä silloin.

  1. Kauppakadulla olisi näppärää kusta lurauttaa katon päältä vappukulkueen päälle ja pääsisi samalalla iltapäivälehtiin.

   Taitaa nykyään nämä kulkueet olla että on joku vassari, demari ja muita näitä tälläisiä jokin kyltti kädessä, siinä se. Sitä ennen joku ”työläisten valtakunnan johtaja” pitää puheen ja valehtelee puolet ja lainaa toisen puolen joltain muulta.

   Hip, hurraa!

 4. Minä olen sekä työläisperheen lapsi että ylioppilas. Meillä ei kyllä vappumarssille ollut menijöitä, isä ei ole koskaan sietänyt kommunisteja ja muukin vasemmistolaisuus on aika vierasta eikä äiti ole ollut kiinnnostunut politiikasta erityisesti. Vappua juhlittiin kyllä tekemällä simaa, lapset saivat ilmapalloja ja serpentiiniä. Ylioppilaslakkia on tullut joskus pidettyä, mutta aika vähän. Tänä vappuna ei ostettu edes munkkeja kun ne ovat aikamoisia kaloripommeja. Pyynikin näkötornin munkit ovat Suomen parhaita, kerran kävin niitä vappuna hakemassa, mutta aikamoinen jonohan siellä on.

 5. Lapsena Vappu Tampereella oli juhlaa. Ihmiset maalta ja kaupungista tulivat luuraamaan, keitä kulki valtavissa marsseissa ml. ylioppilasmarssijat.
  Mieskuorot lauloivat Suomen lauluja, se oli upeaa.
  Minulla oli golf-housut, pokvisukat pohjenauhoilla kiinni, kiiltopopot, äidin tekemä berperi ja lippalakkija huiska kädessä ja markkinapallo toisessa. Oli siinä äidillä hommaa vaatettaa 4 penskaa itse tehden.
  Kaikki pukeutuivat parhaimpiinsa.

  Myöhemmin Hesassa joka pippaloissa uitettu yo-lakki kertoo omaa tarinaansa Hämäläisosakunnan kaljanjuontikisasta tai Ullalinnan mäen juhlista.
  Silloin osattiin juhlia.

  Hollola-Lahdessa oli oma ”seurakuntansa”, jossa Jalkarannassa syötiin, juotiin ja soitettiin läpi yön ”Kesäillan valsseja jne. juhlavaa”. Aamukävely Myllysaaressa.
  Sitten kokoonnuttiin radiomäelle ja mentiin museonjohtajan Jokke Heinosen eväitä syömää ja Salpausselän synnyn historiaa kuuntelemaan.

  Tänään menemme vamaan Tampereen keskustaan spatseeraamaan ja erääseen perinteiseen paikkaan ”simalle”.

  Vappu 1.6. on kaikkien juhla ja kesäkauden avajainen !

  ”Ei ole koiraa karvoihin katsomista”. Viime Vappuna talomme tumma SOL- siivooja tuli vastaan teekkarilakki päässään iloisesti morjestaen.

 6. Kyllä työläiselle kuuluu yksi päivä juhlimiseen. Vappu on sittemmin laajentunut jopa herrojen juhlaksi. Niin ja lapset yhä nyorempina päästetään kokeilemaan rajojaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *