Kohtuullisissa määrin moni iltanaposteltava onkin terveellistä

Tumman suklaan positiiviset terveysvaikutukset tiedetään

Jäätelö on hyväksi mikäli siinä on käytetty raaka-aineena aitoa vaniljaa eikä synteettistä korviketta vanilliinia, joka tulee sivutuotteena sellutehtaalta.

Popcorneissa on paljon hyvänlaatuisia kuituja, kunhan ei lisää niihin liikaa suolaa.

Lakritsi on ihan hyväksi, mikäli se on tehty aitoon lakritsijuureen.

Siinäpä muutama, mutta kuten otsikossani; kohtuullisesti kaikkia.

6 vastausta artikkeliin “Kohtuullisissa määrin moni iltanaposteltava onkin terveellistä”

 1. Lakritsin terveyspuolesta en ole kuullut, mutta tumma suklaa on todellakin oikea terveystuote, kunhan on vähintään 70-prosenttista.

 2. Minua ei kiinnosta terveysvouhotus niinkään, vaan syön mikä minulle maistuu ja mitä tekee mieli, näin aina olen tehnyt eikä ikinä ole ollut ongelmaa ylipainon kanssa, päin vastoin. Salaisuus lienee makutottumuksissa, jotka eivät ole minulla perussuomalaiset, kiitos vanhempieni, jotka minua lapsuudessa ympäri maita raahasivat.

  Suklaa on ehdoton suosikkini, erityisesti Lindtin konvehdit sekä Fazerin Geisha. Tummasta en niinkään välitä, vaikka toisinaan niitäkin tekee mieli, ja erityisesti minttusuklaa kuten klassinen, ohut ”Kahdeksanjälkeen”-suklaa toimii hyvin tummana.

  Aito kermajäätelö, kuten Mövenpicin tai Belgialaisen Magnum-merkin jäätelöt ovat herkkua, jota mieluusti laitan kahviin ja erityis-paheena ranskalaisten perunoiden dippinä vaniljajätski minulle, kiitos kyllä 🙂
  Ingmanin tai muitakaan vetisiä järkyttävän makuisia eskimopuikkoja enkä suomalaisia pahvikartonkeihin käärittyjä vetisiä jäätelöhirvityksiä kykene myöskään. Eivät maistu myöskään miltään kahvissa.

  Salmiakki on yksi hirveimmistä tuotteista, samoin kuin kaikenlaiset salmiakkiviinat ja muut tahmeat sokerisotkut! Lakritsi menee, mutten sitäkään ostaisi itse ikinä.

  Popcornitkaan eivät ikinä ole maistuneet, ja aina ihmettelin lapsena leffateatterissa ihmisiä, jotka käyttivät hirveitä määriä rahaa poppareihin ja lehmän aivoilta maistuviin irtokarkkeihin, joihin luokittelen myös jouluna Suomessa syötävät marmeladit kuten ”vihreät kuulat”, jotka käytännössä eivät maistu miltään.

  Suolaisista herkuista voinkin jo sanoa pitäväni, tosin sipseistä minulle tulee jostain syystä mieleen kehitysvammaiset imiset, jotka pelaavat tietokonepelejä sipsipussillisia mässyttäen, ehkä koska lapsena näin noita perhehoitotapauksia, jotka uskomattoman notkeissa risti-istunnoissa viettivät koko viikonlopun videopelejä sipsipussiensa kanssa mässyttäen.

  Siksi itse ehkä suosin feta-kolmioita, kinkku-juustocroissantteja, pasteijoita jne. pikkusuolaisia, joita voi lusikoida pähkinäjugurtin kanssa vaikka. Tosin suomalaiset Valion ja Ingmanin jugurtitkin maistuvat niin sokerisilta ja rasvaisilta, että ne ovat vastenmielisiä ja saan niistä päänsäryn.

 3. TL:

  ”Lakritsista lienee hyötyä, jos kärsii liian alhaisesta verenpaineesta.”
  Useimmiten lienee haittaa.

 4. TL:

  korjaus:

  ”Lakritsi on ihan hyväksi, mikäli se on tehty aitoon lakritsijuureen.”

  Lakritsista lienee hyötyä, jos kärsii liian alhaisesta verenpaineesta.
  Useimmiten lienee haittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *