Saunailta sano

Kutsuin pari ystävää, joita en ole nähnyt livenä moneen kuukauteen,  huomiseksi saunomaan. Kävin LIDLissä huomista varten ja mukaan tarttui muunmuassa sandelsia ja muonaa pariksi päiväksi. Saunaa tosiaan kaipaan kun pari edellistä vuoroa on jäänyt väliin kun olen ollut viikonloppuja muualla kuin kotona.

4 vastausta artikkeliin “Saunailta sano”

 1. Kaverini saunoo yksi ja hartaasti: Lämmittää puilla ja siinä kuluu tovi ja yksi pitkä olut, sitten löylyyn ja kiukaalle makkara taas kuluu yksi pitkä olut makkaran ja kera löylyn, seuraa vilvoittelu ja siinä kuluu yksi pitkä olut…

  1. Sähkösauna vesipatteritalossa on ongelma, koska sähköllä lämmittäessä jälkituuletus helposti unohtuu. Patterin ollessa kylmä siihen tiivistyy löylyhöyryä, joka ruostuttaa lattiasta nousevan patteriputken. Saattaa olla kyse lauteiden ja lattian pesuvedestäkin. Joka tapauksessa sähkökiuassaunassa putki ruostuu, puukiuasssunassa harvemmin.
   Putken reiästä lattia kastuu laajemmaltakin. Joudutaan tekemään lattiaan reikä, jotta ruosteinen putki voidaan korjata ja lattia kuivata.
   Rivitalojen putkiremonteissa saattaisi olla viisasta rikkoa saunojen lattiat ja vaihtaa putket varmuuden vuoksi.

 2. Kyllä se sauna kuuluu elämään. Itsekään en ole kahteen tuntiin taas käynyt saunassa, alkaa tulemaan ikävä. Koitan neljä kertaa viikossa päästä.

 3. Minäkin kävin kaupassa ja ostin pari purkkia maitoa. Saunan lämmitän vasta huomenna tuonne rantaan. Vesi on noussut melkoisesti ja jättänyt rannan jäättömäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *