Tuoresuolattu vai pakastettu

Itse aion tänä jouluna päätyä tuoresuolattuun vaikka pakastettu on halvempi. Syystä että vanhempani antavat rahat jouluruokiin. Enkä ehdi kinkkua sulatella. Veli tulee luokseni viettämään joulua, niin näkisin että luuton 4-5 kiloinen riittää meille mainiosti. Prismassa tehdään yhdessä ostokset ja käyn vielä 23. 12. kaupassa jos on puutteita.

8 vastausta artikkeliin “Tuoresuolattu vai pakastettu”

  1. Tämä on näitä ns. makuasioista kuten luulla vai ilman.

    Pakastekinkku on toki hyvä ottaa ajoissa jääkaappiin sulamaan, mutta jos niikseen tulee niin sen voi kyllä lyödä myös jäisenä uuniin jolloin kypsymisaika tuplaantuu.

    HK: n testikeittiön mukaan maku on sama kuin sulatetussa.

    Itse en ole kokeillut.

  2. Niin on makuasia nuot kaikki itse saan tuottajalta suolatun kinkun n 5-6 kg jonka paistan hitaasti kotona mieto lämpö ja sinappihuntu

    Siinä se oikeasti on

    Hyvää joulua Timolle ja Veli veikalle terv tepivaari

  3. Pakastetun pikkukinkun olen aina itse ostanut, hyvältä se ylikypsäksi paistamanani on aina pari päivää aluksi maistunut, jossain vaiheessa emäntä pakastaa ja käyttää sydäntalvella hernekeitoissa.

    Lapsuuden kinkut olivat reilu kymmenkiloisia, ainakin tuuman paksulla läskikerroksella varustettuja. Herkkua olivat, suuri poikkeus sen ajan köyhiin eväisiin.

  4. Muutama kaupan kinkkusiivu ja kalkkunaa hiukan. Pikkuväestä yksi on latoosikauhinen, toinen ei syö lihaa, komannelle käy vain kana.
    Lapsena naapurin Eemeli tusautti joulupossun, jonka me sitten kalttasimme ja muutenkin olimme apumiehiä. Mukaan kinkku.
    Niitä sitten valmistui keittiön puu- uunissa 2 kpl, joista toinen riitti Juluaattoon.

  5. Tuoresuolattu paras, mutta läskittömänä kuivahko kun enää ei saa sitä oikeaa läskikinkkua.

  6. Jaaha, itse en ole kenenkään haudoilla käynyt pariin vuoteen, mutta ehkä sitä joku päivä voisi taas käydä syömässä hampurilaisen erään hongan alla — ehkä kesällä kuitenkin sitten kun ruohikolla arkun päällä istuskelu on mukavampaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *