Onnen pieniä murenoita.

Muut kuin suomalaiset itse sanovat, että olemme maailman onnellisin kansa, tiedä sitten häntä, mutta itse olen oivaltanut onnessani, että unohtaa sen mihin ei voi vaikuttaa.

Ja jos vähän yksinkertaistan pienellä huumorilla höystettynä, niin onni on hyvä terveys ja huono muisti ja jos onni on tullakseen, niin se tulee eläen, ei ostaen.

Sekin on ilmeistä, että ovi onneen aukeaa ulospäin.   Ja kun hammassärkyä poteva luulee yleensä, että kaikki tervehampaiset ovat onnellisia, saman erehdyksen tekee köyhä rikasta ajatellessaan.

Pitää vain olla tyytyväinen sitä mitä on, eikä murehtia sitä mikä puuttuu.

12 vastausta artikkeliin “Onnen pieniä murenoita.”

 1. Onni tuli 6-henkiseen perheeseen, kun muuttivat sähköpakolaisiksi pieneen vuokra-asuntoon ja jättivät maalla omakotitalonsa kylmilleen… Säästävät tonnin kuussa jolla saavat ruokaa…

  1. Pienistä asioistahan se suuri onni koostuu ja se mikä on toisille siunaus, ei sitä kaikille ole, riippuu asenteesta ja elämänkatsomuksesta.

  2. Vähämielisten puolueet menivät ja hajoittivat Inkoon hiilivoimalan. joka tuotti Euroopan puhtainta hiilisähköä. PS ja KD olisivat voimalan säilyttäneet. Sen tuotanto taisi vastata yhden atomimiilun tuotantoa.

   Ei olisi valtion nyt tarvinnut maksaa huikeita korvauksia huijatuille.

   Saksassa vihreä vähämielistö oli eliminoinut atomivoimaloita. Nyt Saksassa avataan uusia ruskohiilikaivoksia.

   Ruskohiili on ollut tuhansia vuosia vakaa fossiilinen jäänne.

   Vähämielinen vihreistö rinnastaa turpeen fossiileihin, vaikka se on oikeastaan jatkuvasti hajoava kuolleista kasveista muodostuva ongelmajäte, jonka määrä lisääntyy päivä päivältä, yö yöltä, aina kun suokasvi kuolee.
   Bakteerit hajoittavat turvetta hiilidioksidiksi, ilokaasuksi ja metaaniksi, joka Ilmastokaasuna on teholtaan satakertainen hiilidioksidiin nähden. Hajoamistuotteena syntyy myös massaa, joka tummentaa vesistöjä.
   Nyt vähämieliset vihreät haluavat, että laitettaisiin miljoonia suo-ojien tukkimiseen. Ojien tukkiminen johtaa siihen, että veden pinta soilla nousee ja tukehduttaa kuivemman pintakerroksen hapettomaksi. Tällöin bakteerit eivät enää kykene hajoittamaan ylös nousevaa metaania, josta syystä suon metaanipäästöt saattavat moninkertaistua.

   Mielestäni ongelmajäte, turve, pitäisi hyödyntää. Siitä saisi fossiilivapaita polttoaineita: metaania bakteerien avulla ja synteettistä bensaa ja dieseliä lämpökäsittelyn avulla.

   Arvelen tuon moottoripolttoaineiden tuotantotavan tulevan halvemmaksi kuin vetyä hyödyntävän menetelmän.

 2. Jospa me suomalaiset olemme onnellisia siksi, että olemme vuodesta toiseen EU:n parhaimpia (tai pahimpia, riippuu näkökulmasta) mallioppilaita.
  Ja/tai kun valtamediamme toistaa kuin papukaija CNN:n käännöksiä vihreästä siirtymästä, kulttuurimädätyksestä, ja semmoista.

 3. Yksi mun tuttu kovasti houkuttelee minua mukaansa Thaimaaseen asumaan. Siellä kuulemma elelee pienelläkin tulolla leveästi.

  1. Kannattaa kuitenkin olla varuillaan asiassa voi olla isojakin ylläreitä mm huumeet terv tepivaari

  2. Lähdetäänkö Timo yhdessä — tosin ei mihinkään Thaimaan slummeihin eikä kliseiselle Balille, vaan etelä-Eurooppaan jonnekin kauniiseen pikkukylään, lämpimään. Uskon, että oppisimme kielen nopeasti 😉

 4. Toista tuntia sitten poljin kuntopyörää olohuoneessa, toisella silmällä seurasin eilisen tv-uusintoja alueilta. Silmään pisti että hitsareista on Suomessa pulaa, samoin oli uupelo päiväkotihoitajista.
  Ylen tukiiuutisia Kolarin Aalistunturin suojelijoille en nähnyt, koska suljin tv:n ennen Lapin uutisia.

  Ehkä sekin lisää onnellisuutta Jos/kun kantasuomalaisia suojellaan työn raskaan raadannalta.😀

 5. Sehän oli niin että Suomen maa oli se onnellisin maa ei siinä puhuttu kansasta sanaakaan
  Onnen pienet pipanat tekee monia asioita terv tepivaari

 6. Arvi niin siinä tutkimuksessa sanottiin että Suomi on maailman onnellisin maa
  Lopun muistan olleen onnen pieniä pipanoita
  Osa oli ilkikurisuutta jota laitan aina osan mukaan terv tepivaari

 7. No jos jotain puuttuu onko se sitten elämää tärkeämpi asia lainkaan voi olla ettei ole terv tepivaari

Kommentoi