Miksi suuri enemmistö ei vihellä rasistista peliä poikki ?

Jouni Ovaska ( kepu, Tampere ) muistuttaa hyvällä kirjoituksellaan, että enemmistö olemme me, eikä joku rasistisuuttua ruokkiva meluava persupopulaatio.

Hallituksen kokoomuksen suuri enemmistö, koko RKP  ja koko oppositio edustavat erittäin suurta suomalaisten enemmistöä, joiden äänellä rastisuutta tukevan poppoon ääni pitää hiljentää ja valta otettava takaisin. Talous on vain sumuverho vääryydelle ja moraalittomuudelle.

Miksi Orpo höylää noiden kanssa vastoin Suomen etua ja oma etu edellä  pääministerinä ? Sitä kysyy Ovaska.

PS. jokainen henkilökohtaisuus tai sitä haiskahtava lentää ulos.

Arvokeskustelua ei voi lakaista maton alle – Lukijalta – Aamulehti

74 vastausta artikkeliin “Miksi suuri enemmistö ei vihellä rasistista peliä poikki ?”

 1. Rasismi on tuomittavaa mutta mielestäni jos ei löydetä uusia todellisia aiheita vanhat ovat loppuun kalutut niin rasismi keskustelun voisi jättää vähemmälle tai ainakin sen rinnalle ottaa keskustelun hallitusohjelmasta.

  1. Persujen ja jopa kokoomuksen oikean äärilaidan ylläpitämä rasismi on niin vakava asia, ettei mikään hallitusohjelma saa sitä peittää alleen.
   Tässä rasismiasiassa demokratian sisällä on suurin osa sitä vastustavia äänestäjiä niinkuin Ovaska kirjoittaa.
   Ja, vielä vakavampi asia on, että hallitusohjelma tukee osin rasistisia toimia Purran persujen läpiajamina ja lepsun Orpon kokoomuksen hyväksyminä.

   1. Pitää myöntää että varmaan politiikkaa tarkemmin seuranneena, Ovaskaakin lukenut mies niin kertoisitko jonkun esimerkin persujen ja Kokoomuksen äärilaidan ylläpitämästä rasismista, konkretisoituisi asiat minullekin

  2. Etkö hahmota, kuinka uuvuttavaa on joutua riitelemään aikuisten ihmisten kanssa perusasioista? Kuinka sellaiseen voisi edes ottaa keskustelua mistään muusta, kun perusasiatkaan eivät ole kohdallaan.

   Elleivät tunnekuolleet suomalais-vässykät kykene selkeästi asettumaan oikeudenmukaisuuden puolelle, saadaan toivottavasti Suomeen muualta Euroopasta tutumpaa ja isompaa protesti-liikehdintää sekä kansalaistottelemattomuutta, ellei rasismiin reagoida asianmukaisesti.

   1. Liisa

    Asetu nyt sitten kerran oikeudenmukaisuuden puolelle!

    Jokaisella kansalla pitäisi olla oikeus omaan maahansa ja omaan kulttuurinsa.

    Miksi yrität kampitella oikeamielisiä?
    Onko pöhkövaivaa tai jotain muuta rasitteena?

     1. Vaikuttaa siltä, että te erilaisten ja itsestänne poikkeavien ihmisten hyvinvoinnista täysin piittaamattomat ihmiset olette uuden perssukupolven myötä kehittäneet tällaisen näennäisen ”välittämisen” työkalun tai naamion itsellenne, jonka kautta esiinnytte vaikkapa iranilaisten naisten asioista kiinnostuneina, jotta saatte manipuloitua ihmiset uskomaan myönteisiä asioita itsestänne, jotta saatte äänestäjien tuen, vaikka tosiasiallisesti käytätte politiikkaa rasismin sekä syrjinnän ynnä fobioidenne ja traumojenne/ pelkojenne oikeutukseen, joiden taustalla ei ole keistäkään toisista välittäminen, vaan puhdas itsekkyys ja ”minä-minä”-ideologia.

      Aika suuri ero siinä, kannattaako Ukrainaa Eurooppalaisten arvojen säilyttämisen takia, vai vihaako ja vastustaa ”ryssiä” sekä kaikkia muita puhtaan itsekkään pelon ja vihan ajamana, narsistisesti.

      1. Ei kannata mennä näpelöimään muita kulttuureja. PS ei ole imperialismin vaivaama. Ehkä kuitenkin voisimme lähettää lähetyssaarnaajia Ruotsiin: ”Älkää ny helv…”

       1. Kokemukseni on täysin päinvastainen: ranskalaisen kulttuurin edustajan näpelöinti/ näppäiltävänä oleminen on ollut minulle suorastaan fantastista — ja siinä kun sulkee silmät, voi miltei kokea leijuvansa jossakin avaruuden painottomuudessa…
        Suomalaisen steriiliyden roboruttuset korvaisin mieluusti vaikkapa ranskalaisilla.

      2. Liisa

       Kärsit persufobiasta, mutta edistät ulkomaisten etnisten mafioiden rantautumista.

       Vaikka olemmekin älyä ja järkeä omaavia, meidän on vaikea ymmärtää touhujasi.

       Ensimmäisenä tulee mieleen sellainen mahdollisuus, että olet mafian jäsen tai mielipuoli tai molempia.

       1. Itse ajattelisin, että älykäs ihminen ymmärtää sen, mitä haluaa — mutta on diplomaattista hyvässä hengessä tunnustaa haluttomuutensa puolin ja toisin: itse tässä diplomaattisuuden hengessä voin tunnustaa olevani siinä mielessä etuoikeutettu, että olen toistaiseksi voinut delegoida kaikenlaisen välttämättömän perussuomalaisten kanssa tapahtuvan kyläilyn sekä sensortin naapuruussuhteiden hoitamisen sfäärissäni oleville ihmisille, päästen kuitenkin nauttimaan perusperiferioiden luonnon läheisyydestä vaikkapa.

        Mutta olen habituksena perussuomalaiselle massalle eittämättä niissä määrin outo, että on myös minulle puhdistavaa välillä leikitellä tällaisella ”mielipuolisuudenkin” ajatuksella suhteessa vaikkapa metsissä ammuskeleviin kylähulluihin, joiden pyssyjen äänet viimeksi lähimetsässä kuultuani menin ulos pihamaalle huutamaan täysillä metsään perssudittelua, koska voin ja koska huvitti.
        Pahoittelin talonväelle asiaa jälkikäteen, mutta heitä ei haittaa laisinkaan. 😊

       2. Ai että olikin puhdistavaa ja vapauttavaa huutaa keuhkojen täydeltä metsässä ammuskeleville suomalaisille, että: ”SAAAAATANAAAN PERRRRSSSUOMALSISET KUMPPARIJUNTIT, SAATANA!!!!”

        😌🙏🏼

    1. En ole vielä sen ikäinen, että kiinnostaisi valitella vaivoista — eikä pää myöskään vielä ole niin sekaisin, että luulisin ikäni puolesta olevani ryssittelijöiden ynnä muiden rasistien lokerossa.

 2. Jos nyt tehtäisiin poikkeuksellisen suurella otoksella 5 000-10 000 haastateltavaa koko demokratian kentässä, siis kaikki äänestysikäiset 18-100- vuotiaat, ja kysyttäisiin 20 kysymystä kaikkia koskevista hallitusohjelman päämomenteista, epäilen, että vastaus olisi tyrmäävä hallitusohjelmalle.

  Miksi noin suuri otos ? Se poistaisi vääristymiä alueellisesti, joissa kysymystä kohtaan saataisi normaaleissa otoksissa n. 1 000 – 2 000 kpl tulla vain 1-3 vastausta painotuksina. Lisäksi gallup ei kysy mitään suurilta ikäpolvilta yli 70-v.

   1. Ei !
    Se ei tässä tapauksessa kerro demografisesti, (ei tarkoita demokratiaa) ennen vaaleja vain puolueiden kannatukseen perustuvaa oikeaa tulosta painotetusti nyt pääteyistä hallitusohjelman asioista.

    1. Yritin selvitellä mitä tarkoittaa demokrafia, ymmärrykseni tai voimani eivät riittäneet.
     Sitäkin jäin kummeksumaan että pitäisikö perinteisten vaalien tulos jotenkin alistaa tälle demografialle, ei toimittaisikaan niin kuin oli vaaleissa enemmistön tahto.

     Tositan vielä että ei siitä tarvitse vängätä että rasismi on tuomittavaa mutta yksittäisten ihmisten suuntautumiselle ei saa antaa liikaa valtaa sillä muuten valtion asioiden käsittely jumiutuu

     1. Tarvitseeko aikuisen miehen heittäytyä toksiseksi, vai voiko hän itse kertoa, minkä hänelle erityisesti polttavan tärkeän asian käsittely on jäänyt pahasti nollatoleranssin toteutumattomuuden jumiin? Kerro vaikka yksi esimerkki!

      1. Kun en ilmeisesti ymmärrä kysymystäsi vastaan että opposition ja hallituksen perinteinen kinastelu oikeasta ja väärästä on jäänyt lapsipuolen asemaan

       1. Eli ei löytynyt mitään yksittäistä asiaa, vaan muuten vaan. Ehkäpä eduskunnan kesätauko turhauttaa? Tai ehkä tässä oli samanlaisesta muodollisuudesta kyse mitä aiemmin blogeilla minun ”mollaamistani” päivitelleillä, jotka kuitenkin itse vaihtoivat puheenaiheeksi: ”ketä toimittajaa saamme seuraavaksi itse haukkua”.

        🤷🏻‍♀️

      2. Näppärä sana tuo toksinen. Sitä väljästi käyttämällä voidaan mitätöidä toisen mielipide, jos se ei itseä miellytä.

       1. Toksista lapsen purkaustahan monien tunnetaidottomien aikuisten miesten kuten omienkin vanhempieni ulostulot usein muistuttavat.
        Semmoista se vaan on.

       2. Edellisessä parisuhteessani toimin äitinä miehelle, jolle asia kuin asia aiheutti toksisen raivokohtauksen, jossa itse jouduin kaiken energiani käyttämään jopa viikonloppuisin aamupalapöydässä perusasioiden availuun ja läpikäyntiin.

      3. Miksiköhän liisa heittäytyy aina toksiseksi suomalaisisa, suomalaisuutta ja suomalaisia miehä kohtaan asiasta riippumatta?

       1. Ai miksikö? Siksi, koska olen väsynyt sekä älyllinen uteliaisuuteni kuihtunut täällä siten, etten enää halua enkä voi puolustella kulttuuria, joka saa muut sekä itsensä voimaan niin huonosti, että valtava määrä suomalaisista käyttää tai on käyttänyt masennuslääkkeitä.

        Itse asiassa kaikki suomalaiset miehet, joihin viimeisten viiden vuoden aikana olen tutustunut, käyttävät tai ovat käyttäneet uni- ja masennuslääkkeitä tai kärsineet niin vakavista oireista, että ovat itse menneet sähköhoitoon masennuksen vuoksi. Eikä ole vain yksi ihminen.

        On hyvä onnellisuustilastoissa keilailun ohella tunnustaa myös oman kulttuurin varjopuolet ja tosiasiat, vaikka olemme tottuneet vetämään kulissia ja älyllistämisen kautta ohittamaan todellisuuden. Ymmärrän, että varmaan on monille tärkeää pitää joku kaunisteltu identiteetti vaikka itse vetäisi aamupalaksi dosetillisen.

       2. Onnellisuustilastoissa *keimailun*, korjaus älylaitteen automaattiseen tekstin syöttöön.

       3. Jos kohtaamasi miehet ovat olleet selaisia, miksi mollaat kaikkia niitä, joita et ole kohdannut eli yleistät perusteettomasti asian muihin.
        Kannattaisiko vaihtaa se miesten etsintäpiiri muullaisiin kuin nykyiseesi…

       4. Juhak:
        ”Jos kohtaamasi miehet ovat olleet selaisia, miksi mollaat kaikkia niitä, joita et ole kohdannut eli yleistät perusteettomasti asian muihin.
        Kannattaisiko vaihtaa se miesten etsintäpiiri muullaisiin kuin nykyiseesi…”

        🙂 Olen kohdannut aika paljon miehiä ja ollut sanotaanko intiimisti aika monien ja monenlaisten ihmisten kanssa, jonka perusteella lähinnä toteaisin, että jos jotakin elämänohjetta pyrkii sanallistamaan, niin sen voisi sanallistaa täällä blogeilla erään sivistyneen ihmisen summausta jatkaen:
        Kansallismielisyys ja turvallisuus-hakuisuus ovat yleisesti tuhovoimaa, parempi navigoida kultivoiden sellaista mallia, että ainoa pyhä, mihin elämässä kannattaa panostaa, on ventovieraan ystävällisyys toisia ventovieraita kohtaan maailmassa.

        Näin voi rakentaa maailmaa, jossa on muutakin kuin traumoja ja vihollis-kuvia.

       5. Tuo ihan siltä pohjalta, että ne ihmiset, joihin olen voinut varauksetta elämässä luottaa, ovat edustaneet kaikkea muuta kuin vainoharhaisen reviiri-öyhöttävää suomalaisuutta.

     2. Kielioppivirheistä saivarteluun liittyen muuten voin todeta ainoastaan rehellisen kummastuneen-pitkästyneen huomioni toisten Suomen kielen osaamista kritisoivista perussuomalaisista ynnä kokoomuslaisista, jotka alinomaan jauhavat RKP-mantrojaan, kieltävät englannin käytön blogialustalla sekä vaativat muiden kielten aseman heikentämistä Suomessa:

      — voisiko kyseessä olla teidän oma kielitaidottomuus jopa yhden ainoan oman äidinkielen suhteen, jonka senkin kanssa näyttää olevan niin suuria haasteita, että ehkä siksi vaaditaan muiltakin osaavammilta perusosaamista, jota ehkä kuitenkin lähinnä itseltä puuttuu yhden ainoan osatun kielen tiimoilta?

      1. Kun maahanmuuttajat ovat suuri uhka suomalaisille siksi, etteivät he itse työllisty, ei se kuitenkaan oikeuttane rasismia toisia heikossa asemassa olevia kohtaan, vaan siinä kohdassa rehellisen ihmisen luulisi kykenevän enemmänkin rehelliseen itsekritiikkiin.

       Samoin mitä musliminaisten mollaaminen ja näkeminen alistettuina kertonee enemmänkin rasistien omasta avuttomuudesta sekä vääristyneistä naiskuvista.
       Mies vailla tasa-arvoa haluaa tehdä toisistakin uhreja, jotta itse voisi kokea olevansa muita parempi?

     3. Täällä demografialla ei ole mitään tekemistä demokraattisten vaalien kanssa sinänsä, se on kuvaus väestöstä.
      Demokokratiaa on se, että kaikki voivat äänestää riippumattomasti ehdokkaistaan.

      Demografia kuvaa kansaa kaikkien päämittareiden mukaisesti:
      Mies, nainen, ikäryhmät, koulutus, ammatti, asuinpaikka-alue, asumismuoto, työssä, työtön, eläkkeellä, talous poliittinen kanta. Vapaasti äänestikö vai ei ja vapaat kysymys-vastaus.

      Se, että on äänestänyt demokraattisissa vaaleissa jotakin, ei kerro onko kompromissina tehty hallitusohjelma ajamassa sitä asiaa ja vaikutuksia, mitä hän on äänestäessään halunnut.

      1. Niin kauan kun vaaleissa on kaksikin puoluetta on vain äänestettävä oman harkintansa mukaan puoluetta jonka parhaiten kuvittelee sovittelevan hallitusohjelman kompromissiin itselle mieluisia asioita, näin ainakin itse teen antamatta demokrafian sekoittaa yksinkertaista ajatusteni kulkua.

       1. Voisikohan HK selittää, mitä helkkaria sana ”demokrafia” tarkoittaa?
        Sivistyssanakirjaan mentyäni se pyysi selitystä…

       2. JuhaK, selitin sen yllä. Se kuvaa tutkimuksissa käytetettyä kansan rakennetta virallisesti luokitelluin mittarein, jotta otos voidaan muodostaa oikein.

 3. Tuskinpa rasismia voidaan kokonaan lopettaa varsinkin kun eräät piirit sanoo että eräät asiat ovatkin vanhaa perinettä

  Nykyään ne ovat kokonaan silti lakien mukaan rasismia elikkä lakituvan piirissä terv tepivaari

 4. Minun on nyt pakko luopua tästä demokrafia keskustelusta, en pysy kärryillä, en jaksa ryhtyä mistään lähteistä selvittämään.

 5. Kepulla onkin hurjasti varaa puhua.

  Mutta mitä nyt enemmistöä ihmisten kommenteista lukee Ylen, Aamulehden yms. kaltaisista palveluista, enemmistö tuntuu olevan väsynyt tähän jatkuvaan vääntöön. He haluaisivat päästä näkemään mitä hallitus tekee ja sitten kehua tai haukkua sitä.

  Tämä lehmä on nyt lypsetty.

  1. Tässä ei ole mitään lehmää lypsetty, vaan painvastoin, Mitään muuta ei ole tehty kuin hallitusohjelma kompromissina, joka ei näytä menevän eteenpäin.
   Se, että hallituspuolueiden porukka toivoo julkisissa kannanotoista, että pitäisi päästä eteenpäin, ei kero kansan näkemyksestä mitään.

   1. Kuten ihmisen psykologiasta hyvin tiedämme, on syytä varautua vahvoihin defensseihin lähennyttäessä epämukavilta tuntuvia ja suorastaan mahdottomia aiheita.

    Mitä se sitten tarkoittaa?
    Tarkoittaa mm. sitä, että ihminen on taipuvainen syyttämään mitä hyvänsä ulkopuolista tekijää, jonka syyksi katsoo kaikki ongelmat johtuen siitä, kuten niin hyvin tiedämme, ettei omaa identiteettiä voi lähteä kyseenalaistamaan, vaan pakko syyttää muita.

    Syyllinen on milloin ”ryssä”, feministit, maahanmuuttajat, Slexander Stubb, ärkoopee, kommunistit, sosialistit, vihreät tai jopa oma äiti, oma sisarus tai oma kumppani, jota ryhdytään syyttämään, vainoamaan ja jonka urat, parisuhteet ja koko elämä katsotaan aiheelliseksi pilata siksi, että suomalaisuus ei mitenkään voi tuottaa muuta kuin vaahtokarkkeja, yksisarvisia ja sateenkaaria.

 6. Suomessa on tärkeämpiäkin asioita hallituksella tehtävänä kuin höpöttää yhdestä rasismista. Suomessa ei ole rasismia sen kummemmin kuin missään muussakaan sivistysvaltiossa. Totuusmedia vain painaa päälle, jotta Suomen rasistisin puolue, RKP, kaataisi hallituksen. Totuusmedian mielestä kun kansa äänesti viime parlamenttivaaleissa väärin. Piste.

  1. On suuri ero siinä, että hallituksen ps-ministerit ovat todetusti rasistisia, rasismin lausunnoin, evätkä ole uskottavasti tuominneet rasismia, vaan päinvastoin. Jopa saaneet omaa agendaansa hallitusohjelmaan.

   1. Eikö tasa-arvoasiat, yhdenvertaisuus ja semmoisten noudattaminen ole kirjattu hallitusohjemaan. Jos se ei riitä medialle, mikä sitten riittää…

 7. ”Liisa ja Heikki, olette kääpiöitä, narsisteja, feminatseja, Kremlin ankkoja, Putinin trolleja, rantahurreja paholaisia, hulluja, sairaita, ADHD-potilaita, ehkä jopa mustalaisia ja epäsuomalaisia, kun julkeatte uhkata kansallisen identiteettimme tuntoja!”

  Tähänhän tämä koko paska perustunee.

  1. Sanoo blogaaja, joka itse blogissaan kuvaa mustan naisen valkoisen miehen lihaa himoavaksi kannibaaliksi, ja väittää sitten että kyseessä on symboliikka!

   Kun Riikka Purra on sanonut viisitoista vuotta vanhojen kommenttiensa olevan paljolti sisäpiirihuumoria, Totuusmedia vääristelee Purran kirjoituksia parhaansa mukaan ja kiljuu ”Ristiinnaulitse!”. Ja kun Purra on vuonna 2019 puolustanut kirjoituksessaan länsimaissa olevien islaminuskoisten naisten oikeuksia ihmisarvoiseen elämään, totuusmedia huutaa ”väärin sammutettu!” ja ”Ristiinnaulitse!”

   Rupeaa menemään tahattoman huumorin puolelle😉.

   1. Todellisen ja mielikuvituksellisuuden erottominen toisistaan voi olla ihan oleellinen elementti terävämpien tulkintojen tavoittamisessa.

   2. Minua on esimerkiksi syyllistetty jopa siitä, kun autoin toista hiusten kanssa, leikaten toisen hiuksia hänen toiveestaan, jonka jälkeen minua ihan tosissaan syyllistettiin siitä, miten toinen oli pelännyt minun viiltävän hänen kurkkuaan saksilla.

    Jopa omista rikoksista minun syyllistäminen ilmeisesti koska jonkinlainen pelko kiinni jäämisestä eli teeskentelyn alla.

    1. Sähköpostini täyttäminen solvauksilla ja kunnianloukkauksilla, kun myöhästyin tapaamisesta tai en halunnut viettää syntymäpäivää, josta päivämäärästä minulle ei edes oltu kerrottu, enkä niin ollen itse tiennyt torjuvani toista niinkin murskaavasti — jopa koirani kynsien rapinasta raivokohtauksen nostaminen, koska itsellä oli ilmeisesti jatkuvasti niin paha olla seurassani teeskennellen mukavaa ihmistä, kun samalla vainosi ja luvatta seurasi jopa yksityisiä keskustelujani läheisteni sekä ystävieni kanssa, jotka keskustelut eivät tietenkään toiselle millään tavalla kuuluneet, vaikka hän itse koki yksinoikeudekseen vahtia minua jopa Suomen lain vastaisesti, kohdistaen jatkuvaa vihaa ja syytöksiä minuun, itse kehitettyään elämänsä näytelmän ja sotkun minunkin kustannuksella.

   3. Mutta tiedätkö, Lasse, en kaikesta huolimatta vihaa Miki Liukkosia, vaan pidin omaani yhtenä kauneimmista ja karseimmista ihmissuhteista, jonka päätyttyä halusin siltikin välittää sekä jättää omani parempiin kantimiin kuin mitä Behm omansa. Näin uskon myös tehneeni ja toimineeni eetisesti itseeni kohdistuneesta rikollisuudesta huolimatta 😉

 8. Rasismi loppuu kun maapallolla ei ole kun yksi ihminen terv tepivaari

 9. Nämä ovat karmeaa luettavaa, ketkä ovat valinneet ministerit tästä joukosta:

  ”Janne Saarikivi / HS Purraa mustassa säkissä”:

  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009738403.html

  ——-

  ”Voiko Riikka Purra sivuuttaa nämä sanat / Markku Jokisipilä US

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/voiko-riikka-purra-sivuuttaa-nama-sanat-jopa-luotettu-tutkija-huolestui-perussuomalaisista/571edaa4-c8e1-4afd-8cb9-8f9d476f2398

  ”On tärkeä viesti äänestäjille, että tutkijoiltakin on saattanut jäädä osin hahmottamatta puolueeseen nivoutuvan rasismin koko syvyys ja laajuus”, Wass lisäsi jakaessaan Twitterissä HS:n jatkojuttua, johon oli haastateltu Jokisipilän lisäksi politiikan tutkija Johanna Vuorelmaa.

  ———–

  ”Perussuomalaisten kannattajat suhtautuvat rasismiin selvästi eri tavalla kuin muut – Ylen kysely paljastaa suomalaisten tuntemukset rasismista”

  https://yle.fi/a/74-20042221

  ———–

  Karmeaa luettavaa tieteilijöiltä, politiikan tukijoilta, jne.. lähes kaikista raporteista ja medioista ja Orpo vain keskustelee tasa-arvosta tämän rasistipuolueen ministerien kanssa !

 10. Vaatia nollatoleranssia niin rasismin kuin liikennekuolemien suhteen on idealismia, kaikki tiedämme etteivät voi toteutua.

  1. Minä pysyin aiheessa. Sinulta vaan puuttui ymmärrys. Asianahan oli rasismin kitkeminen? Vai oliko sittenkin pääasiana hallituksen sabotointi?

  1. Rasismi ja ”suvaitsevaisten” tulkinta eli ”rasismi” ovat kaksi eri asiaa.

    1. Näyttää olevan erityisesti noiden ”suvaitsevaisten” tulkinnoille kaikesta.

      1. ”Suvaitsevaisten” määritelmien mukaan olen rasisti, koska puhun asioista niiden oikealla nimellä enkä piilottele niitä kaikenlaisten kiertoilmauksien alle saati, että olisin niistä epämiellyttävistä asioista hiljaa, kuten ”suvaitsevaiset” ja feministit.

  1. Se ei tarkoita, että olen rasisti termin todellisen määritelmän mukaisesti.
   Olen sitä vain suvakkien uskonnon mukaan.

 11. Median väitteet siitä, että Riikka Purra olisi 2008 kirjoittanut ”turkkilaisapinoista”, eivät pidä paikkaansa. Purra käytti termiä yhdestä häntä seksuaalisesti ahdistelleesta henkilöstä.

  Kansainväliseksi uutiseksi asti noussut väite ehti poikia jopa ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) Turkille suunnatun anteeksipyynnön. Jos media olisi uutisoinut asiasta totuudenmukaisesti, ei anteeksipyynnöille olisi ollut tarvetta. Median toiminta vahingoitti Suomen kansainvälistä mainetta.

  Tänään, 26.7 lehti oikaisee neljää kirjoitustaan, muun muassa pääkirjoitustoimituksen esimiehen Saska Saarikosken tekemää pääkirjoitusta. Oikaisu kuuluu näin:

  ”Oikaisu 26.7. kello 13.32: Toisin kuin artikkelissa alun perin mainittiin, Purraan liitetyssä verkkokirjoituksessa käytettiin ilmaisua ”turkkilaisapina”, jolla viitattiin vain yhteen henkilöön, ei monikkomuotoa ”turkkilaisapinat”.

  Helsingin Sanomilta kesti kaksi viikkoa oikaisun tekemiseen. Journalistin ohjeet edellyttävät oikaisun tekemistä välittömästi. Lisäksi oikaisu tulee tehdä samassa laajuudessa kuin alkuperäinenkin uutinen.

  https://www.suomenuutiset.fi/purra-ei-koskaan-kirjoittanut-turkkilaisapinoista-hslla-kesti-oikaisun-tekemisessa-kaksi-viikkoa-karkea-virhe-lapaisi
  ————————————————————
  Kova on hinku Totuusmedialla kaataa Suomen hallitus!
  Mitä meistä ajatellaan maailmallakin! Maailman onnellisin kansa, jolla on stalinistinen Totuusmedia 😁.

 12. Eihän tämä hallitus ole saanut mitään muuta aikaan kuin sisäisen ristiriidan persujen rasismia tukevan touhun selvittelyssä ja epäluottamuksen luomiseen Suomessa ja maailmalla.
  Ja kaikki vain Orpon kokoomuksen syystä alkaa veljeilemään rasistipuolueen kanssa hintana pääministeriydestä.

  … ennen meillä oli sentään HALLITUS JA HALLITUKSIA joissa ei tarvittu prrr…ja eikä ha…oja !

 13. Suomalaisten äijien vastuun pakoilun latteuksien lateluiden trendi on saavuttamassa pannukakun pellinpohjaa —

  Korruption ja etiikan tutkimukseen erikoistunut Vaasan yliopiston hallintotieteen emeritusprofessori Ari Salminen avaa:

  ”Salminen näkee, että puhemies on eduskunnan eräänlainen moraalinen johtaja tai arvojohtaja. Siinäkin mielessä mahdolliset ristiriidat ja ristiriitatilanteet tulisi käsitellä niin, etteivät ne vaikuta työhön, ja että voi yhä näyttää esimerkkiä eettisenä johtajana, Salminen sanoo.

  – Pitää muistaa, että puhemies puolustaa eduskuntaa, eli korkeinta valtioelintä. Siinä pienilläkin hairahduksilla tai vastaavilla on suuri vaikutus ja kerrannaisvaikutus poliittiseen järjestelmään – –

  Halla-aho suhtautuu varauksellisesti toimimiseen arvojohtajana. Hän sanoo, ettei halua puhemiehenä pakottaa kansanedustajille mitään tiettyä arvomaailmaa.
  Hän näkee, että puhemiehen tehtävä on pikemminkin mahdollistaa mielipiteiden ilmaisu ja mielipiteistä käytävä keskustelu.

  Emeritusprofessori Ari Salminen on pannut merkille Halla-ahon lausunnot kansanedustajien puheoikeuden mahdollistamisesta. Tällaisen mahdollistajan roolissa puhemiehen päätös olla kutsumatta eduskuntaa koolle kesken istuntotauon voi näyttää hieman ristiriitaiselta, Salminen sanoo. Halla-ahon toivoma mielipiteistä käytävä keskustelu ei siis lisääntynyt.”

  (https://yle.fi/a/74-20042385)

  Onhan se vaikea tunnistaa ja tunnustaa jotakin, mikä ei vaan itseä kosketa. Ne pahat Afrikkalaiset tuolla jossain kaukana; se ei ole meille tärkeää.

 14. ”Perussuomalaisten kannattajista vain 13 prosenttia pitää erittäin tärkeänä, että Suomessa ei hyväksytä rasismia missään muodossa. Lähes puolet perussuomalaisista vastasi, että tämä ei ole lainkaan tärkeää tai ei kovin tärkeää.

  Vihreiden kannattajista 95, vasemmistoliittolaisista 92, sosiaalidemokraateista 80 ja RKP:läisistä 71 prosenttia määritteli rasismin torjumisen erittäin tärkeäksi.

  Kaikista vastaajista kaksi kolmesta arvioi erittäin tärkeäksi, että rasismia ei hyväksytä missään muodossa.

  Tässäkin kysymyksessä naisten asenteet ovat selvästi miehiä tiukempia: naisista 75 ja miehistä 54 prosenttia pitää erittäin tärkeänä, että rasismia ei hyväksytä missään muodossa.”
  (https://yle.fi/a/74-20042221)

  Perussuomalaiset vaativat muita suomalaisia osallistumaan rasistiseen herätys-liikkeeseensä, samalla kun itse kieltäytyvät ottamasta vastuuta edes omasta työstä omassa kotimaassaan.

  Semmoisia sitten hysteerisesti äänestitte russofobiassanne yhteinäisen Suomen puolesta. Kiitos kun teitte Suomesta entistäkin kahtia-jakautuneemman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *