Marin taitaa saada kansainvälisen kriisin aikaiseksi sanomisillaan:

”HS: Ukraina esitti Suomelle pyynnön Hornet-hävittäjiä koskevasta keskustelusta, johon osallistuisi myös Yhdysvallat

Helsingin Sanomien mukaan pyyntö tuli sen jälkeen, kun pääministeri Sanna Marin (sd) oli keskustellut presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa mahdollisuudesta luovuttaa poistuvia Hornet-hävittäjiä.”

Lähde:

HS: Ukraina esitti Suomelle pyynnön Hornet-hävittäjiä koskevasta keskustelusta, johon osallistuisi myös Yhdysvallat https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009471676.html

Milläs tämä selvitellään ? Meidän pitäisi olla hyvin varovaisia toimissa kun meillä on NATO prosessi kesken. Yksikään NATO maa ei ole saanut Yhdysvalloilta lupaa lähettää amerikkalaisia hävittäjiä Ukrainaan!

Marin on moisen lupauksen tehnyt Zelenskyille ja tottakai hän tämän nyt uskoo! Kuinka Yhdysvallat toimii nyt Suomea kohtaan. Me emme pidä sanaamme vaan olemme valmiit luovuttamaan heidän valmistamia hävittäjiä tuosta vaan!

Paskamyrsky tulossa?

Presidentti Niinistö joutuu tämänkin asian korjaamaan Marinin jäljiltä!

2.4.2023 tuosta henkilöstä pitää päästä eroon, ei osaa PM:n tehtäviä suorittaa!

Hyvää yötä !!!

 

14 vastausta artikkeliin “Marin taitaa saada kansainvälisen kriisin aikaiseksi sanomisillaan:”

 1. Yhdysvallat on aiemmin sanonut, ettei se halua luovuttaa Ukrainalle hävittäjiä…semmottii…

 2. Kyllä joku mariinia kohta hysteerisesti puolustaa ja väittää, ettei mariini mitään ole keskustellut tai luvannut.
  Ei voi kuin ihmetellä tuon poliittisen broilerin kyvyttömyyttä.

  1. 😀 aamu parani oitis näitä kommentteja lukiessa!

   ”Minä en ole kömpinyt kotiin!” T. ministeri Marenki

   1. ”Yhdysvallat kytkeytyy asiaan, koskan Hornetit ovat yhdysvaltalaisen yrityksen valmistamia. Hornetit ollaan korvaamassa Suomessa lähivuosina niin ikään yhdysvaltalaisvalmisteisilla F-35-hävittäjillä.

    Könttä katsoo Marinin harkitsemattoman avauksen osoittavan myös, että Suomen nykyinen ulko- ja turvallisuuspoliittinen marssijärjestys puolustaa paikkaansa jatkossakin. Marin ei ollut keskustellut presidentin tai puolustusministerin kanssa Horneteista ennen kuin asia nousi esiin Zelenskyin kanssa. Marin on alleviivannut, ettei keskusteluissa annettu minkäänlaisia lupauksia.

    Könttä alleviivaa, että ulkosuhteiden hoidossa tarvitaan vakautta, selkeyttä ja yksituumaisuutta. Hänestä Marinin Hornet-avauksesta puuttuvat nämä kaikki elementit.”

    Lähde:

    Puolustus­valiokunnan jäsen Könttä: ”Marinin pysäytettävä aloittamansa Hornet-hämmennys” https://www.is.fi/politiikka/art-2000009472346.html

    Marin on tainnut polkaista ”lentomiinaan”

 3. Toivotaan että Yhdysvallat katsoo että tässä on Marin taas päästänyt pazkaa suustaan ja asia ohitetaan …emme me nyt voi lahjoitella hävittäjiä tässä omassa tilanteessa kun pitäisi oma ilmapuolustus hoitaa, ilman hävittäjiä se ei käy. Uutisissa juuri hmettelivät tätä Marinin lausuntoa…

 4. Tässä vielä HS juttu kun jää maksumuurin taakse muutoin:

  ”HELSINGIN Sanomien hankkimien tietojen mukaan Ukraina on esittänyt Suomelle pyynnön kolmenvälisistä Hornet-hävittäjiä koskevista keskusteluista Suomen, Ukrainan ja Yhdysvaltojen välillä.

  Pyyntö on tullut sen jälkeen, kun pääministeri Sanna Marin (sd) keskusteli Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa mahdollisuudesta luovuttaa maalle poistuvia Hornet-hävittäjiä.

  HS:n tiedossa ei ole, onko myös muille maille esitetty vastaavia pyyntöjä.

  Kysymys hävittäjistä on äärimmäisen herkkä ja tärkeä Venäjän hyökkäyssodalta puolustautuvalle Ukrainalle.

  Ukrainan pyyntö keskusteluista on reaktio siihen, että aiemmin maaliskuussa Marin väläytti Kiovan-vierailullaan mahdollisuutta luovuttaa Ukrainalle Suomen käytöstä poistuvia Hornet-hävittäjiä. Marin tapasi Kiovassa Ukrainan presidentin Zelenskyin.

  Hornetit ovat tulossa käyttöikänsä päähän, ja ne ollaan korvaamassa uusilla yhdysvaltalaisilla F-35-hävittäjillä. Ensimmäinen erä Horneteista on poistumassa käytöstä aikaisintaan kahden tai kolmen vuoden päästä.

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi aiemmin keskiviikkona MTV:n haastattelussa, että Ukrainasta ei ole oltu ainakaan häneen yhteydessä liittyen Horneteihin.

  UKRAINAN Suomelle esittämä pyyntö hävittäjiä koskevasta keskustelusta koskee myös Yhdysvaltoja. Luovuttamiselle tarvittaisiin Yhdysvaltojen hyväksyntä, koska yhdysvaltalainen yritys on Hornetit valmistanut.

  Hävittäjäkysymys on Yhdysvalloille vaikea, koska se ei halua luovuttaa hävittäjiä Ukrainaan.

  Yhdysvaltain presidenttiin Joe Bideniin on kohdistunut maan kongressissa painetta hävittäjien luovuttamisesta, mutta Biden on todennut, että Ukraina ei tarvitse tällä hetkellä hävittäjiä. Yhdysvallat pelkää sodan eskaloitumista.”

  Kävelikö Sanna Marin ei vain Suomen presidentin yli ja koko turvallisuusmekanismin yli? Ja kävelikö tämä vielä Yhdysvaltojen presidentti Bidenin yli sekä NATOn johdon yli!!!

  Koska vähän ”Sanna aikaa” vai 😅

 5. Montako kertaa tämäkin tarina on Marinin puheissa muuttunut?

  Tosi asia on se, että pääministeri on käynyt keskusteluja joihin hänellä ei ole valtuuksia.

  Olisiko vaalivankkurit karanneet käsistä vaiko kiima kansainvälisestä huomiosta?

  Vaiko molemmat?

  1. Ei tämän Marinadin hommia ymmärrä kukaan järkevä:

   ”– Olin näkeväni nyt jossain Marinilta sellaisen lausuman, että voidaan ryhtyä antamaan hävittäjiä jo ennen kuin uudet tulevat. Tämä alkaa jo olla aika kovaa puhetta, Häkkänen sanoi torstai-iltapäivällä IS:lle.

   – Marin on jotenkin omalla linjallaan.”

   Häkkänen Hornet-jupakasta: Ei puhuta mistään luoti­liiveistä – ”Marin on jotenkin omalla linjallaan” https://www.is.fi/politiikka/art-2000009473852.html

 6. Ukraina ei voita ilman aseita ja jos häviää, niin ollaan pulassa.
  Kaikista eri aselajeista pitää voida tehdä arvio.
  Virallista Hornettipyyntöä ei ole tehty. Kysymys on enemmänkin niistä ”Horneteist” joita Ukrainalaiset osaavat lentää.

  1. Me emme voi lähettää yhtään Hornettia!

   Asian­tuntijat Hornetien luovuttamisesta Ukrainaan: ”Kyllä se on kyseen­alaista, mitä siitä voi luovuttaa” https://www.is.fi/politiikka/art-2000009470982.html

   ”Hornetin turvallinen käyttöikä on 30 vuotta.”

   ”ILMAVOIMIEN ex-komentajat pitävät mahdollisuuksia pieninä, että Suomi luovuttaisi käytöstä poistuvia Hornet-hävittäjiä Ukrainaan. 30 vuotta vanhan Hornetin runko alkaa olla loppuun käytetty.

   Pääministeri Sanna Marin (sd) toisti tiistaina IS:n pääministeritentissä puheensa, että Suomi voisi antaa Ukrainalle Horneteja, kun uusia F35-hävittäjiä on saatu vuonna 2026.

   – En ymmärrä, minkä takia haluamme ehdoin tahdoin mieluummin romuttaa nämä Hornetit kuin antaa esimerkiksi näitä Ukrainalle, jos se on mahdollista, Marin kimpaantui IS:n pääministeritentissä.

   – Kun katsotaan muiden maiden päätöksiä, siellä ollaan luovuttamassa yksittäisiä kappaleita. Kyllä mielestäni voimme keskustella kaikkien relevanttien tahojen kanssa, mitä käytöstä poistuville Horneteille tapahtuu. Mieluummin annan niitä Ukrainan avuksi, jos niille on tarvetta, kuin annan ne romuksi, Marin kertasi IS:n pääministeritentissä.”

   ”Ilmatorjuntamuseon johtaja Esa Kelloniemi sanoo, että ei ole varsinaisesti lentokoneiden asiantuntija.

   – Lentokone tulee lentoikänsä päähän. Koneeseen tulee rasitusta, jota Ilmavoimat mittaa. Se vaatii mittavia remontteja koneen rakenteeseen, että saadaan lisää lentotunteja turvallisesti, Kelloniemi kertoi.

   Kelloniemi muistuttaa, että hävittäjäkone ei ole yhtä yksinkertainen kuin käytetty auto.

   – Totta kai maa voi ottaa Hornetit vastaan, ja uhrata lentäjänsä ja kone voi hajota ilmassa. Kun käyttöikä tulee täyteen, koneella ei voi enää turvallisesti lentää. Anna se sitten jollekin, että lennä sillä.

   – Lentokone ei ole yhtä yksinkertainen kuin käytetty auto. Auto pysähtyy tien laitaan ja jatkat matkaasi jalan, Kelloniemi sanoi.”

   Tuossa jutusta poimittua.

   Todellisuus on tämä eikä Marinin itku/potkuraivarit auta siihen yhtään!
   Eikä se auta Marinin vaalikampan

 7. ”Perustuslain mukaan ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.” (IL 23.3.2023)

  Tänään kuullaan taas Marinin kootut selitykset kuinka hän YKSIN meni sopimaan Zelenskyin kanssa Horneteista 😅😅😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *