7 vastausta artikkeliin “Avoin kysymys Kyuulle – konsoli vai kone pelaamiseen?”

  1. Joo olen tuota pleikkari 5 ja Xbox X konsolia vieraillut sen minkä nyt asiasta ymmärrän, eli hyvin vähän.

   1. PS5 on kattava jos haluaa tiettyä materiaalia, se on 600€ tai ostat kunnon PC-pelikoneen 3000€,,,

 1. No siis, subjektiivisesti sanon aina ja ikuisesti: PC MASTER RACE. Tuo on itse asiassa pieni meemi, mutta kyllä minä sanon että tietokonepelaaminen on juttu. Kaikki konsolien huippupelit tulevat pc:lle, mutta ei päinvastoin. Ja jos haluaa piilotettuja aarteita, tai on tosi tiukka budjetti, pc-pelaamiseen pääsee puoli-ilmaiseksi. Parilla satasella saa hyvät bileet aikaan. Toisaalta, jos lompakko painaa taskua polviin asti, kyllä sitä voi pistää useampiakin tuhatlappusia palamaan.

  Konsoli on sitten tiukempi, komiteasäädelty malli. Se on vähän kuin se ”manulle illallinen”. Mutta minä tykkään joskus itsekin kokata.

  Ei sillä, kyllä minä erinäisillä pleikkarille (2, 3, 5) olen nauttinut parista pelistä mutta pc:llä nauttinut sadoista ja sadoista peleistä – monet jotka olen ostanut kolikoilla.

  Lisäksi yksi oma kulma: kun tämä toinen käsi on mitä on itsellä, pc:lle on helppo virittää ergonominen peliasento jossa ei tee kipeää. Konsolille vaikeampaa.

  (voin vastata pidemminkin, mutta herra varjelkoon…)

  1. Kyuu, varsinaisista peleistä olen viimeisinä tietokoneella pelannut legendaarisia Return to casttle wolfenstein, joka oli oikeasti hauska natsien tappo peli, Max Payne ja Colin McRae ralli, joten hiukan on aikaa vierähtänyt.

   Konsolipeliä olen pelannut viimeksi pleikka 1 tai 2 aikaan, en muista kumpi, mutta taisi olla Gran turismo joka kummipojalla oli pelattavana.

   Sanot, että edullisesti saa pelikelpoisen koneen, mutta eikö se toinen puoli ole se, että pelien grafiikka vaatii koko ajan enemmän ja enemmän?

 2. Olet Mika ihan oikeilla vesillä seilaamassa. Mutta tässä tulee se pc-puolen joustavuus. Samaa peliä voi pelata vähän köykäisemmillä grafiikoilla todella halvalla käytetyllä koneella – tai upeimmilla grafiikoilla huippukoneella. Sama peli, sama pelattavuus. Ja koska laadukas PC on modulaarinen, voit ostaa tehoa pala kerrallaan eikä koko konetta tarvitse uusia. Nykyinen pelikoneeni on pala kerrallaan uudistunut yli kymmenen vuoden aikana.

  Tiukan budjetin tapauksessa paras ostos on nähdäkseni käytetty työkone, jossa on tarpeeksi iso kotelo (100 EUR luokkaa) ja siihen sitten vaikka upouusi melko edukas näytönohjain (200-300 EUR luokkaa). Sillä lähtee sitten liikkeelle. Itse kasaan tuommoisia jonkin verran lahjoituksina vähävaraisille joulun alla.

  Pelikannettaviin en itse oikein usko hinta-laatu-kulmasta mutta moni niistäkin pitää.

 3. Itse saan noista peleistä päänsärkyä ja en juurikaan ole pelannut pasianssia lukuun ottamatta sitten commodore 64 ja 1980-luvun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *