Hallitus purkaa työttömien hakemuspakon ja hyvä niin.

Orpon hallitus poistaa yhden Marinin hallituksen monista aivopieruista, työttömien hakemuspakon jossa ei alun alkaenkaan ollut järjen hiventäkåän.

”Viime vuonna voimaan tulleessa mallissa työttömät velvoitetaan lähtökohtaisesti vähintään neljään oma-aloitteiseen työnhakuun kuukaudessa. Poikkeustapauksissa velvoite voi olla alhaisempi eli 0–3 työnhakua.

Velvoitteen laiminlyönti johtaa ensin varoitukseen ja sitten työttömyysetuuden määräaikaiseen menettämiseen.

”Työnantajille tulee paljon hakemuksia, joista näkee, että ne on lähetetty vain hakemuspakon vuoksi. Tämän tilanteen muuttaminen on ymmärtääkseni aika laajalti toivottu asia”, Satonen sanoo.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009873881.html

10 vastausta artikkeliin “Hallitus purkaa työttömien hakemuspakon ja hyvä niin.”

 1. Työnhaun pitäisi koskea avoimia työpaikkoja niille joilla on sen työn pätevyys ja on väärin pakottaa hakemaan siivoojan paikkaa jos on pätevyys vaikkapa hitsariksi.

  1. No periaatteessa joo, mutta mikäli pätevälle hitsarilla on pätevyys myös siivoojaksi niin…

 2. Eikös työttömille ole ns. ammattisuoja jonkin aikaa.

  Eli ei tarvitse hakea kuin omaa koulutusta vastaavaa työtä aluksi, mutta aika on rajattu ja sen jälkeen pitää hakea kaikkea mikä voisi sopia.

  Näin oli siis ainakin joskus, en tiedä nykytilannetta.

 3. Taisi ollakin Sipilän hallituksen aivopieru. Työttömille tietysti kivempaa kun ei tarvi keksiä turhia hakuja.

   1. ”Viime vuonna voimaan tulleessa mallissa työttömät velvoitetaan lähtökohtaisesti vähintään neljään oma-aloitteiseen työnhakuun kuukaudessa.”

    No ehkä Hesarissa on väärää tietoa, joka ei toki olisi mitään uutta.

  1. Norppa, on se ainakin yrityksille kivaa kun ei tule turhia hakemuksia joita pitää löydä läpi ja hukata aikaa.

 4. Tämä ei liene sitten ole Marinin hallituksen esitys, joka myöhemmin tuli voimaan?

  ”4.1.2 Työnhakuvelvollisuus
  Työnhakijan tulisi hakea työmahdollisuuksia työttömyysetuuden jatkumisen edellytyksenä työllistymissuunnitelmassa määrätyllä tavalla. Lähtökohtaisesti työnhakijalta edellytettäisiin neljän työmahdollisuuden hakemista kuukauden kestävän tarkastelujakson aikana. Määrällinen työnhakuvelvollisuus kirjattaisiin työllistymissuunnitelmaan alkuhaastattelussa tai sitä edeltävässä täydentävässä työnhakukeskustelussa. Velvollisuuden ajantasaisuus tarkistettaisiin työnhakukeskusteluissa ja tarvittaessa täydentävissä työnhakukeskusteluissa työllistymissuunnitelman tarkistamisen yhteydessä. Lomautettujen työnhakuvelvollisuus alkaisi lomautuksen kestettyä kolme kuukautta.”
  https://finlex.fi/fi/esitykset/he/2021/20210167

 5. Voisin kuvitella että viranomaistyötä säästyy myös. Ei ole yksi tai parikymmentä kertaa kun olen jeesannut maahanmuuttajatuttuja näiden kanssa. Kysehän ei ole siitä etteivätkö he hakisi ihan hulluna töitä, vaan siitä että se prosessi ja raportointi on aivan helvetillistä säätöä. Sitten tulee virhe, sitten viranomainen korjaa, setvii, yms.

  Satonen on fiksuimpia päättäjiä eduskunnassa. Oikea linjaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *