Rasismia

Saako Suomessa palvelua suomeksi?
Ainakin ruotsi kieltä lisätään,
mutta voisimmeko kuitenkin lisätä englannin opetusta ja osaamista,
koska monet maahantulevat osaavat englantia?
Miksi hallitus taas taipuu pienen vähemmistön ruotsin kielen opetuksen lisäämiseen?
Eikö juuri perusS puolueen pitänyt päästää meidät ruotsin kielen ikeestä?
is.fi/kotimaa/art-20www_00009872582.html

7 vastausta artikkeliin “Rasismia”

  1. Niilo

   https://youtu.be/z4hynCHf-As?feature=shared

   Koska maassamme on niin paljon keskinäistä kahinaa ennestään, niin täytyy olla olla täysi munapäämulkero, joka tahtoo ristiriitoja entisestään lisätä maahanmuuton avulla.

   Toki on turhaa syyttää niitä poliitikkoja, jotka ovat perineet ääliömäisyytensä jo syntyessään.

 1. Niin no, ymmärrän toki, että asiakkaat haluaisivat Suomessa palvelun suomeksi, kuin myös ymmärrän, että pysyvästi maahanmuuttaneilta saa odottaa suomenkielen opiskelua.

  Vaikeampi sen sijaan on ymmärtää sitä,että esim.Pietarsaaressa on vuosikausia ollut vaikeuksia suomenkielisillä saada edes terveydenhoitopalveluita suomeksi, kun vallassa on vielä kaikenlaista syrjintää ja rasismia vastustava RKP.

 2. Jos näen kaupan ovella merkin, että koirat ovat tervetulleita, kierrän kaupan kaukaa. Joku muu taas on innosta pinkeänä. Asiakas äänestää kukkarollaan.

  Jos ravintolan ovella lukisi että palvelua ei saa suomeksi, asiakas voisi aivan itse valita onko se hänelle ongelma vai ei.

 3. Meitä Suomalaisia oli linja-autollinen retkellä Pietarsaaressa ja päätimme kysyä paikalliselta suositusta ruokapaikasta. Tapaamamme henkilö ei halunnut ymmärtää kysymystämme vaan puhui jotakin rantaruotsia jolloin lähdimme ja sikäläiset jäivät ilman rahojamme.

  1. Piertasaari, Ahvenanmaa saaristoineen, Loviisa Pernajoineen ovat edelleen hyvin ruotsinkielisiä, jossa suomea harvempi puhuu.
   Eeihän nii tuota voe tokkiinsa huastoo savvookaa, jotta kah, mittee sie oekee meanaat kysyyvä.
   ..va, sade hon ?

 4. Muistan tapauksen rantaruotsalaiselta pohjanmaalta vuosien takaa kun vein autoni pieneen korjaamoon, pari pikkuvikaa piti fiksata mitkä parhaani mukaan ruostuneella kouluruotsillani selittelin ummikolle mekaanikolle.
  Sydän kylmänä menin autoani noutamaan, että mitä siitä oli korjattu ja kuinka muhkea oli lasku. No sillä kertaa meni kaikki nappiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *