Keskusta avasi pelin – 20 miljoonan panoksella 100 miljoonan tuotto.

Keskusta avasi pelin ja esittää vaihtoehtobudjetissa 20 miljoonan panoksella 100 miljoonan tuottoa tyyliin heti.

”Puolue tekisi myös 20 miljoonan euron panostuksen harmaan talouden torjuntaan, jonka kautta arvioidaan saatavan heti 100 miljoonan euron lisätulot.”

https://www.verkkouutiset.fi/a/keskustalta-vaihtoehtobudjetti-tunnin-junan-rahat-kasvupakettiin/#582705e7

Laittaako jokin puolue paremmaksi?

5 vastausta artikkeliin “Keskusta avasi pelin – 20 miljoonan panoksella 100 miljoonan tuotto.”

 1. Sinänsä tuo turun junaprojekti on täysin turha Suomelle että siitä voi säästää.

  Mutta sen antaminen kepun avainhenkilöiden firmoille? Juuei.

 2. Yleensä se voittaa politiikassa joka eniten lupaa.
  Taisipa toimia Argentinassakin?
  Niin ja kun valtaan pääsee tietysti jakaa omilleen …

 3. Demarit lupaa saman 100 miljoonaa 10 miljoonan panostuksella erittäin yrittäjä vihamielisessä vaihtoehdossa ja sotekin ratkaistaan ihan tuosta vaan.

 4. Kun lukee SDP:n vaihtoehtobudjetin tekstiosia niin välillä on vaikea tietää onko kyseessä puolueen vaihtoehtobudjetti vaiko SAK: n pamfletti.

 5. Valtionvarainministeri vastaa hallituksen puolesta vaihtoehtobudjeteihin.

  ”Sosialidemokraatit himoverottavat
  Purran mukaan sosialidemokraattien vaihtoehto perustuu olennaisesti ihmisten ja yritysten himoverotukselle.

  – Suomen kansantalous kärsii kitukasvusta, ja SDP on valmis jatkamaan tätä kituuttamista tappamalla kasvun edellytykset veronkorotuksin. 830 miljoonan veronkorotukset! Mistään ei näy usko ihmisten omaan vastuuseen omasta elämästään. Taattua sosialismia ja tukipolitiikkaa.

  – Jos yksilö ei ole jo nääntynyt valtion alle, se nääntyy tämän vaihtoehtobudjetin jälkeen, valtiovarainministeri jatkoi.

  – Perutte kaikki keskeiset hallituksen säästötoimet ja rakenneuudistukset asumistuesta työttömyysetuuksiin. Julkisen talouden tila ei demareiden näkövinkkelistä aiheuta tarpeita menosäästöille. Rakenneuudistuksille sosialidemokraatti ei näe tarvetta. Hyvin menee, mutta menköön. Veroja toki korotetaan melkein miljardilla.

  Keskustan vaihtoehto poliittisesti vastuuton
  Keskustan vaihtoehtoa leimaa poliittinen vastuuttomuus, katsoo Purra.

  – Sysäätte leikkauksia seuraaville hallituksille – uskallatteko muuten sitten osallistua? – ja korotatte verotusta puolella miljardilla eurolla. Ilmeisesti keskustan leikkausstrategia on velkaantua riittävästi, jotta pääsemme nauttimaan EU:n uusista elpymisvälineistä, kerrankin nettosaajana. Tämä ei ole hallituksen linja. Suomen kokonaisveroaste on maailman ehdotonta kärkeä – eikö keskusta näe tätä ongelmaksi, jota pitäisi sopeutustoimien ohella myös ratkoa?

  – Harmaan talouden torjunnassa keskusta on onnistunut luomaan talouspoliittista alkemiaa. Jokainen panostettu euro tulee keskustan mukaan viitenä eurona takaisin. Tämä on fantastista, Purra veisteli.

  Vasemmiston vaihtoehdossa kiinnitin huomiota yleisen sosialismin ohella pankkiveroihin, sanoo Purra.

  – SDP taisi ehdottaa pankkien kansallistamista jo 1970-luvulla. Pankkeja verottamalla tuskin pääsemme pakoon kurjaa kasvunäkymäämme.

  – Vasemmistoliitto tekee opposition ennätyksen ehdottamalla vaatimattomasti 3,2 miljardin veronkorotukset. Valtion menoja vasemmisto kasvattaisi ällistyttävät 2,9 miljardia.

  Vihreillä urut auki
  Vihreät ovat laskeneet urut auki ja ehdottavat veroja korotettavaksi 1,2 miljardilla, laskee Purra.

  – Menopuolella vihreät leikkaa jälleen “haitallisia yritystukia”, mikä on yhtä fantastista kuin keskustan harmaan talouden ikiliikkuja. Suomeksi tämä leikkuri tarkoittaa verotuksen kiristymistä ja lisävaikeuksia jo valmiiksi vaikeuksissa olevalle vientiteollisuudellemme.

  – Vihreät ovat valmiit myös verotuksen kiristyksiin antamalla hyvinvointialueille verotusoikeuden. Veroja lisää tuntuu olevan vihervasemmiston täsmälääke jokaiseen ongelmaan.”

  https://www.verkkouutiset.fi/a/riikka-purra-sdp-himoverottaa-vihreilla-urut-auki/#582705e7

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *