Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

”Suomi kamppaili Luxemburgissa silakan kalastuksen täys­kieltoa vastaan”

”SUOMI kamppaili maanantaina silakan kalastuksen täyskieltoa vastaan osana samanmielisten maiden ryhmää EU:n maatalousministerien kokouksessa Luxemburgissa. Kyse on suomalaisten kalastajien ja jalostusteollisuuden kannalta tärkeästä asiasta.”

”Komission pohjaesityksenähän on silakan kohdalta täydellinen kalastuskielto. Meidän mielestämme se on suhteeton ja kohtuuton”, Essayah summasi Suomen kannan”

”Suomessa haluttaisiin nojata tieteelliseen neuvoon silakan kalastuskiintiöstä. Myös tämä toisi leikkauksia kiintiöön, mutta EU-komissio on halunnut mennä asiassa pidemmälle aina täyskieltoon saakka.

Suomessa on investoitu viime vuosina jatkojalostusmahdollisuuksiin. Silti Suomi ei ole ajanut kantaansa läpi pelkästään taloudellisin argumentein, vaan Essayah kertoi nostaneensa neuvotteluissa esille myös silakan viennin Suomesta Ukrainaan.

”Yksi asia, joka ehkä näissä neuvotteluissa on myöskin Suomen puolelta tuotu esille, niin muun muassa Suomesta viedään noin kolme miljoonaa kiloa silakkaa Ukrainaan heidän valkuaisainehuoltonsa takaamiseksi. Eli tässä kyllä on kysymys myös aika isoista asioista silloin, jos totaalikielto tuohon silakan kalastukseen tulisi”, Essayah sanoi.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009941038.html

Hienoa kun meillä on ministereitä kuten Essayah ja Purra, jotka edustavat Suomea ja suomalaisten etuja, eivätkä itseään.

10 vastausta artikkeliin “Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.”

 1. On selviö ettei tuolla ole suurtakaan kannatusta

  Ja varmaan nitä on jotka meren rannalla käyttää vanhaa tapaa elikkä silakkalitkaa ja hakee silakkansa merestä

  Vaikka tuostakin voivat lait tehdä ei Suomella ole valvojia siihen koska ne silakat on jo pannulla ja voi olla jo mahassa kun virkavalta saapuu

  Noin se asia vesittyy jo alkaessa terv tepivaari

 2. On tosiaan hyvä, että hattu kourassa kulkeminen ja nöyristelevä alamaisuus on eilistä päivää.

  On hyvä huomata, että Essayah haluaisi, että päätöksiä tehtäisiin enemmän tieteelliseltä pohjalta kuin mutu tuntumalta.

 3. Kannatti viedä viestiä EU komissiolle.

  Kiintiöpohjainen silakan kalastus jatkuu. Pohjanlahden kiintiö pienee 31 prosenttia, mutta asian kanssa voidaan elää, sanoo tutkija Jari Hänninen.

 4. ” Nyt hyväksytty ratkaisu on parhaan tieteellisen neuvon sekä EU:n yhteisen kalastuspolitiikan ja Suomen tavoitteiden mukainen. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että neuvosto päätti jatkaa silakan kohdennettua kalastusta tieteellisen neuvon mukaisesti, Essayah sanoo tiedotteessa.”

  https://yle.fi/a/74-20056721

  1. Kiintiö reipas laskeminen on aivan perusteltua, sillä silakka voi huonosti, mutta kokonaiskielto olisi ollut ylireagointia.

   Nyt tilanne seurantaan ja ellei muutosta parempaan tule niin uusia toimia.

   Vielä jn jotenkin saataisiin silakka suomalaisiin ruokapöytiin, mutta se on sitten oma asiansa.

   1. Niinpä.
    Se rehuksi norjalaisen lohen ja minkkien menevä pitäisi saada ihmisten ruokapöytiin .

 5. Kyllä ainakin minulle silakka maistuu, vaikka näin järvi-Suomen asukkaana suosin enemmän muikkua ja kuoretta.

 6. EUn päätöksissä ei aina ole ollut järkeä. Onneksi saatiin yksi järjettömyys estettyä. EUn piikkiin taitaa mennä se että teillämme on takavalottomia autoja ja että netin selaamista hidastaa jatkuva evästeiden hyväksymisen vaatiminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *