On aika vaikea ymmärtää ruotsalaisten jahkailua vai onko ?

Ruotsi on ollut ”sotatilassa” jo vuosia ja taistelut vaikuttavat alati kiihtyvän, mutta mitään parannusta tilanteeseen ei puheiden lisäksi vaikuta tulevan.

On ikävää todeta, että ehkä merkittävin syy hitaudelle on länsimainen oikeusvaltio.

Niin yleviä, hyviä ja kannatettavia kuin länsimaisen oikeusvaltion toimintaperiaatteet ovatkin, niin Ruotsin kaltaisessa tilanteessa niistä tulee ellei nyt suoranainen este niin ainakin merkittävä hidaste.

Entä jos tilanne äityisi meillä vastaavaksi, olisimmeko yhtä ”kädettömiä” kuin länsinaapurit.

8 vastausta artikkeliin “On aika vaikea ymmärtää ruotsalaisten jahkailua vai onko ?”

 1. Samainen länsimainen oikeusvaltio käsite mahdollistaa murhasta tuomitun vankikarkurin elävän Suomessa vapaana miehenä.

 2. En sanoisi että vika on oikeusvaltiossa. Vika on ennen muuta asenteissa.

  On etukäteen päätetty missä kaikkialla vika ei voi olla ja siten suljettu 95% keinoista pois. Sitten valitellaan kun loput 5% ei toimi.

  1. Kyuu, kyllä länsimaisessa oikeusvaltiossa on esim. sellainen ongelma, että rikollisilla on erittäin paljon oikeuksia ja niitä oikeuksia valvotaan usein huomattavasti tehokkaamin kuin uhrin vastaavia.

 3. Esimerkiksi Britanniassa tai USAssa todennäköisesti voitaisiin tehdä enemmän. Ruotsin hallitus on nyt myöntänyt että maahanmuuttopolitiikka on ollut naivia. Niin oli myös armeijan alasajo. Vahinko on jo tapahtunut, nyt vaan sanotaan ”sori siitä”.
  Suomi ei onneksi ehtinyt mukaan näihin Ruotsin ” uudistuksiin” vaikka jotkut kovasti yrittivät. Suomi on niin jälkeenjäänyt ja vanhanaikainen…. uusihan on aina parempaa. Ruotsi on hyötynyt valtavasti maahanmuutosta, juu.

  1. Norppa, olet oikeassa, joidenkin yrityksestä huolimatta Suomi ei aivan yhtä huonossa asemassa ole, mutta pahoin pelkään, että Ruotsista ulottuu meille lonkeroita, jousta emme vielä julkisuudessa tiedä.

   Kuinka syvälle ja laajalle ne ulottuu on sitten oma ongelmansa.

   No ei pitäisi maalata piruja seinälle.

   1. Mediatietojen pohjalta huumereitti ja kyseisen jengin rantautuminen on tapahtunut pohjoisen maarajojen kautta, joten kyllä ne lonkerot ovat sitten jo levinneet laajalle.

    Karttaa katsomalla voi päätellä potentiaalisia markkina-alueita ja ehkäpä lisääntyneellä katuväkivalla on myös jokin rooli asiassa.

 4. Ainakin julmetun suuri huumeidentuontiverkosto on levitetty Ruotsita Suomeen. Poliisin mukaan puhutaan sadoista kiloista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *