Renkaiden vaihtoa ja kevyttä pohdintaa poliitikkojen mielenterveydestä.

Tulipa eilisnä vaihdettua talvirenkaat naapureille ja kylänmiehille, itselle laitoin jo viime viikonloppuna.

No nykyään kun äijät kokoontuu niin puhe on joko kalastuksesta tai politiikasta. Nuorena aiheet olivat eri, mutta mitäpä niistä, hyvä jos edes muistaa miltä…

Kylänmiehistä eräs heitti ilmoille kysymyksen, onkohan ihminen ihan tervepäinen kun lähtee politiikkaan?

Ajattelin kysymyksen olevan enempi leikkiä joten heitin, että hulluja ne on kaikki, mutta kysymys olikin tarkoitettu ihan vakavasti pohdittavaksi.

No vakavammin kun asiaan suhtautuu niin nopea vastaus on itsestään selvä, eduskunta ja kaupunkien / kuntien valtuustot ovat läpileikkaus kansalaisista ja tämä koskee myös mielenterveyttä.

Kansanedustajat, ministerit ja valtuutetut ovat aivan samanlaisia ihmisiä kuin muutkin, eikä eduskunta tahi kunnalliset luottamustehtävät sitä miksikään muuta.

Mielenterveys on varsin monitahoinen kokonaisuus ja kuten ihmisen fyysisenkin terveyden osalta, lääketiede on kehittynyt niin pitkälle, ettei tervettä ihmistä olekaan.

Jos oikein hakemalla haetaan, niin uskokaa vaan, kyllä meillä kaikilla vähän viiraa joskus, mutta se on osa ihmisyyttä ja elämää.

No keskustelun syvetessä pohdinta keskittyi erityisesti eduskuntaan, ministereihin / kansanedustajiin ja siihen, että huomaako mielenterveysongelmia ulospäin?

Vastaus on ei ja kyllä, usein nuot ovat päinvastoin eli kyllä ja ei, mutta tässä tapauksessa ei ja kyllä on osuvampi.

Pääosin ei huomaa, mutta toisinaan kyllä.

Oikeastaan tärkeämpi kysymys kuin se, että onko ihminen tervepäinen lähtiessään politiikkaan olisi se, että onko ihminen tervepäinen enää sen jälkeen?

Niin paljon paskaa monet poliitikot saavat niskaansa, että kyllä se jossain tuntuu.

14 vastausta artikkeliin “Renkaiden vaihtoa ja kevyttä pohdintaa poliitikkojen mielenterveydestä.”

 1. En osaa sanoa politikkojen mielenterveydestä sitä enkä tätä, mutta kokemusperäiseen tutkimukseeni nojaten sanon, että hyvin monella on kyllä ns. peukalo keskellä kämmentä.
  Monasti sitä näkee, että politikolla ei ole harmainta aavistusta kuinka jokin asia toimii käytännössä, vaikka on kyseisestä asiasta päättämässä.Hyvä olisi tietenkin politikkojenkin olla ennen eduskuntaan nousuaan ns. ”oikeissa töissä”, voisi katsantokanta avartua kummasti.

 2. Arvi, eikös tämä mene siihen samaan ”läpileikkaus kansasta” ajatukseen?

  ”Oikeat työt” on hyvin mielenkiintoinen käsite mutta mitähän ne sitten oikein ovatkaan?

  Hyvä ystäväni, leipänsä rockmusiikkona hankkinut joskus pohti, että hitsari saa jäädä 39 kuumeessa sairikselle, hänen täytyy heittää tabua naamaan ja soittaa sovittu keikka.

  Monen mielestä heistä kahdesta, ainoastaan hitsari on oikeissa töissä.

  1. Niin, en tiedä siitä läpileikkauksesta, mutta suurin osa eduskunnassa istuvista kansanedustajista ovat akteemisia,-korkeasti koulutettuja teoreetikkoja.

   1. Arvi, onhan toki, mutta korkeasti koulutettuja teoreettikoja on heitäkin osa kansasta.

    Aika moni korkeasti koulutettu on toki myös matkan varrella tehnyt myös ”oikeita töitä” ja jatkaneet sitten lukujaan, joko kunnianhimosta tahi päästäkseen sisältöihin ja miksipä ei vaikka kumpaakin.

    1. Käden taidot ovat ”katoavaa kansanperinnettä”, kun suuntaus näyttää olevan että kaikista yritetään tehdä tohtoreita, maistereita melkein jokainen.

     1. Oliskos syynä ettei käden taitoja arvosteta niistä kun ei kukaan maksaisi yhtään mitään
      Noille olen sanonut no tee sitten itse terv tepivaari

 3. Rengaat vaihdoin niin että taas kerran satoi lunta seuraavana päivänä no ei paljon mutta satoi kuitenkin terv tepivaari

 4. Joka taas uskoo politiikon puheisiin on kaikkeen johdettavissa ihan minne vaan terv tepivaari

 5. Politiikon luotettavuus on – nolla tasolla eikä ne muuksi muutu terv tepivaari

 6. Itse asiassa yksi syy miksi intoni politiikkaan on laimentunut viime vuosina on juurikin se mitä se tekee terveydelle.

  On äärimmäisen harvinaista nähdä poliitikko joka elää vanhuuttaan edes suurin piirtein terveenä.

  Politiikka on mukavaa, mutta ei niin mukavaa.

  1. Kyuu, on aika helppo uskoa politiikan olevan ihan pirun raskas laji jos siihen vakavissaan satsaa.

   Vaikka toki on myös niin, että jos on oikein intohimoa siihen mitä tekee niin muille raskas työ saattaa itselle olla verrattain stressitöntä.

   1. Raskas on henkisesti nykyinenkin työni ajoittain. Mutta haaste on mielekäs ja kuitenkin 90% ongelmista on teknisiä.

    Politiikassa 100% ongelmista on inhimillisiä, ihmisten ja aatteiden erimielisyyksiä. Asialla ei ole mitään tekemistä politiikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *