Tampereella on hyvä pormestarionni

Olin väärässä. Minulla oli todella matalat odotukset ja ikävä kuva Kummolasta kun hänen pormestarikausi alkoi. Vaan kun kausi alkoi, kerta toisensa jälkeen hän on osoittanut olevansa aikaansaava osaaja ja realisti, sopivasti mutta ei liian särmikäs, valmis haastamaan oman maailmankuvansa.

Kolmen suora

Ikonen, Lyly, Kummola. Minun pitää todeta että jokainen heistä ansaitsee hatunnoston. Huomioiden minkälaisia tunareita valtuustomme on täynnä, jaksan vain ihmetellä miten hemmetin hyvä pormestarionni meillä on ollut. Jokainen on tuonut omaa tyyliään eikä toiminut täysin kuten edeltäjä, mutta yksi samanlaisuus löytyy. Jokainen on ottanut tehtäväkseen pyrkiä olemaan kaikkien tamperelaisten pormestari. Ei Lyly käynyt vain demareita lähellä olevissa tapahtumissa saarnaamassa AY-liikkeen oppeja, eikä Ikonen keskittynyt vain bisnekseen ja työnantajiin. Kummolan kiinnostus kulttuuritoiminnan kehittämiseen oli niin iso shokki että useampikin toimittaja ihmetteli hänen kykyään kokeilla jotain uutta.

Tampereella ei ole kaikki hyvin. Toisin sanoen, pormestarille on vielä paljon työtä jäljellä. Viimeksi on juteltu Tampereen mielivaltaisesta pysäköinninvalvonnasta. Areenan kanssa on vielä paljon, paljon ongelmia käsittelemättä. Lähiöiden kehitystä kyllä harjoitetaan, mutta edelleen täysin vailla kokonaiskuvaa. Asuntotuotanto keskittyy yhä lähes yksinomaan sijoittajille myytäviin pieniin yksiöihin. Kouluissa ei ole turvallista. Liikennesuunnittelu kompuroi. Sote on toki oma juonensa, mutta se ei ole kaupungin vastuulla.

Koska tilanne on nyt kuitenkin se, että meillä on ollut ja meillä yhä on hyvä pormestari, aion nostaa rimaa vieläkin korkeammalle. Kummolalla on pari vuotta aikaa nostaa vaikkapa edellä mainituista aiheista pari pöydälle ja työntää kädet saveen. Kuten moni kanssablogaaja on muistuttanut, velanotto myös kasvaa ja talouden harmaita pilviä leijuu ylle. Nyt jos koskaan todella tarvitsemme parasta mahdollista pormestaria.

5 vastausta artikkeliin “Tampereella on hyvä pormestarionni”

 1. No ei se Kalen maine kovin kasonen kyllä ole ollut varsinkin rautakanslerina ollessaan teki mitä itse halusi terv tepivaari

  1. Rautakansleri nimitys tuli aikana, kun hän oli jääkiekkopomo. Ja hyvä olikin sekalaisen seurakunnan pääpomona.
   Kokememus hänellä on vertaansa vailla monialamiehenä.

 2. Ikonen on tietenkin osaava kunnallispoliitikko, mutta armoton sähläri ja puhekone, jolta puuttuu jämäkkyys.

  … mutta voimakkain Tampreen kehittäjä on ollut Pekka Paavola aseveliaksekeineen sivuraiteistaan huolimatta.
  … ja Sanna Marin, joka sai asiat tapahtumaan valtuuston pj. nä.

 3. Ehkäpä tämä vaihtuvuus on myös arvo sinänsä. Juuri se, että kaikki kolme ovat omalla tavallaan olleet mainioita, eivät samalla tavalla. Kun demareilta on puuttunut särmiä viime aikoina, Lyly muistutti että ei tarvita särmiä ja fanfaareja vaan osaamista, ymmärrystä ja ammattitaitoa. Kuten Heikki sanoi, terävä kuin partaveitsi.

  Paavolan historia on toki oma, suuri, hieno tarinansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *