Tätäkään en suosittele lukemaan – Suomestakin on löytynyt Hamasin merkittäviä ymmärtäjiä.

”Israel-kielteisyys on kuulunut tarjahalosten, erkkituomiojien, pekkahaavistojen ja aatetoverien Nato- ja Yhdysvallat-vastaisuuteen, Jarkko Tontti kirjoittaa…”

https://www.verkkouutiset.fi/a/suomestakin-on-loytynyt-hamasin-merkittavia-ymmartajia/#fd5a3b1c

31 vastausta artikkeliin “Tätäkään en suosittele lukemaan – Suomestakin on löytynyt Hamasin merkittäviä ymmärtäjiä.”

  1. Kähinät ovat tyypillistä monikulttuurisuutta.

   Samojen rajojen sisälle ei pitäisi ahtaa keskenään liian erilaisia kulttuureita. Ruotsalaisiltakin on puuttunut tunneälyä yhtä paljon kuin vihervasemmistoltamme, joka ei siis ole asiaa ymmärtänyt.

   Ahtisaari olisi pyrkinyt kahden eri valtion ratkaisuun, vaikka kyseiset osapuolet olisivatkin tuota ratkaisua vastustaneet.

 1. Tontti on kaukana puolueettomasta tai fiksusta ihmisestä.

  Mutta pointti on silti totta. Suomessa on monia, jotka kannattavat jopa islamistiseksi terroristijärjestöksi poikkeuksellisen hirveää toimintaa.

  1. En ole Tonttia puolueettomaksi maininnut, fiksuudesta en osaa sanoa, kun en miestä tunne.

   Yhden näkökulman ja mielipiteen hän kuitenkin tuo keskusteluun.

 2. Ei liene kyse Hamas sympatioista vaan siitä mitä punaisempi tai kaunosielu ihminen on vähän kuin pakkomielle ymmärtää ja puolustella kaikkea sellaista mistä Amerikka ei pidä.

 3. Kannattaisi perehtyä itse asiaan sen sijasta, että maalailee asioita väärästä kulmasta.
  Asian suomensi köykäisellä ymmärryksellä oleville Li Andersson, joka tuomitsi Hamasin yksiselitteisesti terroristijärjestöksi.
  Mutta ydin inhimillisesti on Gaza, ei Länsiranta. Gaza on maailman suurin Israelin vartioina vankileiri, joka räjähti käsiin.
  Joku ratkaisu pitää tavalla tai toisella löytää- kahden itenäisen valtion periaate, jonka YK, USA ja Zkin hyväksyvät, mutta Israel ei.
  Täällä sitä on turha leimata sitä omalla poliittisesella oikeisto-vasemmistoleimalla.

  1. Omasta kulmastani seuraan maailman tilanteita ja siltä pohjalta maalailen. Li Anderssonille on tyypillistä lähestyä kaikkea punaisesta kulmasta, toki puhuu asiaakin mutta useimmin vain osatotuuksia, hänen maailmassaan USA on kaiken maailmassa tapahtuvan pahan tyyssija ja yhteiskuntamuoto jossa vasemmisto on pysyvästi vallassa onnen edellytys.

   Tuomitsen Hamasin jyrkästi, hyväksyn että ainakin ulkopuolelta katsoen kahden valtion malli voisi toimia.

  2. ”Kannattaisi perehtyä itse asiaan sen sijasta, että maalailee asioita väärästä kulmasta.
   Asian suomensi köykäisellä ymmärryksellä oleville Li Andersson, joka tuomitsi Hamasin yksiselitteisesti terroristijärjestöksi….”

   Hmm…

   Kehoitat tutustumaan asiaan itse ja sitten vetoat Li Anderssoniin.
   No ehkä Andersson osasi sitten pukea asian köykäisellä ymmärryksellä oleville.

  1. Kuten sanoin Andersson puhuu välillä oikeaakin asiaa mistä plussat hänelle

 4. Jarkko Tontti kertoo muuttaneensa tämän vuoden syyskuussa vuodeksi Israelin pääkaupunkiin, syynä hänen puolisonsa uusi työpaikka. Kertoo vielä tämän olevan kolmas peräkkäinen vuosi ulkomailla, ensin oli Cambridge, sitten Lissabon.

  Tontilla on terävä kynä ja terävä pää ja hän puhuu kieltä, jota minä ymmärrän.

  Olen antanut Totille anteeksi hänen ärsytyskolumninsa Vihreässä langassa yli kymmenen vuotta sitten. Ainakin toistaiseksi.,

 5. Kiinakin nyt ärähti, moittii Israelia liiasta väkivallasta itseään puolustaessa.
  Hamasin kaikki tuomitsevat ja Israelin väkivaltaa moittivat mutta harvempi kertoo mitä Israelin pitäisi tehdä fanaattisen Israelin tuhoa vaativan Hamasin tukahduttamiseksi.

  1. Matti, ja jotta tahaton huumori ei loppuisi, Venäjä äänestyttää asian tiimoilta YK:n turvallisuuseuvostoa maanantaina.

 6. Kun kommenteissa on vasemmistolaisia nostettu esille, niin pidän hieman koomisena sitä selittelyä mitä jälleen kerran juuri vasemmalta kuuluu kun Hamasin rakkaudenohjuksiin Israel vastaa niin kuin se on aina vastannut.

  En tiedä, ehkä vasemman siiven antisemitismi tulee edelleen joillekin yllätyksenä, mutta huonosti on kyllä pitänyt asioita seurata jos näin on.

  Kommenteissa on mainittu nimeltä vasemman siiven äärilaitaa edustavia henkilöitä ja varmasti päälle liimattu ulkokultaisuus joihinkin uppoaa, mutta jos pintaa raapaisee niin kyllä se todellisuus siellä lymyää.

 7. Minä en tajua sitä, että tässä Hamasin hyökkäyksessä olisi kukaan sitä puolustamassa. Ei oikealta eikä vasemmalta. Sitä asetelmaa tässä ei tarvita. Tässä asetukset ovat Israelin oikeutta puolustaa itseään ja ihan oikein. Sitten toinen asetelma on se koko suljettu Gaza. Ja kolmas vihollisuudet aina Israelin perustamisesta lähtien uskontoineen, uskonsotineen.
  Yhtälö on mahdoton.

 8. Anderssonin ulosottoa on laajalti kritisoitu ja syystä – se on aivan sama kuin syyttäisi raiskauksen uhria raiskatuksi tulemisesta.

  Tontti on avoimesti todennut olevan pro-Israel ja sionisti. Se ei ole suinkaan kiellettyä. Se kuitenkin tarkoittaa ettei hän kykene puolueettomaan arviointiin. Hänellä on mielipide ja se hänelle suotakoon, mutta siihen on fiksua suhtautua kriittisesti.

  1. Kyuu, ihan juuri näin ”Hänellä on mielipide ja se hänelle suotakoon, mutta siihen on fiksua suhtautua kriittisesti.”, kyse on mielipiteestä.

   Mielipiteisiin tulisi aina suhtautua kriittisesti, tutustua itse asiaan ja muodostaa sitten ihan oma.

 9. Kun Heikki toistaa tuota ”Gaza on maailman suurin avovankila” niin kysynpä vaan nähdyn jälkeen että olisiko sen asukkaiden kenties pitänyt antaa toimia vapaasti? Ehkä sille ” vankilalle” oli jokin syy?

  Kun Israel vetäytyi Gazasta siitä ei ollut tarkoitus tulla ”avovankilaa”. Israel teki Gazassa juuri sen mitä palestiinalaiset ovat vaatineet: purki siirtokuntansa ja veti joukkonsa. 9000 juutalaista siirtyi tai siirrettiin pois alueelta jossa he olivat asuneet jo kymmeniä vuosia. Juutalaiset jättivät jälkeensä myös 3000 kasvitarhaa joissa oli työskennellyt 4000 palestiinalaista työntekijää. Israelin vetäydyttyä palestiinalaiset ryöstivät ja hajottivat tarhat, mukana oli paikallisia arabipoliiseja. EUn antamat vesijohtoputket Hamas kaivoi ylös ja teki niistä rakettien laukaisusiiloja. Montakohan miljardia Gaza onkaan saanut, ne on tuhlattu terroristien hulluun holokaust-2 suunnitelmaan. Itselleen Hamas kyllä on rakentanut maanalaisia tunneleita suojaksi mutta siviileitä se haluaa ”marttyyreiksi” jotta maailman hyväuskoiset hölmöt kuten Andersson antaisivat sille tukensa.

 10. Ns tasapuolisuus tämän terroristi-iskun kommentoinnissa muistuttaa suomettumisen ajan tasapuolisuutta jolloin Neuvostoliittoa arvostelevan kuului arvostella myös USAta tai länsimaailmaa vaikka työttömyydestä tai rikollisuudesta jota mukamas ei sosialismissa ollut.

 11. Täällähän se vasta vanhakantainen suomettumisilmö jatkaa, nyt niputtautuneina uskontokategorioihin.
  Tarkoittaen vastaan tai puolesta juutalainen, nasarettilainen jeesususko, muu kristinusko ja muslimit. Kaikki sotaisia aatteensa puolesta ja terroristit kaupan päälle.
  Kuka se puhdas pulmunen on ?

  1. Ei kukaan ole puhdas pulmunen, viisauden alku on se että tämän faktan tunnustaa.

   Jos asiat ovat menneet Gazassa kuten Norppa kuvaa on vaikea kuvitella että Gaza ilman Israeliakaan olisi onnen tyyssija, saa vaikutelman että on siellä kaksi tahoa, verenhimoinen Hamas ja tavallinen palestiinalainen.

   1. Näin valitettavasti on.
    Tosin osa tavallisista palestiinalaista on saatu aivopestyksi Hamasia kannattamaan, koska kaikki elämiseen tarvittava tulee sen sakin valvomana ja se selitetään Hamasin tuomana.
    Kaikenlaiset ideologinsa ”uskovaiset” koittavat sivuuttaa sen tosiasian, että Hamas edelleen koittaa tappaa israelilaisia mukaan lukien naiset ja lapset mahdollisimman paljon ja näyttävästi ja tilanteen jotenkin rauhoituttua aloittavat rähinän uudelleen ampumalla raketteja siviilien sekaan.

    1. Sitähän ei kukaan kiistä, etteikö Hamas ole terroristi.
     Mutta se ei ollut kysymys tai edes vastaus. Miten tuo ratkaistaan on se kysymys ja viisastenkivi?
     Ja se ratkaisu ei ole yksipuolinen.
     Se on itsenäinen Israel ja Palestiina, jonka osapuolet hyväksyvät.

     1. On niin helppo sanoa että ratkaisu on kaksi itsenäistä valtiota ja kaikki olisi hyvin mutta on monta mutkaa sillä tiellä, olisiko yksi pahimmista että Hamasin virallinen tavoite on pyyhkiä Israel pois maailmankartalta.

 12. Noin se olisi pitänyt YYKOO n aikanaan tehdä Israelin ja Palestiinan valtiot vaan eipä tehnyt vaan pelkästään teki israelin
  Syitä en tiedä miksi ei noin toiminut terv tepivaari

  1. Ei YK mitään valtioita tehnyt, ainoastaan sovintoesityksen jonka juutalaiset hyväksyivät koska pelkäsivät sotaa ja menettävänsä kaiken ja arabit hylkäsivät koska halusivat sotaa jonka avulla he luulivat saavansa kaiken. Arabien hyökkäyksen juutalaiset torjuivat eivätkä he saaneet edes sitä mitä hyväksymällä YKn ehdotuksen olisivat saaneet. Sitä he ovat nyt kiukutelleet jo yli 70 vuotta.

 13. Täysin erinomainen visualisointi ja tekstikuvaus alueen historiasta viimeisen 3 000 (!) vuoden ajalta on tehnyt Tomas Pueyo, joka tuli koronan aikaan kuuluisaksi selkeillä visualisoinneilla pohjautuen syvän tieteelliseen numeroanalyysiin. Tämän kun lukee niin huomaa missä suossa kynnetään ja vastaa myös Tepin huomioon hyvin. Löytyy x:stä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *