Uskovaisille kaikki on yhteistä…….. velatkin.

On henkilö/henkilöt, jotka ovat ns.hyvin toimeentulevia ja joiden palkka riittää leivän lisäksi mainiosti myös niihin sirkushuveihin kaikensortin ulkomaanmatkoineen ja viikonloppujen ”kosteine” päivällisineen.

Mutta !

Kun heistä riippumattomista syistä johtuen hän joutuukin YT-neuvottelujen jälkeen siirtymään kilometritehtaalle  ja sitä kautta työttömyysturvan piiriin, niin kaikki kai ymmärtävät, että entisenlainen elämäntapa ei ole enään mahdollista, eli  jostain on tingittävä.

Olen melko varma, tai itseasiassa täysin varma, että lähes kaikki, tai sanoisinko kaikki Suomalaiset lähtisivät karsimaan ”sirkushuveista” ennen leipää ja kukaan tolkun ihminen ei lähde velkaa ottamalla säilyttämään aikaisempaa elämäntapaansa, siinä tulee ennen pitkää varmasti pää vetävän käteen.

Mutta siitä pääsenkin mainiosti ikäänkuin aasin siltaa pitkin siihen, että miksi puolet Suomalaisista hyväksyy kuitenkin valtion kohdalla, että mistään ei karsittaisi .Tämä käy hyvin ilmi kun kuuntelee eduskuntakeskusteluja, jossa toinen puoli haluaa jatkaa entiseen malliin mistään tinkimättä ja ylikin, kun taas toinen puoli haluaa laittaa suun säkkiä myöden ja karsia sellaisista menoista jotka eivät kuulu yhteiskunnan ydintehtävien piiriin.

Minä en kyllä erottelisi perheitä ja valtiota toisistaan, sillä se on varmaa, että jos kovin pitkään jatketaan sillä linjalla, että syödään enempi kuin tienataan, niin varmuudella on niin valtion kuin rajojemme takaisetkin vouditkin kyselemässä, että missä on velipuoli.

Siis ne vasemmistolaiset, jotka osaavat oman elintasonsa rinnastaa kuhunkin elämänsä vaiheeseen sopivaksi niin leivälle kuin sirkushuveillekkin, niin mikä kumma siinä on, että valtio voi jatkaa ”ylensyöntiään” tulevien sukupolvien pöydästä ja kun nyt hallitus tähän haluaa muutoksen, niin jo ollaan poistamassa aseista varmistimet punalippujen hulmutessa.

Huudetaan että kylmää kyytiä ja köyhät kyykkyyn, mutta jos nyt jatkettaisiin vasemmiston toivomalla linjalla, niin se on taivahan tosi, että tulevat sukupolvet ne vasta paleleekin kyykyssään meiltä saamallaan perinnöllä.

Valtio olemme me, joten heiluttaako häntä koiraa vai päin vastoin.

24 vastausta artikkeliin “Uskovaisille kaikki on yhteistä…….. velatkin.”

  1. Niin kuin olen sanonut, persuhallitus näkee maaiman vain yhdestä avaimen reijästä, kasskaapin. Maailmassa ei ole muuta kuin se kenellän on siihen avain ottaa ja antaa. Ei ajatustakaan siitä, kuka sinne suurimman määrän setelitä tuo ja kuka niitä tarvitsee paitsi minä, minä, minä…
    Persut ovat kuin al Caponen ( kok) roskasakki roistojoukkoineen ryöstämässä pankit.

    1. Punavirheiden maailmassa velkaa ei tarvitse maksaa ja setelit tulevat seinästä.
      Valitettavasti se seteleiden holtiton jakaminen ei toimi ja velkaa korkoineen on pienennettävä.
      Nyt lankeavat maksettavaksi Marinin sakin velkojen korot ja vastuuttomasti päätetyt pysyvät menot ilman tietoja tuloista.
      Persujen jatkuva syyttäminenMarinin sakin typeryyksien hoitamisesta osoittaa vain kirjoittajansa sokean uskon punapaskan.

      1. Eikö sinulla ole mitään uutta näkökulmaa, kuin tuo vanhan monistetun paskan jauhaminen ? Mikä he…in punasakki minä olen ?
        Minä näen kyllä, että kuulut juuri tuohon porukkaan joka katsoo asioita vai kassakaapin avaimenreiästä.

      2. On jumalan lykky että nyt Suomessa on kasööri, joka antaa vasemmistolaisen toivotaan toivotaan hötön mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta korvasta saman tien ulos.
        Nyt ei ainakaan neljään vuoteen oli majatalossa sijaa muiden piikkiin eläjille, vaan joutuvat hikoilemaan muuallakin kuin ruokapöydässä, jos meinaavat suolenmutkansa täyttää.

        1. ,,, missä se pöytä on, josta se leipä nyt tulee noilla toimin. Kerro ihan oikeilla sanolla.
          Kasööri kyllä elää entistä aikaa, jossa oli vain ynnä ja pois-lasku. Hän ei ole kuulutkaan ennustavista liukuvista kassalärjestelmistä, ennustusmenetelmistä, todennäköisyyslaskennasta, kun keskittyi vain poliittisiin scriptoihin.

          1. Se leipä tulee työtä tekemällä ja sitä teettämällä ja vasemmiston mielestä se odottaa sateenkaaren päässä ottajaansa.

    2. Persut ovat turhan maallisia, ehkä. Noudattavat taloudessa kansainvälisiä käsityksiä.

    1. Ihan nyt vaan piruuttani ja aikani kuluksi totean tällaisen detaljin että keskiluokkakin syö aikanamme hyvin, marketit pullollaan kymmeniä erilaisia jugurtteja ja juustoja, ruokaa menee heiltä paljon jopa jätteeksi, viinien kanssa myös vehtaavat, maistelevat uutuuksia ja kokeilevat uutta, ei kelpaa enää monelle meikeläiselle maito tai kraanavesi kyytipojaksi.

      1. En muuta tiedä kun, mitä näen koulujen lähettyvillä ja ihmismassoissa kaupungilla ja lähikaupoissa kuin, että pääosa nuorista syö helv…in huonosti ja lihoo kuin nouseva pulla. Juo energiajuomia, syö halpaa pullaa ja pizza ja muita höttövälipaloja. Miksi ?

        1. Roskaruoka ja energiajuomat lienevät Amerikasta meille tulleita hapatuksia. Tämän uuden hallituksen viaksi en tätä laskisi.

          1. En minäkään, mutta esi ainakaan vähennä näillä päätöksillään tätä ”roskasakin” kasvua. Taitaa olla menetetty sukupolvi räjähtävine vatsalaukkuineen ja suolistosairauksineen.

    2. Niilo

      Persujen politiikalla tulee maahamme kansainvälinen meininki. Jos onnellisuuteen vähenee, niin sitten tutkitaan, mentiikö jossakin vikaan.

      Onnellisuuteen perustuu kyllä mm. katuturvallisuuteen, jota vasemmistomme on ollut määrätietoisesti tuhoamassa. Yhteisvessatkaan eivät tule lisäämään kansamme onnellisuutta.

  2. Ihan vaan aikani kuluksi minäkin, kun odottelen keskelle pihaa rojahatanutta toistasataa vuotta vanhan koivun raivaamista. Siinä sitä onkin, kun kädet eivät ylety yli rungon ja visaisen tyven.

    Mutta emme me millään kaikkea pahoinvoinnistamme voi syyttää yksin perussuomalaisia. Kyllä tämä valtiolaiva ajettiin pahasti ojaan jo edellisten toimesta.

    1. Suomi on edelleen yksi maailman rikkaimmista valtioista velkoineenkin ja EU:n keskitasoa huolimatta edellisen hallituksen kriiseistä, yritysten tukipaketeista ( matkailu ym. ym. ) huoltovarmuudesta, Horneteista, Natosta, jne..
      Suomen velat ovat murto-osa vrt. USA.
      … mutta nyt ottaa ohraleipä, kun persuhallitus ei ole al Caponen (kok) kanssa näkemässä nenäänsä pidemmälle kansan kurjistamista vain kepulikonstein ja muka työllistäen ( konkurssiaallot, irtisanomiset jne. maailmantilanne) ja viemällä leivät vain notkuviin pöytiin.

      1. Suomi on Pohjolan köyhälistöä, koska pöljät kuuntelivat kansainvälisten suuryhtiöiden toivomuksia ja menivät eurottamaan.

        EU-liitäntäkin oli erhe, koska eeuu rajoittaa elinkeinojamme ja vie rahojamme etelän vetelille.

  3. Kyllä se vaan niin on, että rahaa tarvitaan valtiolaivan pinnalla pitämiseksi ja se raha täytyy olla peräisin tuottavasta työstä ja yritystoiminnasta, jotta pysyttäisiin kestävällä pohjalla.

    Kriisejä oli ja EKP:kin lähti rumbaan mukaan ja alkoi setelielvytyksen painamalla uutta rahaa kiihtyvällä vauhdilla. Rahaa, joka sitten suurimmalta osalta jaettiin suorina avustuksina asiansa huonosti hoitaneille maille. Esim. Italia, Espanja ja Ranska. Suomi otti jälleen kerran itselleen mopen osan ja sai vain maksettavaa osakseen.

    On hupaisaa, että Heikki jaksaa nostaa aina hornetit (tosin kyseessä on Lockheed Martinin F-35) ja natot esiin kun puhutaan edellisen hallituksen velanotosta. Käsittääkseni viime hallituskaudella ei vielä maksettu latiakaan tuosta hankinnasta. Tehtiin vain päätös ostaa koneet, niiden huolto ja varaosat. Sama koskee Nato -jäsenyyttä.

    1. Kaikki toimet maksoivat F-35 projektien loppuunviemisineen ym..
      En mitenkään ymmärrä tätä jatkuvaa edellisen hallituksen syndroomaa.
      Nyt puhutaan tästä kauhukabinetista, joka ei ole saanut muuta aikaan kuin riidat ja velan kasvun äärimmilleen.

  4. Olen aika ymmälläni siitä mitä edellinen hallitus maksoi hävittäjähankinnasta ja mitä jää uusille hallituksille

  5. Suomi on elänyt 15 vuotta yli varojensa, siitä ei vaan pääse yli eikä ympäri.

    Jokainen joka haluaa ymmärtää, ymmärtää sen, että joskus lasku on maksettava joko vapaaehtoisesti tai pakosta.

    Oppositiolla on mahdollisuus esittää ratkaisunsa vaihtoehtobudjettien muodossa ja sittenhän ne nähdään.

    Yllätyksiä ei tule, se on aivan varma.

    1. Miten voisi tulla ellei kaadeta kauhukabinettia mahdottomuuteensa. Tämä jälkeen vasta Suomi on täydellisessä kusessa niin taloudellisesti kuin moraalisetikin rappiolla.

      1. Niin, tarkoitin, että opposition vaihtoehdot eivät yllätä.

        Vihervasemmisto ketään jälleen kerran miljardeja ympäristölle haitallista yritystuista , jota he eivät kuitenkaan tehneet oltuaan neljä vuotta vallassa ja hyvä niin, mutta se ei estä heitä sitä jälleen kerran esittävän.

        Toinen takuuvarma esitys on satoja miljoonia lisätuloja harmaan talouden torjunnasta, jälkeen kerran sekin.

        Nyt meillä sentään on hallitus ja valtionvarainministeri, ei bilehileet ja taikaseinä.

        Taloudellisesti ja moraalisesti, edellisen hallituksen omaisen jälkeen suunta ei ole kuin parempaan, huonompaan ei vaan pysty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *