Vanha Canon Pixma sanoi sopimuksensa irti – tilalle Epsonin ecotank.

Vanha Canonin mustesuihkari sanoi viimein sopimuksensa irti, mutta kyllä se jo runsaat 10 vuotta palveli.

Viimeiset pari vuotta on jo toki ollut niin, että kun maanantai aamulla kytki virran päälle niin suurinpiirtein puolenpäivän aikaan keskiviikkona Canon alkoi lähestyä tulostusvalmiutta.

No tulostimen tarve on nykyään aika vähäistä, mutta kuitenkin meille välttämätön.

Tilalle tuli hankittua Epson Ecotank ET 2820 ja jos se seuraavat 10 vuotta palvelee niin olen tyytyväinen, näin tuskin kuitenkaan tulee käymään.

10 vastausta artikkeliin “Vanha Canon Pixma sanoi sopimuksensa irti – tilalle Epsonin ecotank.”

 1. Toivottavasti on parempi Epson -hankinta kuin mitä itse ostin noin viisi vuotta sitten myös yli kymmenen vuotta pelittäneen Canon Pixman tilalle.

  Ostamani Epson toimi vajaan vuoden. Mallia en muista, patruunoilla varustettu, mutta ei kuitenkaan aivan halvin malli. Ei vaan suostunut enää tottelemaan tulostuskäskyjä, vaikka yhteys tietokoneen välillä toimi ja ajurit olivat kunnossa. Vaihtoon meni ja nyt taas pöydällä raksuttaa Pixman uudempi versio.

  Ps. Onhan tuo ecotank siitä hyvä, että patruunoiden kanssa sählääminen jää pois ja hinta/tuloste on huomattavasti halvempi kuin patruuna tulostimilla.

 2. Epson on keskimäärin hyvä ostos – toki malleja on moneen junaan.

  Tähän on yksi perussyy: Epson suunnittelee ja tekee itse huomattavan osan komponentteja, siinä missä Canon pitkälti ostaa valmiita osia ja lätkii logon päälle. Viittä tähteä en Epsonille anna mutta kyllä he parhaat mustesuihkut tekevät. Itsellä on aika monen kanssa tekemistä.

  Kotona on pieni Workforce Pro, vajaa kymmenen vuotta vanha. Yhdellä asiakkaalla on kymmeniä isoja yksivärisiä mustesuihkuja – joo, pelkkää mustaa tekeviä mustesuihkujakin yhä tehdään. Mustekasetti on 0,7 litran kokoinen, ei ihan joka päivä(vuosi) vaihdeta.

  Ja sitten isoimmat minkä kanssa tekee töitä ovat resiinitulostimia joilla tehdään vajaa 2 metriä leveää paperia mainoksiin, julisteisiin ja sen semmoisiin. Siinä on vielä isommat mustekasetit. Hukkavärisäiliö on viisi litraa.

 3. Epson ET2750 värisäiliöillä ja ne käyttämättömät Y M C -värit kuivu eikä saa enää omilla ohjelmilla pestyä. Musta toimii vielä säiliön ollen puolessa, mutta sekin pyrkii kuivumaan ellei käytä pari kertaa viikossa. Väritulosteen laatu ei kehuttava eikä enää käytettävissä.
  Suihkukoneet ovat vieraita ja hyvä väritulostin oli Canon mutta kasetit kalliita.

 4. Vinkki: pistä ihan kalenteriin hommaksi tulostaa joka viikko testisivu. Sen ei tarvitse olla muuta kuin vaikkapa teksti ”Moikka!” kahdeksalla eri värillä. Ei tarvi olla isoja kuvia tai kuvioita.

  Tuolla tapaa pitää laitteen mustereitit avoimena.

  1. Noinhan pitäisi, vaan minulla kun se laite on keikkahommiin äkkilähtöihin, niin se on aina pakattuna ja lähtövalmiina.
   Täytyisi ottaa se esille tuota varten ja pakata sitten kiireellä lähdön tullessa.
   Täytynee harkita.

 5. Itse myös tänään totesin, että jossain välissä ehkä voisi hankkia uuden tulostimen. Tuo Pixma kyllä tulostaa, mutta aina ensin tulee virheilmoitus kun se ei osaa ottaa paperia. Iso ja kovaääninen ja joskus on tulostuksen kanssa ollut ongelmia, pdf ei ole tulostunut. Toisaalta onhan tuossa samassa skanneri ja kopiokone ja tulostamista tulee nykyään aika vähän joten välttäähän tuo vielä.

 6. Aika vähäistä tulostuksen, skannnauksen tahi kopioinnin tarve nykyään enää on, mutta itselle harrastusten kautta ja emännälle osin myös töiden kautta se tulostin vaan pitää olla.

  Hyvin Epson pelittää ja valokuvan koetulostus tuotti ihan ok jälkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *