Vanhentuvat varusteet .

Kaikki ja kaikkien varusteet vanhenevat, jotkut käyttökelvottomiksi asti kuten korona suojavarusteille on käynyt HUS:ssa
”HUSILLE jää 4,5 miljoonan euron tappiot vanhenevista korona-suojavarusteista.

Hus varautui koronaviruspandemiaan hankkimalla suuren määrän suojavarusteita, kuten suojatakkeja ja -haalareita, käsineitä sekä kasvomaskeja.

Varusteita hankittiin osin myös sosiaali- ja terveysministeriön määräyksestä.

NYT suojavarausteiden viimeinen käyttöpäivä on mennyt, kertoo Husin yhtymähallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok).

”Ne eivät ole enää käyttökelpoista tavaraa. Niistä tulee ongelmajätettä.”’

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010019412.html

Todellisuudessa noita voisi kyllä käyttää johonkin, mutta kun niitä ei saa luovuttaa mihinkään muualle kuin jätteen käsittelyyn.

4 vastausta artikkeliin “Vanhentuvat varusteet .”

 1. Ne viimeiset käyttöpäivät ja parasta ennen päivämäärät ovat pääsääntöisesti ihan täysin perseestä.

  Vähän aikaa sitten minulla tuli käytettyä loppuun vehnäjauhopaketti, jonka päivämäärä oli mennyt umpeen yli 10 vuotta sitten. Parhaillaan käytän pakkausta, jonka parasta ennen päivämäärä on 27.11.2011. Jauhoissa ei ole mitään vikaa, vaan ovat täysin käyttökelpoisia.

  Oletan, että täysin käyttökelpoista tavaraa hävitetään suuria määriä – niiden kirottujen päivämäärien vuoksi.

  Joka ainoa viikko käytän esimerkiksi maitoa, leipää ja jauhelihaa, joiden päivämäärä on mennyt umpeen – en nimittäin viitsi käydä ruokakaupassa kuin pääsääntöisesti vain kerran viikossa. Siten käytän niitä jatkuvasti parasta ennen tai viimeinen käyttöpäivä jälkeen ja olen edelleen ihan täysin elossa – ja hyvinvoiva.

  —–

  Uskallan olettaa, että esimerkiksi Suomen Puolustusvoimat jatkuvasti hävittävät täysin turhaan käyttökelpoista puolustusmateriaalia, jonka parasta ennen päivämäärä on mennyt umpeen.

 2. Juhani, olet täysin oikeassa ja nuokin korona suojavarusteet olisivat hyvin käyttökelpoisia jollekin toiselle vaikka mitä ei juuri alkuperäisessä tarkoituksessa voikaan enää käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *