Poliisi toimii

Poliisi toimii resurssien varassa.
– Henkilökortti pitää uusia:
Juu passikuva ensin ja kuvatunnus mukana poliisilaitokselle.
– Hakija otetaan vastaan vain ajanvarauksella
paitsi Sorin piiriin odotusjonoon.
– Ajanvaraus on sitten mahdollista saada yli kuukauden päähän
mutta entinen kortti vanhenee ennen sitä.
– Voihan sen uusia netissä ken osaa
no poliisin sivuille uusimaan ja taito pitää olla näpeissä
kirjaudu pankkitunnuksilla
sivu löytyy ja siitä eteenpäin
no oli hidas joten piti odotella eri vaiheita
ja sitten vastaan tuli tieto
että pitää mennä antamaan sormenjäljet
joten se nettiyhteydestä!
– Vapaa aika poliisille käyntiin löytyi
Hämeenlinnasta 11.1.2024.
– Se onkin sitten isompi talkoo jos entinen kortti vanhenee ennen sitä!

21 vastausta artikkeliin “Poliisi toimii”

 1. Kokemukseni mukaan poliisi ei oikein toimi Suomessa ja meillä lainsäädäntökään ei puutu rikoksiin, joista vaikkapa Briteissä saisi vankilatuomion.
  Poliisi kirjoittaa oikeat asiat nettisivuilleen, mutta on käytännössä täysin kykenemätön toimimaan.

  Lisäksi Tampereen poliisilaitoksella ei tunnu olevan järin älykästä henkilökuntaa, mikä toki nostattaa yleisen kysymyksen sen suhteen, millaiset tekijät motivoivat poliisin ammattiin ja millaisia ihmisiä.

 2. Kokemukseni mukaan poliisin mollaajat ovat usein pihalla asioista tai rikoksia tehneitä.
  Onhan se toki ikävää, kun poliisi ei ehdi jonkun henkilökohtaisia toiveita justiinsa täyttämään.
  Tampereen poliisiliatoksella on melkoisesti pystyviä ja asenteeltaan oikeita poliiseja, mutta resursseja on liian vähän.
  Kiitoksia vaan erityisesti sipilän hallitukselle.

 3. Joo, ehdottomasti tuli syvä ja jyräävä totuus, että kyllä me olemme varmastikin poliisin wanhoja tuttuja ja suoranaisia ammattirikollisia, ainakin jos joltakin eksältä tai naapurilta kysäisee. Ihmisten mielikuvitus on sokkeloinen häkkyrä epäkerroksineen!

  1. Montakos kertaa lissukka on poliisin kanssa vuosittain tekemisissä missään mielessä, kun noin kovasti asiasta tietää?

 4. No jaa — kun nyt intiimiasioiden pariin pakotetaan dialogi, niin etkös jupukka kertoisi itsestäsi dataa kuten montako annosta viikossa käytät alkoholia tai montako intiimiä partneria sinulla about pyörii vuositasolla?

  1. On tuo ”intiimi” lissukalla todella erikoista.
   Jotta ”intiimiysvaatimusta” hieman auotaan, niin itse olen poliisin kanssa tekemisissä sellaiset parikymmentä kertaa vuosittain eikä todellakaan ole lissukan kuvaamaa moitittavaa toimintaa tullut esiin.

 5. Poliisin virkaorgaisaatio on ”sieltä” mitä tulee asiakaspalvelun organisointiin ja osaamiseen.
  Minulta kesti 3 kk kuvasta henkilökorttiin ajanvarauksella.
  Hiukan laiskan-pulskeaa touhua luukulla.
  Suomi voisi ottaa oppia Saksasta ja Italiasta.

 6. Itselläni ei kuin positiivista sanottavaa poliiseista, mutta eipä ole koskaan ollut kiire saada vaikkapa uutta passia, kun on ollut itse ajoissa asiaa hoitamassa.

  Kavereitakin on poliisina, eikä heistäkään ole pahaa sanottavaa.

 7. Huiman kiintoisa kulma Mikalla, jos lähtisi miettimään passi-asiaa vaikkapa narsistin tai rikoksen uhrin näkökulmasta: voiko rikoksen uhri, joka vaikkapa joutuu yllättäen kuolettamaan pankkitunnuksensa, hoitaa ajoissa passiasian niin, että hän ei joutuisi jonottamaan vaikkapa kokonaista työpäivää poliisiasemalla…

  Kaikkea yllättävää sitä voikin tulla vastaan elämässä, kun netissäkin velloo valtava massa selkärangattomia vanhuksiakin saalistamassa.

  1. Jos henkilöllä on viiden vuoden passi ja sen vanheneminen tulee täytenä yllätyksenä niin kyllä siitä ehkä hitusen saa itseään syyttää.

 8. Uskon että itsemyötätunnolle olisi sijaa oman elämän kömmähdyksissä. Lisäksi myönteisenä pidän sitä asiaa, että tällä forumilla vielä ilmeisesti on aamulehden ajoilta aktiivisina pysyneitä, joilla on tervehenkisen pro-sosiaalinen suhde netissä vuorovaikuttamiseen.

  Toki heitäkin voi nojatuolikommunisteiksi solvata jos se auttaa omaan pahaan oloon.

 9. Mitä Juhak:n intiimipohdintaan tulee, joo, itsekin juon keskimäärin nolla (0) annosta alkoholia viikossa keskimäärin, mikä myöskin on ihan jees juttu itselleni ja varmasti monilla on erilainen realiteetti.

  Kaikkea.

  1. Lissun intiimipohdinta kuvastaa, kuinka pihalla lissu on asiasta, kuin asiasta, ja alkaa jauhamaan aidanseipäistä, kun puhutaan verkkoaidasta rajalla.

 10. Kun passi tai henkilökortti vanhenee, niin ei tule mieleen että uusiminen voisi vaatia 3 kuukautta?

 11. Valitettavasti on sanottava, ettei ilmoitusta kannata tehdä poliisille Suomessa, kun wanhat mallit ja asenteet tekevät rikosten uhrien elämästä ja toipumisesta vain entistä vaikeampaa.
  Poliisi ei kykene realistisesti kohtaamaan tai käsittämään mistään persnormista monimutkaisempaa asiaa, tekee toistuvia virheitä jotka aiheuttavat haittaa myös sivullisille, eikä poliisilla ole resursseja paneutua rikoksiin, kun ilmoituksia taitaa olla pinossa odottamassa satoja per tutkija.

  Valitettava realiteetti, että kaupan kassavirkailijalta saa fiksumman vastauksen kuin poliisin luukulta.

 12. Nuorena tuli oltua 4 kertaa putkassa. Viimeisin kerta oli 20 vuotta sitten. Muutoin poliisin kanssa tekemiset ovat rajoittuneet autolla ajaessa kerran ylinopeussakkoihin ja enää mulla ei ajokorttiakaan ole ollut vuosiin. Ja niin isoveljeni oli tutkinnanjohtaja Lahden rikospoliisissa, mutta jäi eläkkeelle viime kesänä.

 13. Juhak on niin tuubassa, että jatkaa yksiputkista tuuttaamistaan vain tuuttaamisen onnesta ja koska hänestä on ihanaa kirjoitella Liisan nimeä.

  Joskus pelkkä pään aukominenkin voi toki raitistaa, uskon.

 14. Minä olen jylhä metsämies joka tuntee yhden olemisen tavan ja se on ainoa oikea tapa ja kaikki muu on väärää. Minä tiedän, koska asioin tuhatviisisataa kertaa vuodessa poliisin kanssa.

  Minä olen heteroseksuaalinen uros, joka tietää yhden tavan nylpyttää ja luulee sekä vaatii sen jälkeen kaikkia nylpyttämään samaan tahtiin.

  Kyllä, kaikki naiset nauttivat huimasti eläimellisestä mekaanisesta suorittamisesta, jota koko perssuomalainen wanha kunnon elämä on ja jonka porkkanana kimmeltää rahapussukka wanhoja Suomen markkoja. Näin itsenäisyyspäivänä on mukava juoda naama punaiseksi ja puhaltaa ego täyteen jotakin hämähäkinseittisiä sisuhuuruja röyhtäisten päälle vähän mahanesteistä kurkkua kirveltävää körmyilyä, pyyhkäisten ammutun peuran verta suupieleen, joka on punaposkisesta käsien huljauttamisesta huolimatta jäänyt ronskeihin ja ahavoituneisiin kouriin, jotka pienessä juubaloisessa jo hamuavat lihavan naisen laskoksia.

 15. Kuinkas sitten suu pannaan kun pieli roikkuu kämmenselässä takertuneena kuivuneeseen peuran kuolemaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *