Presidenttiehdokkaat puntarissa

Itse edustavat tasapaksua eivätkä sano oikeastaan mitään.
IS käy läpi heidän menneisyyttään ja hyvä sillä moni ei ole tietoinen
mitä kukin on sisimmässään ollut ja saattaa olla sitä
jatkossakin?
Tuskin se sisäinen minä muuttuu:
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009961281.html
– Niin sopiiko sivari ylipäälliköksi varsinkaan tähän aikaan,
kun varustaudutaan pahimpaan
ja ao on ollut ajamassa puolustuskykyämme alas?

52 vastausta artikkeliin “Presidenttiehdokkaat puntarissa”

  1. Arvostan kyllä näitä taustajuttuja. On hyvä muistaa että joka ehdokkaassa on ikävät puolensa.

    Sen minä sanon Haavistosta, että kun hän astuu huoneeseen, keskimäärin jokaisen syke tippuu kymmenellä. Hän osaa kuunnella ja puhua rauhallisesti. Epäilemättä selittää hänen menestyksen rauhantekijänä. En nyt ole häntä tavannut kuin pari kertaa joten fiilis on ehkäpä kovin pintapuolinen.

    On niitä miinuspuoliakin, mutta kai sitä kehuakin saa?

    1. Kyuu, yllättävän usein Haaviston kaltaiset henkilöt tuottavat juuri tuollaisen mielikuvan, mutta itse en heille kääntäisi selkääni keittiössä veitsitukin lähellä.

    2. Tai syke nousee tolkuttomasti. Haavistosta on vihervassarimedia tehnyt niin puhtoisen. Hänen …ei haise. Totuus on aivan toisenlainen.

  2. Herra siunaa ja varjele Suomen kansaa valitsemasta preidentiksi Haavistoa, sillä juuri virkaansa astunut Orpon persuhallitus ei tarvitsisi kyllä nyt tällaista veneenkeikuttajaa sotkemaan mailmanparannus utopioillaan maamme ulkopoliittista linjaa.
    Uskon ja toivon, että Suomalaiset eivät vedä Mustaa Pekkaa pakastaan, vaan valitsevat joko Alexin tai Jussin tekemään yhteistä ulkopolitiikkaa Orpon persuhallituksen kanssa.

  3. Taannoin totesin Haavistosta vastaavaa kuin mitä artikkelissa tulee julki, se oli silloin kuulemma persupropagandaa.

    1. Haaviston syntilista on pitkä: ISIS-naisten tuominen Suomeen väkisin ilman tuomioita, venäläisten viisumipakon poistamisyritys, alaisen painostaminen, huonomuistisuus omien virheitten osalta…

  4. En minä kääntäisi kenellekään näistä ehdokkaista selkääni. Saattaisivat vaikka vihapuhua!

    Tällä hetkellä minua ei pelota oikeastaan mikään muu kuin se että stubb menestyy. Hän on lopulta ehdokkaista vaarallisin, koska hänellä on oikeaa valtaa ja rahaa, sekä historia lahjotuksi tulemisesta ja korruptiosta. Sellainen mies tuhoaa Suomen hetkessä.

    Haavisto on aatteen viemä usein, mutta aate yksin lähinnä heikentää tähtäystä.

    1. Jäin muistelemaan miten lahjominen ja korruptio liittyy Stubbiin, huono muisti minulla on eikä tämä palautunut mieleen? Paha jos Kyuun arvelu pitää paikkansa koska mies on hyvin gallupeissa pärjännyt.
      Taitaa usein mennä että oma ehdokas valitaankin niin että ansionsa eivät ole ykkösjuttu vaan se ettei löydy negatiivista historiasta.
      Itse lasken kunkin ehdokkaan plussat ja miinukset yhteen ja lopputulos sitten aika paljon vaikuttaa äänestyspäätökseeni

      1. Tätä mietin itsekin; jos lähdemme redusoimaan ja halkomaan hiukset tiheimmällä kammalla, ohenee elämästä ja ihmisestä aika monta kerrosta tai monia hyviä ominaisuuksia — ja se mitä jäljelle jää, ei välttämättä ole yhtään minkään arvoista yksinään.

        Kysyn itseltäni: haluanko elää lämminhenkisessä, älyllisesti stimuloivassa ja ihmisestä välittävässä yhteiskunnassa, vai kylmässä absolutismissa ja totalitarismissa.
        Minun ei tarvitse miettiä vastausta.

        1. ”Kysyn itseltäni: haluanko elää lämminhenkisessä, älyllisesti stimuloivassa ja ihmisestä välittävässä yhteiskunnassa, vai kylmässä absolutismissa ja totalitarismissa.
          Minun ei tarvitse miettiä vastausta.”

          Olin siinä käsityksessä, että avauksessa oli kyse suomalaisista presidenttiehdokkaista, Suomen presidentinvaaleissa, mutta olin ilmeisen väärässä.

          1. Ja juuri avauksen teemaan otin kantaa kirjoittaessani auki hyvin yleisellä tasolla arvoista, joiden pohjalta voi suhteuttaa asioita itselleen ehdokkaita miettiessä.
            Mika minulla on täysin pätevä terapeutti, en tarvitse sinun alentuvaa touhottamista.

            1. Hyvä, että sinulla on terapeutti, kun sitä ilmeisesti tarvitset.
              Suurin osa ihmisistä puolestaan onnekseen ei sellaista tarvitse…

              1. Ei mitään hätää, Juhak, olen hyvin vakaasti ja rauhassa tässäkin asiassa kanssasi eri mieltä: terapiassa käynti ei ole mikään tabu eikä minun sukupolvelleni poikkeuksellinen tai negatiivinen asia, vaan moni ikäiseni ymmärtää, että tunnetaitojen opettelusta ei aiheudu mitään suurta pahaa leimaa, vaan useille aivan diagnosoimattomille sekä ”terveille” tulee jossakin elämäntilanteessa ajankohtaiseksi käydä keskustelemassa terapiassa — mitä soisin myös vanhemmille ikäpolville kaikessa rauhassa ja ilman hätää hulluksi leimaantumisesta.
                ✌🏼

              1. Taitaa olla niin, että ne jotka olisivat terapian tarpessa, niin eivät usko sitä tarvitsevansa.

        2. ”haluanko elää lämminhenkisessä, älyllisesti stimuloivassa ja ihmisestä välittävässä yhteiskunnassa” niin minäkin ja varmaan valtaosa meistä. Mutta yksikään ehdokas ei voi sellaista luoda, on liian vähän valtaa, ja jokaisella kumminkin eri näkemys siitä millainen tuo ihannemaailma on, niin ehdokkailla kuin meillä, puhumattakaan millä keinoilla sellainen luotaisiin.

          1. Ehdokkaista sekä meidän kaikkien ihmisten olemuksesta sekä jutuista huokuu kuitenkin läpi asioita, joiden pohjalta voi kokea haluavansa äänestää. Juuri tällä populismi pelaa.

            Itse pyrin tiedostamaan omat arvoni, jotten olisi niin altis informaatiovaikuttamiselle — tosin mielestäni on myös ikävää ihmisten taktinen äänestäminen sekä kikkailu sen pohjalta, ketä kannattaisi äänestää.

            Mutta koska itse en äänestä, ei minusta tarvitse kantaa huolta eikä minua kokea niin suurena uhkana että perspasmat kiehuvat joka kerta yli ja pakonomaisesti rynnistää jokaista kommenttiani tunnustelemaan-mölisemään. Voi relatakin välillä, vaikka joku terapiateema tai muu aiheuttaisi sisäistä kuohuntaa ja defensiivisyyttä.

            1. Olipas mukavasti, pehmeästi kirjoitettu. Täytyy nyt vielä sanoa etten tässä asiassa Sinusta huolta kanna. Toisinaan kyllä tarinasi ovat hitaasti ajattelevalle aika sitkaita avautumaan, ei hevin saa selvää oletko lintu vai kala, mutta hauska on usein lukea ihan verbaalisen lahjakkuutesi ja oppineisuutesi vuoksi.
              Toivottavasti et ota tätä kehuksi, puhumattakaan että haukuksi

              1. Pirkan blogi olisi ilman Liisaa kuin saunanpolku ilman emäntää.

              2. 😅 Sori, Matti. Tuo pasmahomma ei viitannut sinuun.

  5. Aatteen viemä on hyvin vaarallinen. Ei ajattele selkeästi ja johdonmukaisesti esimerkiksi Jutta: islam on rauhan uskonto?!

  6. Nulkkieja, nuijanpoikia, nahjuksia, tärkeilijöitä, osaamattomia puolet.
    Ainoat joiden CW täyttää presidentillisen tason ovat Haavisto, Stubb ja Rehn, miksei Urpilainenkin, mutta…?
    Aikanaan Niinistö oli vihatuin Eduskunnassa oleva pahviukko vittumaisuudessaan.
    Asiallisesti ottaen vain Haavisto ja Stubb täyttävät saappaat.
    Haavisto ylivoimaisesti.
    Keskustelu vain Haavistosta painottuu ihan muihin sivuseikkoihin kuin presidenttiin.

      1. Olen vähän samaa mieltä siinä että Heikillä olisi taipumusta putkinäköön, välillä kyllä tekee ikäänkuin irtiottoa puolueestaan mutta kyllä sen näkee että on uskossaan yhden ja saman puolueen hyvää tekevään vaikutukseen lukkiutunut. Harmi kun miehellä muuten on niin paljon näkemystä ja kokemusta maailman menosta, mutta aina mielenkiinnolla kyllä kirjoituksensa luen, ei niin harvinaista että löytyy aivan herkkupaloja, siis positiivisessa mielessä.

        1. Matti, tarkennusta; minulla ei ole mitään puoluetta missään taskussa eikä tule.
          Olin vielä muutamia vuosia sitten kokoomusporukan sivistysryhmässä/ Fb, mutta siitä tuli joidenkin vanhojen pierujen pilaama agitointiporukka. Ja loppui tyhmyyteen ja Orpoon.

          Sipilä oli monipuolisuudessaan ja johtamistyylissään meikäläisen heimokulttuuria, vaikka sitten se perneri pääsi pilaamaan koko lystin.

          Marin nousi Tampereen aikaansaannoksissaan ja pääministereistä ehdottomasti yhdeksi parhaista kriisijohtajista ja aikaansaajista. Hyvä, että jätti paskat tunkiolle muhimaan.

          Vihreä minä olen aina, mutta en se Eduskunnassa ämmien imettäjä-kutojaporukan, vaan ihan aito.

          Mutta kokoomus pilasi koko ideologian; ”pidetään kaikki mukana” Orpopojan aikana ja siitä tuli ääri-perskutarallaan apupuolue, jota yksi ämmän retale vie kun pässiä narusta.
          Ja vielä miksi: Orpo ei uskalla ottaa mitään omakohtaista kannanottoa irti persuista. Ämmänretale on sanout, että jos meinaat niin he lähtevät hallituksesta. Orpolle on tärkeintä olla vain pääministeri kuin olla ihan oikea Suomen pääministeri, mitä Marin itsenäisyydessään oli.

          Matista taas paistaa patavanhoillinen oikeistokokoomuslainen.

          1. Taitavat Heikki kaikki jotka ovat demareista oikealla olla maailmassasi patavanhoillisia oikeistokokoomukselaisia, tällaista kuvaa olen ainakin saanut kiivaudestasi.
            Nimittelysi ei ole minulle ongelma, ajattelen aivan oikeasti ettei haukku haavaa tee ja korostan että aika paljon kirjoittelen hetken mielijohteista, paikallisen juttukaverin puutteessa aikani kuluksi

            1. Katsos Matti, se menee siinä kuka toteuttaa soaiaalista oikeudenmukaisuutta parhaiten ja se ei ole nykyään mikään oikeistopuolueista paitsi vihreät.
              Pahimmat nyt persut ja apupuolue kokoomus.

              1. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus lienee pinnalla valtaosassa meistä ihan puoluekannasta riippumatta. Toivokaamme näin uuden vuoden kunniaksi että vallassa olevat toimivat niin että mahdollisimman kattavaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta voi maassamme toteuttaa mahdollisimman pienellä velkarahalla.

            2. Niin sen pitäisi mennä. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus koskee myös velvoittavuutta tehdä kykyjensä ja osaamisensa mukaisest saannin eteen jotain, mikä on velvoittavaa. Lusmut eläkööt omillaan.

              Mutta nyt menee pieleen, koska kykyjen mukaista osallistumista ei edellytetä heiltä, joilla on sitä kykyä osallistua ja velka vaan kasvaa.

  7. Olen aina käynyt kaikissa vaaleissa äänestämässä heti kun sain siihen oikeuden, mutta nyt en tiedä. Saattaa olla että piirrän äänestyslappuun mikki hiiren kuvan.

  8. Tässä viimeisin rasismin osoitus:

    Onhan tuo H-a ihan täysi bimbo, joka puuttuu jo Suomen kansalaisten perusoikeuksiin.
    Viimeistään nyt pitää huomata, kenellä on poliittinen fanaattisuus noussut kus. .päähän.

  9. Jaha, vihervasemmisto suoratoistopalvelu on käynnistynyt heti aamulla.

    Missä Halla -aho on puuttunut Suomen kansalaisten perusoikeuksiin?

    Onko se tosiaan rasismia jos on sitä mieltä, että syntyperäisyysvaatimus voitaisiin ulottaa presidentin lisäksi myös ministereihin ja kansanedustajiin?

    Mitä muita mielipiteitä pitäisi kieltää, jottei vihervasemmisto ja sen suoratoistopalvelijat loukkaantuisi?

    Perustuslaki toki määrittää ilmaisu ja mielipide vapauden, joka koskee myös mielipiteitä ja ilmaisuja joista joku saattaa loukkaantua.

  10. Kykloopilla on van yksi silmä, onkohan sillä edes kuulevia korvia ? Sopii tähän yhdenasian rasistiseen, aidat kiinni liikkeeseen, menkää sinne aitanne sisälle ja pysykää siellä.

        1. ”Kykloopilla on van yksi silmä, onkohan sillä edes kuulevia korvia ? Sopii tähän yhdenasian rasistiseen, aidat kiinni liikkeeseen, menkää sinne aitanne sisälle ja pysykää siellä.”

          Tuo oli Heikki vastauksesi Mikan aiempaan kommenttiin. Kun jatkuvasti henkilöön menemisestä valitat, niin eikö tuo kommenttisi ole nimenomaan henkilöön menevä+

          1. Juha U, kuten huomaat, kysymysten esittäminen suoratoistopalvelijoille on turhaa, kapasiteetti riittää ainoastaan toistoon.

        2. ”Persuut ei osa lukea, ei kirjoittaa, eikä ymmärtää. Täällä sen huomaa.”
          Muistuttaa kyllä enemmän punademujen toimintaa.

          1. Juhak.kun vilkaisee epäsosiaaliseen mediaan laajemmin niin kyllä se on vihervasemmistolaiset joilla on vaikeuksia ymmärtää lukemaansa tai kuulemaansa. Tiedä sitä sitten, että onko heidän keskuudessa esiintyvä voimakas höyrypäisyys geneettinen ominaispiirre vaiko kasvatuksen tulosta?

            1. Niin, tai sitten Mika on monia tapoja ymmärtää asioita, eikä mitään yhtä ja samaa oikeaa tapaa. Asiaan ei tarvitse hakea esimerkkiä autismikirjon ihmisiä kauempaa, joiden erilaisuus ei viittaa sen enempää höyrypäisyyteen kuten ei poliittiseen väriinkään.
              Jostain syystä joillakuilla on vaan pakkomielle tehdä kaikesta politisoitua vittuilua.

              1. Malliksi voisit välillä ottaa vaikka erään punertavan jatkuvan persuvittuilun…

            2. ”Malliksi voisit välillä ottaa vaikka erään punertavan jatkuvan persuvittuilun”

              Juhak, eihän näihin voi vakavasti suhtautua 🤣🤣🤣

  11. Piäisikö sittenkin muuttaa mielipiteeni ja erota porukasta ja ottaa uusi suunta presidenttikisassa. Minä oikeesti ajattelin, että oliskohan turvauduttava naisvoimaan ja otettava Urpilainen vakavasti kainaloon. Uskon hänen yltävän Halosen tasolle ja pitkälle ohikin.

  12. Kaikkea tulee mieleen, kun täällä yksin asustelee ja ajattelee ja pelkää pakkasta. Pitää kai käydä hakemassa posti laatikosta 200 metriä.

    1. Samaa ongelmaa vaikka vieressä istuu päivät pitkät sukkia, tumppuja, pipoja ja villatakkeja kutova kumppani. Sitä tuppaa vanhemmiten erakoitumaan.

  13. Urpilainen yllätti myönteisesti täysin poikkevalla, esittely /haastattelustrategiallaan.
    Osasi puuttua näkemykseensä presidentin rooliin sisäpolitiikassa.
    Haran haatattelu oli taas sitä hänen ominaista osaamaisaluettaan ulkopolitiikassa ja perustellun jämäkästi.
    Ihan erilainen Urpilainen kuin olin odottanut.
    Haavistolla on kova haaste päästä samalle tasolle muista puhumattakaan.
    Ans’ katsoa !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *