Sota ei lopu lännen keinoilla

Maallikon ajatukseen ei mahdu että venäjä saa pommittaa Ukrainaa,
mutta Ukraina ei saa pommittaa venäjää?
Sota ei lopu kyseisellä taktiikalla!
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009598881.html
Valloitussotaa käyvällä venäjällä ei ole mitään hätää
ja se saa jopa oman maansa ulkopuolelta sotimiseen tarvittavaa materiaalia.
Eikä sillä ole pelkoa että heitä pommitettaisiin omalla maallaan.
– Tällä asetelmalla Nato-nimikkeellä ei ole arvoa
sillä nythän Natomaat puolustavat Ukrainaa
ja mikä muuttuisi vaikka Ukraina olisi Natomaa?

4 vastausta artikkeliin “Sota ei lopu lännen keinoilla”

 1. Joku männä päivä oli joku venäläinen opiskelijatyttö lähellä Ukrainan rajaa valitellut että miksi hänen pitää pelätä Belgorodin alueella kun hän vain haluaisi opiskella rauhassa ja hän on aina kannattanut rauhaa ja putinia.

  En muista mikä päivä oli tämä, kun olen ollut aika etääntynyt arjen aikatauluista, mutta joku oli vastannut tuohon koiran kuvalla ja tekstillä ”my name is Karma and I’m a bitch”.

 2. Oma näkökulmani tähän on se, että jos on sairas ihminen, joka yrittää ajaa meitä maailmansotaan, niin tällaiseen ei kannata lähteä mukaan tunteella, koska en itse ainakaan millään tasolla halua maailmansotaa, vaan sen sijaan näkisin maltillisen vakaan ja mahdollisimman neutraloivan suhtautumisen palvelevan sitä pyrkimystä, jossa yritetään tavoitella ainakin jossakin vaiheessa jonkinlaista neuvottelun kautta ratkaisun löytymistä kriisiin, tai tilannetta, jossa mahdolliseksi tulisi vaikkapa rauhanturvaajien avulla luoda stabiiliutta osapuolten välille tms.

  En näe mitään ideaa reagoida väkivallalla väkivaltaan, kun väkivalta synnyttänee ainoastaan suurempaa väkivaltaa.

  Tällaiset ulostulot koen myös sotaa lietsovina, kun kaikille on tiedossa että kyseessä on sairas ihminen harhaisine operaatioineen:

  ”Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo Kahovkan padon tuhoutumisen asettavan tuhannet siviilit vaaraan ja aiheuttavan vakavaa tuhoa ympäristölle.
  – Tämä on tyrmistyttävä teko, joka jälleen kerran osoittaa Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan brutaaliuden.”
  (IS)

 3. Itselläni on tuttavapiirissä suomalainen rauhanturvaajana muutamia rupeamia maailmalla palvellut henkilö, jolta olen usein kysynyt mielipidettä jos jokin asia sotaan liittyen on herättänyt kysymyksiä. Ihminen on järjestäen suhtautunut erittäin ja poikkeuksellisen maltillisesti niin NATO-kysymyksiin kuin moniin muihin hänelle heittämiini pohdintoihin. Ja jatkossakin kysyn häneltä mielipidettä ennemmin kuin yhdyn nettimaailman hysteeriseen lietsontaan.

  En pysty näkemään, miten tällaisissa kriiseissä tässä maailmanajassa, jossa emme enää tahdo lähteä maailmanlaajuisiin pommituksiin pommittamisen vuoksi, voisi Ukrainan ja Venäjän väliseen tilanteeseen löytyä mitään ratkaisua, joka toteuttaisi kummankaan osapuolen tavoitteen tai tekisi kenestäkään voittajan. Uskon, että tilanne on jo siinä pisteessä, että on vain häviäjiä ja viisainta olisi pyrkiä hyväksymään jonkinlainen kenties ikävä pettymys ja realistinen ratkaisu mahdottomuuteen, jotta tilanne Euroopassa voisi lähteä normalisoitumaan.

 4. Seuraavaksi on tulossa ydinkatastrofi sodan seurauksena. Arvaatte kenen toimesta ja arvaatte ketä tekijä syyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *